Žena povozila srno, zavračajo odgovornost

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako hudiča pa naj človek pazi na srno, če je gozd takoj ob cesti, saj nimam nekega rentgenskega vida, da bi videl globje not, če se srna bliža. Ko pa je enkrat ob cesti, pa je ponavadi itak "v teku" in je nemogoče pravilno odreagirati.

Ni mi jasno tole, res...

Ja lej, pač voziš s tako brzino, da lahko odreagiraš. Ti noben ne bo glave odšravfal, če boš vozil 70 namesto 90, ko je cesta tik ob gozdu. No, razen kakih alter dinamikov...
cool-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ampak čuj, tudi pri 70kmh nimaš cajta odreagirat, če vidiš srno par metrov pred sabo, kako ti uleti.

Pomoje je tam pri 30kmh še možno, kaj več pa vprašljivo.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Table za divjad so običajno tam, kjer so se nesreče z divjadjo že zgodile in torej tudi tam, kjer je gozd 1 m od ceste. Sem pred leti naletel na srno na cesti z gozdom levo in desno, pa je tam čez nekaj dni zrasel znak, kateri stoji še danes.

Neposredno lovcem se naslovi odškodninski zahtevek za škodo na kmetijskem zemljišču zato bi sam naslovil odškodninski zahtevek na upravljavca ceste, saj je za škodo na njej neposredno odgovoren upravljavec. Kako pa imam on rešeno naprej, me pa prav malo briga.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa je lahko kdo sploh odgovoren, če je bilo vse narejeno "by the book" ?

Pomeni, da jaz sploh ne potrebujem zavarovanja za divjad, ker bo vedno nekdo odgovoren, če nabašem srno ?

Če ni table je odgovor kot si omenil. Če je tabla za divjad si odgovoren pa sam, še več ... lovci lahko od tebe zahtevajo odškodnino.
Ojoj, kere norije.

Znak za divjad je znak za obvestila, ne pa znak za prepovedi ali pa izrecne odredbe.

Znak za divjad je kolikor vem rdeč trikotnik kar pomeni znak za "nevarnost". Znaki za obvestila so pa modri, v teh divjadi še nisem videl.

Če je torej znak za nevarnost moraš voziti v skladu s tem. Torej opozorjen si, če povoziš srno si čisto sam kriv.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Citat:

Če je torej znak za nevarnost moraš voziti v skladu s tem. Torej opozorjen si, če povoziš srno si čisto sam kriv.

Tole pa res možno samo v naši banani ali kaj. Zakaj potem ne dajo rajši omejitev hitrosti.

Razumem, da pač v teh primerih od zavarovalnice ne dobiš povračila za odgovornost, ampak da bi šel lovec tebe tožit, pa se mi zdi fajn bedasto.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:

Tole pa res možno samo v naši banani ali kaj. Zakaj potem ne dajo rajši omejitev hitrosti.

Razumem, da pač v teh primerih od zavarovalnice ne dobiš povračila za odgovornost, ampak da bi šel lovec tebe tožit, pa se mi zdi fajn bedasto.

Ja ubil si srno, to je živo bitje! Enako kot da bi povozil otroka!
evil.gif

(dejansko pa je ta praksa zaradi prejšnje prakse, ker so pač ljudje začeli tožariti lovce oz. upravljace cest in povzročati minus so slednji ploščo obrnili tako da se "fond" izravna)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Zdaj nam samo treba, da bodo lovci začeli čakal ob cesti in metat mrtve srne pred avtomobile, potem pa tožit lastnike
wink-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik Pravovernik pravi:
Ja lej, pač voziš s tako brzino, da lahko odreagiraš. Ti noben ne bo glave odšravfal, če boš vozil 70 namesto 90, ko je cesta tik ob gozdu. No, razen kakih alter dinamikov...
cool-1.gif

Pri prepočasni vožnji se pa srna zabije v avto.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Pa saj srna tudi ni tako visoka, da bi naredila kaj več škode, kot na prednjem delu voza in haubi.

Problem bi bil kakšen Los, kateri še uničil prednje steklo in streho in še zadnji del voza....na srečo pa jih pri nas ni
wink-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa bi bil DARS kriv, saj je bilo delovišče in se pač morala podreti ograja, če piše da je tako po projektu, potem so morali podreti, ali kako bi delali? Ali bi bilo boljše, da bi celotno cesto zaprli, dokler ne popravijo ?

Na kakšni osnovi oz z argumenti bi sploh tožil DARS, da niso smeli podret ograje, da niso primerno označili delovišča? Btw, guardy, je bil kje v bližini znak 30kmh ali kaj podobnega, če ne, bi mogoče to šlo skozi.

Citat:
naj DARS odgovarja oz. tisti, ki so ograjo podrli .

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Jelen
hysterical-1.gif

ontopic - @Guardy: sožalje za dogodek ampak dvomim, da se ti splača tako stvar vleči po sodiščih, v naaajboljšem primeru izgubiš ogromno časa in živcev ter dobiš delno povrnjeno škodo (delno zaradi vseh stroškov, k zraven nastanejo), v najslabšem pa pušneš čas in denar. Pa e živce zapovrh. Naslednjič pa delni kasko divjad, načeloma stane to med 10 in 20€ na leto.........in če spet zadaneš srno imaš situacijo že rešeno, če pa v celem letu ne nabiješ nobene si pa plačal 10-20€ za "mirno spanje".

Nazadnje urejeno:

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
OK, nekaj informacij iz prakse... Osebno sem se dopisoval z direkcijo za ceste, ker so nam odšraufali znak, češ da v zadnjih 3 letih na tistem mestu ni bilo povoženih več kot 15 (!) kosov srnjadi. Kot zanalašč čez dober teden dobimo (LD) zahtevek za odškodnino, češ da ni bilo znaka in da je LD zdaj odgovorna za nalet (in standardne pravljice od odvetnika ipd). Posredoval sem jim dopis od D. za ceste, pa naj se potem med sabo dogovorijo...

Kdaj je lovska družina odgovorna za nalet divjadi? Ko v zadnjih dveh letih ni izvršila predpisanega odstrela (se pravi, je pobila premalo srnjadi) - to spada pod objektivno odgovornost in verjetno bi ti bili primorani povrniti škodo. Mislim pa, da takega primera še ni bilo. Če pa so zraven še potegnili kemično ograjo, potem nimaš šans.
Lovske družine zavarovan za primer povoza nimajo. Smo poskušali sklenit nekaj takega z različnimi zavarovalnicami, pa se ni izšlo. Ima pa večina LDjev zavarovano za primer, da pride do naleta med lovom (recimo srna ali pes skočita na cesto).

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Jelen
hysterical-1.gif

ontopic - @Guardy: sožalje za dogodek ampak dvomim, da se ti splača tako stvar vleči po sodiščih, v naaajboljšem primeru izgubiš ogromno časa in živcev ter dobiš delno povrnjeno škodo (delno zaradi vseh stroškov, k zraven nastanejo), v najslabšem pa pušneš čas in denar. Pa e živce zapovrh. Naslednjič pa delni kasko divjad, načeloma stane to med 10 in 20€ na leto.........in če spet zadaneš srno imaš situacijo že rešeno, če pa v celem letu ne nabiješ nobene si pa plačal 10-20€ za "mirno spanje".

Saj zato mi je jasno... Prepozno sva se mi2 "spoznala", pa sem ženo dal na g24 zaradi cenejše zadeve. Itaq pa tut prej nisem imel tega zavarovanega. Pa tud, kje si vidu srne na morju, če bi morskega psa povozila bi še verjel
grin1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Biciklari pravi:
a ste jo vsaj v skrinjo strpali?
evil.gif

Za kakšen golaž pa to!
aplauz.gif

Ma jo je lovc odnesu. Me ma, da bi na lovsko društvo poslal, naj mi jo vrnejo, da bo saj za golaž
grin1.gif

Izvedel sem, da je za cesto odgovorna Direkcija za ceste, zahtevke za te zadeve naj bi se izpolnjevalo direktno pri njih in se jih vlagalo k njim. V ponedeljek moram neko gospo poklicat, da mi točno pove kaj naredit...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Ne vedno, eno poletje je bilo treba dve v golaž spraviti. Je pa res da so bile obširne notranje poškodbe in dolgo ne bi živela.

Nazadnje urejeno: