Poldobstajajo kraji v SLO kjer je železnica hitrejša od prevoza z avtom. Kljub temu da je proga stara 120let.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Dobro, Kenija pa res ne, ni treba pretiravat. Dejansko pa smo čisto na nivoju držav bivše Jugoslavije
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Najdi temo kjer smo debitirali o letnem strošku avtomobila. Potem boš videl da porabiš pol gume do Dunaja, pa da je motor tudi iz kositra.Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
Pol tanka mi je zadnjič šlo gor in dol. Poln tank me pride 90.
Kaj pa obraba gum, motorja... Ti stejes samo gole stroske porabljenega goriva ...
In tega je 2/3 (kot pravi Hanzi)?Ena cela nova guma te stane 80€ v najbolj razširjeni dimenziji, pa ne mi rečt, da Dunaja pa nazaj pokuriš četrt profila gum. Ali pa da imaš toliko obrabe motorja, saj pa ni narejen iz kositra, da bi razpadel po par 500km vožnjah...
Nekateri smo namreč prišli do letnega stroška skoraj minimalne netto plače (sploh pri novejših avtih srednjega razreda, ne pri 15 let starem Matizu, ki ni ravno idealna izbira za pot na dunaj). Ko to minimalno plačo razdeliš na število km, pa..... Dobiš ceno ki jo je dobil baldrick?(6c/km)
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
In nekje 50 let za Avstrijo verjetno? Glede na to, da morajo kupovati zastarele lokomotive za naše proge?
nekaj let nazaj ko so zečeli pri nas vozit. saj ni zastarela samo ene 40 let stara. so jih pač poceni (?pod ceno?) dobili. očitno so še dobre da lahko z njimi vozijo...Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
In nekje 50 let za Avstrijo verjetno? Glede na to, da morajo kupovati zastarele lokomotive za naše proge?
Kdaj in koliko so kupili teh, zastarelih lokomotiv?
Avstrijska privat firma je kupila lokomotive od avstrijskih državnih železnic. Zakaj stare? Ker jih dobi ceneje, kot nove, ki prav tako lahko vozijo pri nas.Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Dobro, Kenija pa res ne, ni treba pretiravat. Dejansko pa smo čisto na nivoju držav bivše Jugoslavije
Citat:
Uporabnik Numy pravi: