Želežniški potiniški promet? A je to normalno, res

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Ka so se ti ušteli v kalkulaciji ali kalkulacije dela nekdo, ki je preveč pil.

Sam resno povratna karta celje-maribor-dunaj : 40 Eur / osebo??? Aja to je družinksa vikend cena drugače je 150 Eur/ osebo povratna.
crazy1.gif

Z avtom pokuriš 40-50 Eur/ max + 15 Eur vinjeta gor in dol ajde plus njihova vinjeta 65 Eur / 5 je to 15 Eur/ osebo povratna.

Sej ni čudno da so v banani namesto, da bi vlaki bili polni so prazni
frown-1.gif

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
A kdo ve za kako opcijo 4 odrasli pa 2 otroka za povratni prevoz, butasto se mi zdi it z dvema avtoma gor in dol, gremo na obisk. Rent a kombi bi šlo, če bi najdu kje potovalni kombi za normalen denar.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.187
6.989
113
pri taščici
Če kupiš karto ja dunaju je kaj ceneje?
Tvojih 40 evrov za avto je precej optimističnih. Za ta denar dobiš samo gorivo, ki pa je 1/3 stroška prevoza.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.609
3.974
113
Če je avto v garaži mu tudi pada cena... tako da to da ga uporabljaš je plus.

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Poglej za karte ÖBB iz Gradca/Celovca. Precej ceneje kot mednarodne. Samo parkirat moraš nekje.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
A to je normalno da iz N. Gorice do LJ z vlakom potrebujes pol dneva medtem ko z avtom eno uro? Se Kenija ima modernejse zeleznice kot ta bananin nasad.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Dobro, Kenija pa res ne, ni treba pretiravat. Dejansko pa smo čisto na nivoju držav bivše Jugoslavije

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Totalno v ku*cu je ta naš potniški železniški promet. Za toliko ljudi do dunaja je pa verjetno najcenejši avto. Razen če si trenutno brez in ga greš kupit samo zaradi tega izleta. Zaradi te poti na dunaj in nazaj se pač ne bo toliko obrabil da bi se bistveno poznalo na ceni prevoza.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
Pol tanka mi je zadnjič šlo gor in dol. Poln tank me pride 90.

Kaj pa obraba gum, motorja... Ti stejes samo gole stroske porabljenega goriva ...
smirk-1.gif

In tega je 2/3 (kot pravi Hanzi)?
aplauz.gif
Ena cela nova guma te stane 80€ v najbolj razširjeni dimenziji, pa ne mi rečt, da Dunaja pa nazaj pokuriš četrt profila gum. Ali pa da imaš toliko obrabe motorja, saj pa ni narejen iz kositra, da bi razpadel po par 500km vožnjah...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:

Kaj pa amortizacija avta? Zato je pa uradna kilometrina 37 centov/km.
Pa nekako ne verjamem, da prideš na Dunaj in nazaj s samo pol tanka bencina.?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.187
6.989
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:

OK... ce tako racunas stroske potem prav... Najbolje, da odpres firmo in po taki kalkulaciji nudis prevoze...
grims-1.gif
Obljubim, da prodam avto in redno koristim (dolgoročni najem, karkoli) storitve te firme. Ker za 6 centov na km se meni res ne splača imeti avta.
Sem prepričan da je takih še nekaj na alterju, tako da naj hitro nekdo odpre tako podjetje. Odlična poslovna ideja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.187
6.989
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

Kaj pa obraba gum, motorja... Ti stejes samo gole stroske porabljenega goriva ...
smirk-1.gif

In tega je 2/3 (kot pravi Hanzi)?
aplauz.gif
Ena cela nova guma te stane 80€ v najbolj razširjeni dimenziji, pa ne mi rečt, da Dunaja pa nazaj pokuriš četrt profila gum. Ali pa da imaš toliko obrabe motorja, saj pa ni narejen iz kositra, da bi razpadel po par 500km vožnjah...
Najdi temo kjer smo debitirali o letnem strošku avtomobila. Potem boš videl da porabiš pol gume do Dunaja, pa da je motor tudi iz kositra.
Nekateri smo namreč prišli do letnega stroška skoraj minimalne netto plače (sploh pri novejših avtih srednjega razreda, ne pri 15 let starem Matizu, ki ni ravno idealna izbira za pot na dunaj). Ko to minimalno plačo razdeliš na število km, pa..... Dobiš ceno ki jo je dobil baldrick?(6c/km)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.187
6.989
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:

OK... ce tako racunas stroske potem prav... Najbolje, da odpres firmo in po taki kalkulaciji nudis prevoze...
grims-1.gif
Glej, pač vidiš tudi pol slovenije, saj se pelješ preko 30 tunelov(gorica bohinj). Z avtom niti preko treh ne (predvidevam, sem redko v gorici).
wink-1.gif

Sicer pa sem skoraj prepričan da smo v zadnje pol stoletja več km želežniških prog podrli kot pa na novo odprli. Še dobro da smo nekoč bili pod avstriji. Najbrž še danes ne bi imeli vlaka.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Predno boš naslednjič napisal kakšno neumnost malo vklopi možgane. Lepo se pelji iz Nove Gorice do Sežane po Krasu, pa potem pojdi po AC v Ljubljano in poročaj.
Ali pa pojdi do Mosta na Soči, potem pa čez Bačo v Bohinj in Radovljico ter v Ljubljano. Ker to sta primerljivi poti. Zakaj pa ajzenpon že v času največjega razcveta ni bil narejen direktno iz Ljubljane do Nove Gorice ti pa, upam da je jasno... Kot tudi zakaj je morala južna železnica naredit tak ovinek da se je spustila v Trst in zaka je TransAlpina imela posebne, gorske lokomotive da je uspela premgati vzpone in majhne radije med Trstom in Gorico...
Eno je polaganje x kilometrov ravne trase na stabilne,, enostavnem terenu eno pa na geološko zahtevnem...

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Oprosti ampak z to tvojo utemeljitvijo nazadnjastva SZ si pa izpadel hudo bebasto. Take kot si tu zgoraj napisal v 2014 res niso res za nikamor.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tebi tako ljubi In opevani fašisti katerim se udinjaš in klanjaš so še hujši in še bolj nazadnjaški.