Zelena karta

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
Zdravo

Gledam na AMZS-jevi strani izračun za zavarovanje in reg. in če označim zeleno karto, je za okoli 4 EUR večji znesek.
Kako to?

Hvala, lep pozdrav

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
se da zeleno karto dobiti kasneje?zavarovanje sem že sklenil vendar brez zelene karte...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Itak
zmaga.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
saj je bila vedno za (do)plačat. Samo ne vem, če jo še rabiš sploh za po EU...
Po EU je načeloma ne rabiš, ampak če pride do neljubega dogodka in se Avstrijec dere samo "grüne Karte, grüne Karte, wo ist grüne Karte in pol še policija isto *****", potem je lahko velika zajebancija. Najenostavneje in najhitreje je z zeleno karto, pa kjerkoli v tujini si, namreč vseeno gre za nek mednarodno standariziran dokument, ki ga večina pozna in razume, iz slovenske police švaba ne zna kaj dosti razbrati.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
odnekdaj je stala toliko.

pač vzameš in stvar rešena. Premalo denarja da bi si razbijal glavno ali jo v EU rabiš ali ne..ker potem se ti na koncu na Hrvaškem nekaj zgodi....

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
rabiš imeti samo št. police, ki je pri ZM tudi na asistenčnem kartončku, dobiš pa lahko povsod na tehničnih bazah
lahko pa se oglasiš pri meni v Murgle Centru
rolleyes-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Cez vikend grem v tujino,pa sm ugotovu,da sm brezZK. kam naj grem tega hudica naredt v lj,pa da je za parkirat,? Pa ZM mam. Kaj tabm s sabo?

Kam pa greš v tujino, da še rabiš karto?
Je priporočljiva povsod v tujini, tudi v EU, predvsem v primeru prometne nesreče. Ni pa obvezna za vstop v državo, kakor recimo za v Bosno.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Cez vikend grem v tujino,pa sm ugotovu,da sm brezZK. kam naj grem tega hudica naredt v lj,pa da je za parkirat,? Pa ZM mam. Kaj tabm s sabo?

.

V Crnogoro. Na meji so me vprasali po ZK,videl pa sem da je opcija,da jo kupis na mestu samem,amapk ne vem po kaksni ceni.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:

.

V Crnogoro. Na meji so me vprasali po ZK,videl pa sem da je opcija,da jo kupis na mestu samem,amapk ne vem po kaksni ceni.
Ponavadi od 20-50eur, odvisno kak pogajalec si.
grims-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

za kosovo ne velja zavarovanje ne zelena karta

moraš sklenit posebej na meji.