Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Izvor vsega pa so zdravniki, ker le oni imajo moč, da to spremenijo.
Hmmm, a zato, ker je iz tujine, bi moral avtomatsko imeti nekaj plačnih razredov več?Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
A ti veš kok časa traja nostrifikacija diplome pri nas za tuje zudravnike? Jih prej mine in odidejo drugam, ker jih podvalijo vse možne fore, sam da ne bi mogu delat in da se vleče. Ko pa mu končno rata pa mu dajo najmanjši možni razred in si še stanovanje komaj najame.
Citat:
Oprosti, ampak tole je pa idiotsko. V Sloveniji imamo sistem javnega zdravstva, ki ga kontrolirata politika in ZZZS. Sedaj mi pa povej, kako bodo zdravniki vplivali na to?
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Saj pri kakih malo resnejših vzdrževalnih delih je isto, pridejo zunanji izvajalci, imajo pa celo armado svojih vzdrževalcev.
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Za vsak stalez je odgovoren tvoj osebni zdravnik, tudi če greš s malim k pediatru. Se kaksnih 20 let nazaj ko osebnih izbranih zdranvikov ni bilo so ljudje hodili naokoli in lagali vsevpoprek ter si urejali svoje "bolniške", zraven pa vrteli mešalec na parceli.
Vsak stalez mora evidentirat tvoj os zdravnik, na koncu mesta porocat in elektronsko poslati vsak odsoten dan, da lahko ZZZS poplaca nadomestilo in drži kontrolo. Zraven vsega je tudi on napotni zdr. in za to odgovarja.
Drugič: ni res, še vsakič mi je bolniško napisal pediater od otroka, če sem bil doma zaradi nje. Moj osebni zdravnik o tem ne ve nič.
ZZZS pa itak nič ne plača, to gre lepo iz žepa mojega delodajalca ... Preden ZZZS kaj plača, je v igri komisija. Tista, veš, ki ljudi za 1 dan pošlje v službo, da ZZZS slučanjo ne bi bilo treba česa plačat.
Ti očitno živiš nekje v lalaland. Drži se raje 4ih koles.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Za nego družinskega člana to ni res. Od prvega dneva plača ZZZS. Predlog rajnkega Miklavčiča, ki pa mislim, da še ni sprejet, da en dan plača delodajalec. Lahko, da ti nisi obveščen, ali pa tvoj delodajalec ne ve, kaj mora s takim bolniškim listom storiti.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Drugič: ni res, še vsakič mi je bolniško napisal pediater od otroka, če sem bil doma zaradi nje. Moj osebni zdravnik o tem ne ve nič.
ZZZS pa itak nič ne plača, to gre lepo iz žepa mojega delodajalca ... Preden ZZZS kaj plača, je v igri komisija. Tista, veš, ki ljudi za 1 dan pošlje v službo, da ZZZS slučanjo ne bi bilo treba česa plačat.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Huj k verniki.
Ne, da bi povedali "[censored] jebeštrga, to pa res ni fajn, da se tkole čaka. Bi blo treba kaj spremenit".
kolikokrat si tolk čakal?
Citat:
Uporabnik reality pravi:
roko na srce nekateri si še 10€/h ne zaslužjo.... .
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Ampak again - zakaj bi morali biti zdravniki tisti, ki se poleg strokovnega dela na svojem področju gremo še ekonomiste in politike?!
Citat:
Vsak na svetu ima kakšno slabo izkušnjo od zdravnika. Ampak moraš pa biti res pravi mojster, da potem veselo posplošuješ na VSE obiske pri zdravniku in VSE zdravnike.
Povej... a se tudi na prodajalko v Sparu jeziš, ker je enkrat jogurt predrag, drugič pa original zapakiran izdelek malo čudnega okusa?
Again... ker očitno ne znaš dobro brat:
Zdravniki nimamo prav nobene motivacije, da bi flikali sistem, ki se iz leta v leto bolj sesuva sam vase. Zakaj bi jo le imeli? Seriously??? A ti zgledam kot Sizif? Tako ali tako na koncu na zavore pritisne politika ali pa ZZZS. Ko bo pa enkrat privat... no takrat, se bo vsak trudil po najboljših močeh tako za paciente kot za ožji del sistema (ker bo od tega odvisna njegova konkurenčnost).
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Za vsak stalez je odgovoren tvoj osebni zdravnik, tudi če greš s malim k pediatru. Se kaksnih 20 let nazaj ko osebnih izbranih zdranvikov ni bilo so ljudje hodili naokoli in lagali vsevpoprek ter si urejali svoje "bolniške", zraven pa vrteli mešalec na parceli.
Vsak stalez mora evidentirat tvoj os zdravnik, na koncu mesta porocat in elektronsko poslati vsak odsoten dan, da lahko ZZZS poplaca nadomestilo in drži kontrolo. Zraven vsega je tudi on napotni zdr. in za to odgovarja.
Drugič: ni res, še vsakič mi je bolniško napisal pediater od otroka, če sem bil doma zaradi nje. Moj osebni zdravnik o tem ne ve nič.
Ti očitno živiš nekje v lalaland. Drži se raje 4ih koles.
A moram v službi v računovodstvo po pildek za bolniško od pediatra pa ti ga poskenirat, da boš verjel, da ga je pediater napisal?