mene nič ne moti, če imajo plače previsoke, naj jim dajo še višje.... Samo naj se začnejo zdravniki boriti za spremembe v sistemu... Naj fides začne postavljati pogoje,da bodo delali v boljših pogojih, da bodo pri naročaju opreme začeli šparat....Ne pa da so njihove prve 3 zahteve za plače, plače in še enkrat plače... Tukaj pa zgubijo mojo podporo... So že zadovolnji s sistemom....
Naj rečejo ZD-ju: Kar prišparate na razliki pri nakupu opreme, lahko razdelite za plače....
Zdravniki (vsaj tisti, ki jih jaz poznam), bi zelo radi spremembe sistema, boljše pogoje ipd, ker počasi ne zdržijo več in se resno sprašujejo o smislu takšnega dela in žrtvovanju svojega zdravja za to. Ljudje se ne zavedajo, kako pestra je paleta specializacij in kako zelo različni so načini in pogoji dela, zato mečejo vse zdravnike v isti koš. Obstaja ogromno zdravnikov, ki delajo nadure zato, da je delo narejeno, ker pacient pač ne more čakat do jutri. In te nadure niso plačane, jih ne morejo niti izkoristiti in se lepo pobrišejo na vsakih nekaj mesecev. Na drugi strani pa seveda obstajajo takšni, ki jih na delovnem mestu ni, ker delajo takrat privat. Razlike so ogromne.
FIDES je pa del problema, ker čisto vsako stavko obrne v plače. In to je tudi najlažje za vse, za FIDES in za državo, pa še ljudje imajo kost za glodat. Nič ni treba naredit, samo malo, ne veliko, malo, zvišaš plače, pa bo mir do naslednje vlade.
Edit: In ti isti zdravniki iz prvega odstavka že leta opozarjajo, da se bo zgodilo to, kar se sedaj dogaja. Sistem je gnil že nekaj časa, sedaj se pa dokončno razkraja.