Na, ste se razpisali....spraševal pa je po receptih
Par mojih receptov "za pomlad"
Vse pečem v keramičnih posodah, tako da maščobe skoraj ne uporabljam....
1. meso z bučkami:
Piščančje prsi narežem na majhne koščke. Na hitro popražim. Dodam na enako velike kocke narezane bučke.
Vse skupaj pražim recimo 10 minutk, dodam na koncu malo soli, popra in malo curry-ja.
Zraven velika skleda solate
2. "kitajsko meso z zelenjavo":
Puranje, piščančje ali mlado govejo meso narežem na tanke rezine. Popražim na kratko.
Nato dodam najprej na trake narezano korenje, nato na krhlje narezano čebulo...po parih minutah še zeleno papriko in por. Vse skupaj zalijem z amlo sojine omake...
Vse skupaj pražimo največ 10 minut! Zelenjava se mora samo malo zmehčat, ne pa biti cela uvela in do konca spečena!
3. Solata s popečenim mesom ali tuno
Na raznovrstno solato (zelena solata, paradižnik, redkvica, paprika,...kar pač imate) dajte popečene trake mesa in dober tek
Namesto mesa je lahko tudi tuna iz konzerve (jaz odcedim olje stran)
4. jota, segedin
Sedaj, ko še ni vročine, še vedno paše jota (z zeljem ali repo), prav tako segedin. Če zraven ne jeste kruha,... je nasitno in neredilno kosilo!
5. goveja juha z govedino
Za kak dan, ko se ti zlušta juhe...skuhaš "domačo" govejo juho. Ostane ti govedina, ki jo lahko narediš v solati (s trdokuhano jajčko in čebulo). Ali pa si zraven govedine narediš sladko zelje recimo, ali pa špinačo.
6. zelenjavna juha in zrezek na žaru
Še eno kosilo z zelenjavno juho (koleraba, cvetača, paradižnik, korenček + še kaj), zraven pa spečeš zrezek in narediš solato.
7. "ribji dan"
V pečici na peki papirju lahko spečeš kak ribji file (dokler še ni vremena za zunanji žar).
8. jetrca
Če imaš rad "drobovino"... svinjska jetrca v omaki z veliko čebule... s popečeno zelenjavo! Ali pražena telečja jetrca in zelena solata.
Jaz imam najraje na hitrco popečene bučke, zeleno papriko, kak melancan,...
9. boranja
Boranja z mladim stročjim fižolom. Dobra jed, pa prevečkrat kar pozabimo nanjo!
10. mesni polpeti pečeni v pečici
Če narediš mesne polpete brez dodajanja kruha in jih spečeš v pečici na peki papirju, so super kosilo. Zraven velika skleda solate
11. sataraš
Par zrelih paradižnikov, par rumenih paprik, malo čebule, 2 jajci...njami
12. musaka
Klasična musaka, samo da namesto krompirja uporabiš kake melancane, bučke,...
Par mojih receptov "za pomlad"
Vse pečem v keramičnih posodah, tako da maščobe skoraj ne uporabljam....
1. meso z bučkami:
Piščančje prsi narežem na majhne koščke. Na hitro popražim. Dodam na enako velike kocke narezane bučke.
Vse skupaj pražim recimo 10 minutk, dodam na koncu malo soli, popra in malo curry-ja.
Zraven velika skleda solate
2. "kitajsko meso z zelenjavo":
Puranje, piščančje ali mlado govejo meso narežem na tanke rezine. Popražim na kratko.
Nato dodam najprej na trake narezano korenje, nato na krhlje narezano čebulo...po parih minutah še zeleno papriko in por. Vse skupaj zalijem z amlo sojine omake...
Vse skupaj pražimo največ 10 minut! Zelenjava se mora samo malo zmehčat, ne pa biti cela uvela in do konca spečena!
3. Solata s popečenim mesom ali tuno
Na raznovrstno solato (zelena solata, paradižnik, redkvica, paprika,...kar pač imate) dajte popečene trake mesa in dober tek
Namesto mesa je lahko tudi tuna iz konzerve (jaz odcedim olje stran)
4. jota, segedin
Sedaj, ko še ni vročine, še vedno paše jota (z zeljem ali repo), prav tako segedin. Če zraven ne jeste kruha,... je nasitno in neredilno kosilo!
5. goveja juha z govedino
Za kak dan, ko se ti zlušta juhe...skuhaš "domačo" govejo juho. Ostane ti govedina, ki jo lahko narediš v solati (s trdokuhano jajčko in čebulo). Ali pa si zraven govedine narediš sladko zelje recimo, ali pa špinačo.
6. zelenjavna juha in zrezek na žaru
Še eno kosilo z zelenjavno juho (koleraba, cvetača, paradižnik, korenček + še kaj), zraven pa spečeš zrezek in narediš solato.
7. "ribji dan"
V pečici na peki papirju lahko spečeš kak ribji file (dokler še ni vremena za zunanji žar).
8. jetrca
Če imaš rad "drobovino"... svinjska jetrca v omaki z veliko čebule... s popečeno zelenjavo! Ali pražena telečja jetrca in zelena solata.
Jaz imam najraje na hitrco popečene bučke, zeleno papriko, kak melancan,...
9. boranja
Boranja z mladim stročjim fižolom. Dobra jed, pa prevečkrat kar pozabimo nanjo!
10. mesni polpeti pečeni v pečici
Če narediš mesne polpete brez dodajanja kruha in jih spečeš v pečici na peki papirju, so super kosilo. Zraven velika skleda solate
11. sataraš
Par zrelih paradižnikov, par rumenih paprik, malo čebule, 2 jajci...njami
12. musaka
Klasična musaka, samo da namesto krompirja uporabiš kake melancane, bučke,...