Zdrava, NE-redilna a okusna kosila

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Kaj ko bi zbrali par receptov za okusna a ne preveč redilna kosila?
smile-1.gif
Moram mal začet za zdavje skrbet, migat in zbit par kg mi zmanjkuje idej za kuhanje.

Kaj mate na jedilniku, ko jeste zdravo in neredilno? Kak recept?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
do zdej bi ze lahko vedu da ne gre skupi okusno z zdravo & neredilno. Ne deli se šveda

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Moram mal začet za zdavje skrbet, migat in zbit par kg mi zmanjkuje idej za kuhanje.

Samo en predlog....jej vso normalno hrano, Iz jedilnika briši le slednje:

- Vso sladkarijo (razen 1x na teden)
- Večino kruha
- Fast food..... od toplih sendvičev, pic, hamburgerjev, ocvrtega in ostalega sala.

1x na teden lahko ješ vse po spisku....to rabiš predvsem za telo, po drugi strani pa ker se za vikende pojavljajo kakšna praznovanja ipd. pa da ne moriš vseh s svojimi prehranjevalnimi navaami.
Kilogrami se bodo krepko poznali. Sam sem opazil, da je največji "strup" za kile, sladkor.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Ali imaš rad ribe oz. morsko hrano? Meso na splošno, rdeče in belo, z rižem in veliko zelenjave na 1001 način. Tudi hamburger si zlahka privoščiš z zelenjavo, le namaze preskoči. ITD.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Pod sladko spadajo tudi razne pijače, sadni jogurti ipd...

Ne samo "razne pijače", ampak kar lepo vse razen vode in radenske. Pa sladko sadje tudi (sladka jabolka, pomaranče,......)....

Strokovnjaki se sicer ne bodo strinjali, ampak po kmečko rečeno skenslaj svinjino, sladkor, alko in belo moko (ali vsaj bel kruh).

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Pod sladko spadajo tudi razne pijače, sadni jogurti ipd...

Ne samo "razne pijače", ampak kar lepo vse razen vode in radenske. Pa sladko sadje tudi (sladka jabolka, pomaranče,......)....

Strokovnjaki se sicer ne bodo strinjali, ampak po kmečko rečeno skenslaj svinjino, sladkor, alko in belo moko (ali vsaj bel kruh).
aja samo sladka jabolka redijo pa sladke pomranče? kislo pa ne?
ti si smešen, v jabolkih je povsod enako sladkorja samo kislin je v nakaterih več.

aja pa bela moka... črno pa lahko, čeprav je črna moka samo bela moka z barvili?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Kot so že dejali..meso s prilogo, zelenjavno. Torej nič riža, žit, kruha, krompirja, testenin... lahko pa sladki krompir. Dressingi tudi predvsem "naravni", olivno olje, limona, kis...soli....čimmanj. Brez sladic na koncu, edino kak kokosov sladoled, ali kaj podobnega
wink-1.gif

Pri mesu je pomembno, da je "eko", oz, da se žival pase v naravi, brez pitanja z raznimi dodatki.

Bolj, kot zdrava prehrana, razen če si nek velik pujsek, je pomembno gibanje in rekreacija.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
O đizs, še eden, ki je odkril da je topla voda mokra. O jabolkih ne bom, ker bova končala pri hruškah. Tudi glede moke sem jasno napisal kako in kaj (je ne jem iz drugih razlogov, pa sladkorja tudi ne, tako da ne skrbi, zase dobro vem kaj lahko in kaj ne. Oziroma kaj je "črno", kaj črno, kaj "sladkor" in kaj sladkor,....). Nočem drugih posiljevat s svojimi navadami, ampak v katero smer naj gre pa že lahko nakažeš. Al mu raje nalepiš za en zvezek živil, ki naj jih skensla in 2 zvezka tistih, ki jih v določenih količinah in pogojih lahko meče vase? Čeprav,.....na koncu je ponavadi tako kot si napisal. Skenslam bel kruh, vseeno pa grem vsak dan na burek, pirček ali dva, zvečer pa požrem pol kile "črnega" s poli salamo in četrt kile edamca.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Rženi kruh je črn in ni iz bele moke z barvili.

Pa razlika med belo in črno pšenično moko je v tem, da je črna iz neouščenih semen.

Je pa potrebno res biti pozoren na sestavo, ker nekateri res belo moko pobarvajo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Saj nima veze to, moka je slaba, pa če je bela, črna, roza ali rdeča.

Žita, no go. Če pa že, pa so boljši polnozrnati produkti, to je res, ampak ne vem zakaj bi, če nekdo cilja na "zdravo"
smile-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ne, jaz mu itak nebi ničesar prepovedal
mogoče malo manj cvrte hrane... sicer pa bo vrjetno več škode naredil stres pri hujšanju kot kak kilogram več.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Kot so ti že drugi svetovali. Z jedilnika briši alkohol, kruh, sladkor. Jaz sem na istem, poslužujem se tudi ločevanja živil in uspeh je odličen. Stradati ti ne bo treba, le ne jej skupaj mesa in krompirja ipd. En dan meso, drug dan krompir.... Če pa temu dodaš še malo rekreacije, si zmagal!
zmaga.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Žita, no go. Če pa že, pa so boljši polnozrnati produkti, to je res, ampak ne vem zakaj bi, če nekdo cilja na "zdravo"
smile-1.gif

Pa vi niste normalni več
grin1.gif

In zakaj bi bla žita slaba? Moja stara mama ima 97 let in je vse življenje bila vesela, če je kot mlada dobila kruh, kot starejša je pa vedno poskrbela, da so ga otroci imeli vsak dan na mizi. Pa ne njen, ne moji materi nič ne manjka.

Pri vsej hrani je glavna ZMERNOST, ne pa "zdrava in nezdrava" hrana....
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Kakšno vezo ima tvoja stara mama? Obstajajo tudi takšni ljudje, ki jih štejejo preko 100, pa so redni kadilci. Pa to zdaj pomeni, da naj bomo vsi kadilci?

Izhaja se samo iz tega, kar je za naše telo zdravo, česar je telo sposobno prebavit, predelat, brez da pride do raznih reakcij; predvsem vnetij. Saj veš..evolucija pa to.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

smile-1.gif

Pa vi niste normalni več
grin1.gif

In zakaj bi bla žita slaba? Moja stara mama ima 97 let in je vse življenje bila vesela, če je kot mlada dobila kruh, kot starejša je pa vedno poskrbela, da so ga otroci imeli vsak dan na mizi. Pa ne njen, ne moji materi nič ne manjka.

wink-1.gif
ja vidiš tako dolgo živi, ker kot mlada ni kruha jedla
hysterical-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

smile-1.gif

Pa vi niste normalni več
grin1.gif

wink-1.gif

ker to kaj je danes v trgovinah pa to na čem je zrastla tvoja stara mama ni niti podobna stvar
wink-1.gif
čisto slučajno se pač kruh reče