Zbirni centri za odpadke in teženje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Mi pustimo večji karton zraven kesona za papir in ga potem vseeno snaga pobere, pa ni tega malo, je ziher nekaj kartonov na teden.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Če je paradižnik A boljši (okusnejši, bolj zdrav, karkoli) od paradižnika B, me ekologija v tem primeru ne bo zanimala, če želim jest boljše in bolj zdravo. Konec koncev tudi plačam več embalaže.
Če bom doma prideloval, bo tudi kak ekolog skočil ko bom imel odvečne vrečke z zemljo, gnojilom, pa kaj bo za pošpricat proti kakim škodljivcem...skratka povsod so odpadki in povsod se gremo lahko ekologa.

Če smo smeti tak problem naj se ukrepa od začetka verige naprej in naj se čim bolj olajša tudi odlaganje, ne pa komplicirat, računat in težit, potem se pa čudit, da vse leži v potoku.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Ne bom se zlomil, to se strinjam, ampak a ni škoda bencina, časa, višjega plačila položnice (x koliko prebivalcev), če bi bilo dovolj prinesti print dokazila s spletne banke ali bognedaj kar direktno pokazat na telefonu? Pa tako malo je treba...

Nisem še preveril in zaposleni, ki je težil je tam že dolgo časa pa včasih ni bil zoprn. Zato sklepam, da je vodstvo kaj spremenilo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Mogoče pa mu baba doma bolj teži in zato stresa jezo nad vami
wink-1.gif

Opažaš, da teži vsem uporabnikom centra, ali samo tebi?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mi pustimo večji karton zraven kesona za papir in ga potem vseeno snaga pobere, pa ni tega malo, je ziher nekaj kartonov na teden.

Vidiš, to gre pa meni na jetra. Folk, ki pušča stvari zraven kesona. Tam jih puščajo, da zadeve ne stojijo doma dlje časa in bi morali potem voziti na deponijo, tako kot delam jaz in se ukvarjam s šerifi tam.
Problem puščanja zraven kesona (poleg tega, da je grdo) je v tem, da zadevo moči dež, nosi veter in je vse skupaj ena velika svinjarija.
Kakšen še kaj zaščiti, nekateri pa enostavno vržejo, bo snaga že pobrala...drug pa pusti pač pri drevesu, bo že kdo pobral. Eni pa vozimo na deponijo in se nam težijo tam. Mnja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Ne pušča se zraven kesona
smile-1.gif
Pusti se v prostoru ki je namenjen smeten, "kletka" in pod ključem, seveda pod streho. Potem pa, ko je tako daleč, da pride snaga, hišnik spakira kesone ven in tudi karton nastavi.

Če si v hiši, pa pač nastaviš tik preden pride odvoz, torej tisto jutro, če dežuje pa pač naslednjič. V bloku in nimate tako urejeno? Daj naslednjič pobudo da se, itak je tako veliko manj smeti naokoli, če so vsi kesoni lepo v temu namenjenem boksu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
uf, mate pa zajebane.
S traktorjem zvrhano prikolico s podaljški. Še pomagal so dol metat:) Nobenga tehtanja, položnic...

Tudi v Lj sem karavanom prpelu, pa niso nč jamral. Sam pokazal kam nej zmečem.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Ne vem, ker ni veliko ljudi tam, ko pripeljem, če sploh kdo. Zgledal je precej zoprn tudi do drugega, ki je prišel za mano
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
ksz

največja fora je itak, da po svetu so smeti biznis, pri nas so pa jezni da jim surovino vozimo zastojn
grin1.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Glede na to, da si že od moje krame marsikaj znosi "za vogal" za kasnejšo uporabo/prodajo mislim, da dobi dovolj.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Nej bodo srečni da prpeles. Če bi človek mel dnar bi mu tja pred rampo zložu. Pri nas na Barju na srečo ne težijo. Razen če si s kombijem pa če je velik robe
6- ali celo 4-pack dela čudeže
wink-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.528
5.072
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:Ostale robe je pa bolj malo (katere ne moreš spravit v kontejner za mešane odpadke), mogoče edino če imate doma mularijo ki ima en kup plastičnih igrač ki jih mesečno uničujejo ali pa če menjate računalnike vsake pol leta?!
Ravno kante za mešane odpadke so največji problem in najdražji hec pri smeteh. Prebira tega nihče ne in se odlaga po visokih cenah nekam. Kar ljudje pripeljejo v zbirni center se sortira in del tega se da za nekaj porabiti. Porabit bi se sicer dalo skoraj vse, vendar ne dvomim, da je veriga marsikje pretrgana.
Da je danes še možno naročiti kontejner, kjer mečeš kar vse po vrsti, pa je tako ali tako povsem mimo s vsako logiko.

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Na Barju v Lj pri Zokiju samo pripelješ, nič ne sprašuje kdo si, ali plačuješ ali ne, napoti te proti primernemu kontejnerju, je vse čistol, lepo, kot najlepše mesto.
V Puconcih je (vsaj takrat ko sem peljal) steklo na tleh, od kje si, kdo si...... popiše ...
drugič pripeljem, povem, da nisem rezident, pa imam smeti in bi rad to tu odložil ter plačal, pa panika..., ja pa ne morete, ja pa saj bom plačal, glejte, imam vrečo smeti, ja gospod ne morete, ali naj potem to v hosto zaženem, ja to pa ne, ja kam pa jih potem dam....
No tako nekako je šlo, nato so pa vseeno vzeli.
A meni ni jasno, saj mora vsako gospodinjstvo plaæati odvoz smeti, če jim jih pa pripelješ, bi morali pa ja vzeti. Kje je tu javna služba, v javnem interesu je, da je čim manj smeti v okolici ne pa čim večja profitna dejavnost.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz pa sem na Barju samo pripeljal, zložil robo in odpeljal, noben ni sploh nič spraševal ali gledal.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
tudi jaz sem imel težve in to na lublanskem centru

S kom si pa pripeljal....in koliko?

Če si z osebnim avtom ali prikolico ne težijo. No meni je začel najedat ker sem že ene 4ič pripeljal...potem sem počakal da je bila menjava in gremo dalje.

Ne rabiš pa nič kazat pa tudi količinsko ne gledajo.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Na barju nobenih tezav pa se je ob prenovi dnevno vozilo razlicne zadeve tudi s prikolico. Ce ni bilo guzve je dal delavec se kako roko zraven
smile-1.gif

Seveda se z njimi lepo pogovarjas pa ob niihovi pomoci das kaksno piksno in si za vedno dobro zapisan, pac normalen cloveski odnos.