I
Izbrisan uporabnik 474
Tudi v Radvanju pri Mariboru so nekaj časa prav pošteno težili - položnice, kubatura, razvrščanje, jamranje... Potem se je stanje normaliziralo (zamenjava delavca?)...
Citat:
Uporabnik _robi_ pravi:
Nič ne težijo, je pa res da nism še nikol pripeljal večje količine. Odrezki in ostalo jih ne zanimajo. Dec pomaga zložit oz. pove kam odložit. Sevnica
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
zbirni centri bi morali biti prosto dostopni za kosovne odpadke in elektronsko kramo... ne pa da če pripelješ več kosovnih odpadkov te pošlje na vago (V ljubljani)... potem pa se ljudje čudijo, zakaj zadeve obležijo v gozdovih...
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Za pol karavana za 1x letno naj najamem kontejner? Kam bi ti dal karton, ki je ostanek praktično vsega malenkost večjega, kar kupiš čez leto?
Nimam problema zadevo shranjevat doma, sortirat, nalagat v avto in peljat na za to predvideno odlagališče, ter tam zložit ven in zmetat v zato namenjen zabojnik. Da mi pa tam en teži, ker sem pripeljal 1,5 kubika namesto do 1 kubik je pa neumnost, še posebej, če pridem 1x letno. Lahko računa zaradi mene. Naslednjič bo zadevo pobiral izpred rampe.
Njegovo delo obsega teženje za odrezek, odpiranje rampe z daljincem, da ti pokaže kam zapeljat (imajo itak table) in mogoče, da pomaga, če ne veš kam kaj vreči. Mislim, da se ne bi pretrgali, če si zapišejo človeka iz odrezka in to je to, rešeno.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
še enkrat utiševalec a ti razumeš, da posledično ljudje odpadke vozijo v hosto...
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Kot ponavadi seveda ne razumeš kje je sploh problem in zavijaš vse po svoje.
Jaz pripeljem 1x letno 1,5 kubika. Meni tip teži na polno. Drug pripelje 1x mesečno 1 kubik je pa vse po pravilih in vse prav. Ti imaš raje tistega z 1 kubik na mesec kot tistega z 1,5 kubika na leto?
In sploh nisem govoril o kosovnih odpadkih, pač pa o kartonu in tega se nabere nekaj. Meni se sploh ni zdelo veliko (pol karavana v enem letu), ker se nabere tudi od pohištva itd. ALi bi bilo bolje zakurit in zasmradit okolico, je to bolje?
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
ker danes tega skoraj noben ne dela (naj dvigne roko kdo kupi izdelek X ker je manj odpada kot pri izdelku Y?! noben, je pa to osnova ekologije).
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Boš v mali zabojnik z majhno luknjo šel tlačit karton od večje embalaže? Jo prej zrezal in tlačil v tisto luknjo?