Zbirni centri za odpadke in teženje

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Doma imamo navado, da se v kleti zbirajo odpadki, ki jih zaradi velikosti ali namembnosti ne moreš vreči v domače kante ali nesti na "otok". Tu gre predvsem za kosovne odpadke (elektronika) in karton. Ko se tega nabere dovolj (1x do 2x letno), vse zložimo v karavana in peljem na zbirni center.

Najprej te pri rampi ustavijo in zahtevajo potrdilo o plačani položnici (aktualni). Ne sprejemajo nilčesar drugega (print plačila s spletne banke), razen odrezka, zato moram ekstra za tako zadevo na pošto, kjer plačam položnico, da imam odrezek s seboj. Ok, zapeljem notri in začne se obvezno jamranje, koliko sem pripeljal. Pa da je to sigurno več kot kubik in, da bo računal itd. Zadevo znosim iz avta v namenske kontejnerje, vmes se naposlušam, kako itak vsi iz našega konca vedno pripeljejo preveč, na koncu pa adijo in to je to.

Je to praksa v vseh centrih? Po njegovem naj raje pripeljem večkrat po malo, kot pa 1x malo več. Nekako mi ni prioriteta 5x mesečno pripeljat po 2 kartona v zbirni center, če lahko vsakih nekaj mesecev ali celo 1x letno pripeljem pač do polovice polnega karavana. Drugič lahko stresem vse ven tudi na prvem ovinku, če se bodo zato bolje počutili, ne vem?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Ne, to je praksa samo pri vas, ponavadi samo zapišejo kdo je bil in kaj je odvrgel.

Si iz manjšega kraja, ali večjega, če večjega, potem imaš verjetno na voljo več zbirnih centrov, poskusi srečo tam.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Manjši kraj, zato je na voljo le en center. Tukaj ne zapišejo ničesar, zato ne vidim poante. Če bi zapisali in s tem videli, da pripeljem 1x letno 1,5 kubika, bi mi lahko dali mir. Po pravilih lahko 1 kubik na mesec namreč. Ampak ne, tukaj težijo, ker pač 1x pripelješ več, namesto 10x po malo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Pa je komunalno podjetje kak lokalni šerif, ali je del večjega? Če slednje, potem se malce zbuni pri šefih...mogoče se gre kak delavec šefa in pač komplicira zadeve.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Pri nas ne komplicirajo. Vpraša kaj maš, da te pošlje do pravega kontejnerja. Samo da ni gradbeni material. Nič ne beležijo kdo je kaj pripeljal, nobenih odrezkov položnic, osebnih dokumentov (če si iz prave občine) ali kaj podobnega...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.928
113
Citat:
Uporabnik Grim pravi:
Pri nas ne komplicirajo. Vpraša kaj maš, da te pošlje do pravega kontejnerja. Samo da ni gradbeni material. Nič ne beležijo kdo je kaj pripeljal, nobenih odrezkov položnic, osebnih dokumentov (če si iz prave občine) ali kaj podobnega...

Enako pri nas. Še razložit ti pomaga, če nima preveč dela. Koroška, SG.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Nej bodo srečni da prpeles. Če bi človek mel dnar bi mu tja pred rampo zložu. Pri nas na Barju na srečo ne težijo. Razen če si s kombijem pa če je velik robe

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Pri nas v Mariboru ponavadi sploh ne preverja za račun, vedno prijazni, še nikoli se ni zgodilo, da mi ne bi pomagal kaj odnest.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Kje v mariboru točno pa, je več centrov
smile-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pri nas se mu niti ne ljubi priti iz svojega kontejnerja, kaj šele, da bi kaj težil. Aja, Kočevje

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
V občini Kamnik dobiš nek pildek in si upravičen do kosovnega odvoza po naročilu 1x letno, jaz sem lani to uporabil, poslal mail tja, so mi javili termin, tisti dan naložil vse pred bajto in je uletel model s tovornjačkom in brez pripomb sam vse naložil in odpeljal.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Nič ne težijo, je pa res da nism še nikol pripeljal večje količine. Odrezki in ostalo jih ne zanimajo. Dec pomaga zložit oz. pove kam odložit. Sevnica

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik _robi_ pravi:
Nič ne težijo, je pa res da nism še nikol pripeljal večje količine. Odrezki in ostalo jih ne zanimajo. Dec pomaga zložit oz. pove kam odložit. Sevnica
Enako pri nas, v Murski Soboti
smile-1.gif
.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
V Kranju: pogleda odrezek, vpraša kaj imaš, te usmeri in tudi pomaga... Sortiram že doma, to sem se že naučil. Včasih je kdo pameten, ampak nič hujšega.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
zbirni centri bi morali biti prosto dostopni za kosovne odpadke in elektronsko kramo... ne pa da če pripelješ več kosovnih odpadkov te pošlje na vago (V ljubljani)... potem pa se ljudje čudijo, zakaj zadeve obležijo v gozdovih...