Zavore

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Prišel je čas, ko bo treba menjati zavore na mojemu Peugeotu 206. Zanima me, kje bi me menjava zavor prišla najceneje in približno koliko evrčkov bo to koštalo? Imam pa diske spredaj in zadaj. Vrjetno bo treba menjati vse diske in vse ploščice. Doma imam kupon za 20% popust na originalne rezervne dele, ampak se mi zdi, da bi neoriginalne še vedno dobil ceneje. Ali pač ne?
confused-1.gif

Že vnaprej hvala za nasvete
nahrung002.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Zakaj pa diske menjat?

Oče jih ima na astri že 9 let pa jih še ni menjal....pa ima 150 000km.
Jaz sem imel acceta s 350 000km pa jih nisem menjal.

Mogoče imam srečo ampak ,da te ne bo kdo nategnu brez potrebe.
Ploščice so tam okrog 30 €

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Sej za diske še nisem prepričan, ampak se mi sprednji zdijo rahlo zviti, če grem s prstom po njih. Ne vem pa koliko to vpliva na samo bremzanje?
confused-1.gif
Pri zavorah pač ni za šparat. Kje pa je kakšen ugoden servis v Ljubljani oziroma okolici?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Če so zviti ti bo lepo treslo ko bremzaš, sploh pr višjih hitrostih. Tako najlažje preveriš. Kolk je disk pobran, bo pa treba v živo prevert oz zmerit
smirk-1.gif
Če je recimo sam 1mm pobran, ni potrebe po novem, pač samo ploščice menjaš. Nekako je toleranca 2mm pr hlajenih diskih, vsaj tako navaja večina proizvajalcev (govorim za taka obična vozila)

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ja če so zviti potem je bolje menjat...ali pa postružit ,če so še debeli.

Nisem z LJ pa ne vem.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Aja za cene pač mal obrni telefon. Poklič na servis in po raznih motomatih, potokarju, anet itd..

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik o0o0ki pravi:
Sej za diske še nisem prepričan, ampak se mi sprednji zdijo rahlo zviti, če grem s prstom po njih. Ne vem pa koliko to vpliva na samo bremzanje?
confused-1.gif
Pri zavorah pač ni za šparat. Kje pa je kakšen ugoden servis v Ljubljani oziroma okolici?

priporočam Koširja, za Interšparom na Viču

da se zment tud za popust

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Če nimajo diski velikega roba, ali če niso krivi jih je brezveze menjati.
Ploščice pa pridejo nekje od 15 do 30€, odvisno od proizvajalca.
Malo vprašaj pri Potokarju, Motomatu, Anetu....
Zamenja ti jih pa vsak "fušar", kaj dosti več kot 20€ ti pa nebi smel vzeti za menjavo.

zigmar

Pripravnik
22. dec 2008
60
4
8
Pozdrav.
Ne bom načenjal nove teme.
Jaz pa mam čist drugačen problem.Zavore,se pravi diski in ploščice so bili menjani pred slabim letom.Imam spredaj diske in zadaj bobne.Tudi svojemu mehaniku nekako nisem uspel opisati okvare.Ko zaviram se avto nekako "zaletava",bi rekel cuka,nič ne opleta in nič ne trese samo "zaganja"se.Kot da ne bi enakomerno zaviral.Zdaj na servisih kjer majo tiste valje za testirat zavore kjer ti izpiše za vsa štiri kolesa,se mi zdijo številke na prednjem paru nekako se mi zdi preveč različne,ni pa noben mi rekel nič.A kdo ve kako kaj s tem?Ker na tehničnem pa mi ni rekel nič,šlo je skozi.Problem je ker ne znam drugače opisat težave.Tukaj ste omenjali neke mojstre zavor,h katerim bi šel če se le dobro spozna na zavore.Hvala za kakršenkoli info.

zigmar

Pripravnik
22. dec 2008
60
4
8
Pozdrav še enkrat

Ja občasno vleče avto na desno stran.Sicer ni ne vem kaj se pa občuti ko potegne v desno.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.114
10.966
113
kod Džej-Zija
Ali pa zažgane zavorne ploščice, kar se je zgodilo meni na Subaruju Imprezi. Test sprednjih zavor mi je kazal kar 40% razliko. Še ena možnost so zapacana ali preveč zarjavela vodila čeljusti, kar sem imel tudi v istem času priliko izkusiti. Možnosti za vlečenje v eno stran so tudi izrabljeni amortizerji, če so na eni strani bistveno bolj zdelani kot na drugi. Avto posledično na eni strani bolj počepne, kar je tudi razlog za vlečenje na eno stran.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik zigmar pravi:
A to misliš da je preslab pretok,zamašenost cevk al kako?

Tako ja, cevke se skrčijo/oluščijo na notranji strani in rezultat je neenakomerna razporeditev zavorne sile. Govorim iz izkušenj, skoraj vsak mesec pride kakšna stranka s takim problemom k nam ...

zigmar

Pripravnik
22. dec 2008
60
4
8
Hvala lepa za odgovore in mnenja.
Avto je bil na cartec diagnostičnem sistemu.A se ta odstopanja zaviranja vidijo tudi na tem izpisu in koliko je tisto alarmantno odstopanje enega kolesa od drugega?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Diske in ploščice imaš daaaleč najceneje na eBayu, jaz sem menjal prva dva in ploščice. Diska sta bila 35€ (oba skupaj!) in 10€ 4 ploščice (torej komplet). Če se vsaj malo spoznaš na avte lahko menjaš sam, če ne pa vsak mehanik ali nekdo, ki mu je avtomobilizem blizu.