Zavod za zaposlovanje

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Fantje ... če kdo ne najde službe, vam zavod za zaposlovanje nudi odlično službo ...

Še original link - http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prosta_delovna_mesta/posamezno?IDEPD=2004233

Raje delam na črno
108056571015251307593369.jpg

slafrok

Pripravnik
2. jun 2012
52
0
6
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Fantje ... če kdo ne najde službe, vam zavod za zaposlovanje nudi odlično službo ...

Še original link - http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prosta_delovna_mesta/posamezno?IDEPD=2004233

nekaj podobnega je mene ena kokkkla na zavodu pošiljala pred leti, je rekla da sem zadost mlada da lahko grem, ampak v drugo ustanovo, sem ji rekla da nisem vedela da se zavod ukvarja z zvodništvom, pa da naj kar sama gre in zahtevala njenega šefa, ko se je začela dret na mene, od takrat dalje moja noga ni več stopila na zavod....

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
slafrok ... vzela bi telefon, pa jo začela snemat, potem pa bi ji rekla, naj še enkrat to vse ponovi v kamero, če upa. A si jo prijavila drugače?

Aja, pa v slovenskih novicah je teden dni nazaj tudi pisalo nekaj o tem, kako se zavod za zaposlovanje bavi s tem, pol pa so se tam ven vlekli, češ da je prišlo do pomote ipd.

Nazadnje urejeno:

slafrok

Pripravnik
2. jun 2012
52
0
6
takrat še niso bili popularni telefoni, oziroma niso vsebovali kamer in fotoaparatov, ..

prijavila? komu? se je drlo ženšče po celem hodniku za mano da zavračam službo pa da me bodo vrgli iz zavoda, sem se zdrla nazaj da je ona in zavod ena sama pimparija, me je varnostnica sočutno pogledala in lepo z mirnega prosila če se lahko jaz pomirim in če lahko zapuistim stavbo, lej ko si tam 18-19 let star frišno iz šole ker ti je status potekel še ne poznaš svojih pravic, pa vem da takrat nisem bila edina, ker je pa bilo to ženšče tam na zavodu pa prav vsiljivo s tem "delom". Pa ne obsojam, komu paše bo tak šel, ampak mislim, da vsi vemo, da je redko katera ženska čisto prostovoljno na tem delovnem mestu, je treba bit realen.

da je pomota, pa se tak vedno tak vlečejo ven.... je že takrat bila ena "afera" glede tega, ko je in nisem čisto ziher, eno mlado mamico čisto preveč vneto pošiljala naj gre tja to delat, valjda da so v cajtnige prišli...

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Kaj pa "subvencije" ? Nekateri želijo zaposliti samo tiste, ki so prijavljeni na zavodu že xy časa, da lahko dobijo subvencijo za zaposlitev.

Drugače pa je zavod poln cvet - prejni teden je bil gor oglas za delo na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje. Mogoče je pa zto toliko JU in JS, ker zaposlujejo ša ne ministrstvih, ki jih več ni.

slafrok

Pripravnik
2. jun 2012
52
0
6
Subvencije zato da ne rabijo iz svojega zepa placevat za zaposlenega, po treh mesecih pa ponovijo vajo. Tako je vsaj meni en privatnik razlozil... bi bila na zavodu bi dobila sluzbo. Za tri mesece. Mislim, da je se celo tako, da te subvencije veljajo za specifiko ljudi, v smislu tezje zaposljive osebe.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
alpine .. hehe, res je. Zavod ti ne poišče nobene službe. Sam si jo moreš iskati. tam pa si samo tolko, da te jebejo v glavo. Edino kar se splača baje tam izkoristiti je dodatno izobraževanje tujega jezika ali pa kakšnega izpita za šilepar, avtobus ipd?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz
a res laufa delovna doba ko si na zavodu kot iskalec zaposlitve? Zadnje cajte full slism tega

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Takrat, ko nadomestilo dobivaš ja.

To je pa 3 mesce, če delaš prej vsaj 9 mesecev.

Drugač pa 6 mesecev, če delaš več kot 5 let prej skupaj.

Če si pa pred penzijo, pa tudi 2 let, na nevem kolk podlage.

Nekaj takega, nisem lih ziher za te mesece.

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Zakaj se greste/ste se šli prijavljat na zavod, če pa je prijava prostovoljna.
Recimo da bi nezaposleni dal vlogo za denarno socialno pomoč & obvezno+dodatno zdravstveno zavarovanje na csd, če nisi prijavljen na zavodu kot aktiven iskalec zaposlitve je po zakonu nebi smel dobiti.

Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz
a res laufa delovna doba ko si na zavodu kot iskalec zaposlitve? Zadnje cajte full slism tega
Da in ne.
To opcijo uporabljajo oni, ki niso dovolj stari za upokojitev, čeprav imajo dovolj let delovne dobe.

Subvencije so kakor sem slišal ukinili, ker so jih delodajalci preveč izkoriščali.

Na zavodu zelo radi pošiljajo prijavljene za delavnice, kjer jih učijo kako pisati prošnje in podobne nesmisle, od česar imajo koristi predvsem podjetja, ki te delavnice izvajajo.
Včeraj 404 ,danes 379 prostih delovnih mest na objavljenih za zavodu
bonk.gif
.
na 115411 uradnih iskalcev zaposlitve oz kakkih 100 k več vseh skupaj nezaposlenih.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Zavod ne dela novih delovnih mest, oni pač objavljajo povpraševanja pogumnih podjetnikov, ki v teh negotovih časih in kljub vsem birokratskim oviram še vztrajamo.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz
Če smo natančni ti delovna doba ne teče, (ker ne delaš), teče ti pa zavarovalna doba in pokojninska doba. Kar je skoraj tako kot bi delal. Se ti šteje za penzijo- to velja za tisti čas, ko si na zavodu in prejemaš nadomestilo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Ja sej se mi je zdelo da je to seveda logicno samo za cas ko dobivas nadomestilo, ceprav je tudi tisti del prav ki je za tiste ki so pred penzijo.