Zavod za zaposlovanje

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.811
389
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Če si zaposlen več kot 8 mesecev ti pripada nadomestilo v vrednosti 70% naslednje 3 mesce.

Potem moraš rečt, da si pa revež in spraznit račune dobivaš pa malo manj kot 400 na mesec.

Več pa nisem izvedel, šolnine ne plačujejo več, kakšen tečaj jezikov na vaški univerzi in to je to.... bv

Lih zdej vidu tega ne bo nikol konc.

Citat:
Napoved: trojka v Sloveniji do konca pomladi 2014?
Če imaš pa več kot 5 let dela pa 3 mesece 70%, naslednje 3 pa 60. Če imaš nad 15 let pa mislim da je spet ene 3 mesece več, ampak če se ne motim je 70% vedno samo prve 3 mesece.
Tisto s praznimi računi pa stokanjem pa ni denarno nadomestilo od zavoda, pri njih lahko stokaš kolikor te je volja, toliko kot ti pripada toliko časa ti dajejo, razen v ekstremnih primerih
smile-1.gif

Ko sem bil pred (skoraj) 3 leti na zavodu so še plačevali tečaje, ampak tudi glede na to da sem dejal da osnovnega računalniškega ne potrebujem so me nanj napotili. Zame osebno razmetavanje denarja...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.019
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Če si zaposlen več kot 8 mesecev ti pripada nadomestilo v vrednosti 70% naslednje 3 mesce.

Potem moraš rečt, da si pa revež in spraznit račune dobivaš pa malo manj kot 400 na mesec.

Več pa nisem izvedel, šolnine ne plačujejo več, kakšen tečaj jezikov na vaški univerzi in to je to.... bv

Lih zdej vidu tega ne bo nikol konc.

Citat:
Napoved: trojka v Sloveniji do konca pomladi 2014?
Potem lahko prejemaš DSP prreko CSD, vendar le ta znaša max 260 E.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:

Ko sem bil pred (skoraj) 3 leti na zavodu so še plačevali tečaje, ampak tudi glede na to da sem dejal da osnovnega računalniškega ne potrebujem so me nanj napotili. Zame osebno razmetavanje denarja...

Zate že, za tiste, ki imajo razne "svetovalne" firme za brezposelne pa ne. Za začetek bi lahko to pošlihtali.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.811
389
83
Vipavska dolina
Vem da ni za vse vseeno. Tudi za ljudi kateri se več ali manj prvič srečajo z računalnikom je taka zadeva lahko zelo priročna. Za nekoga ki (ne da bi se hvalil) se srečuje z računalnikom že 15+ let pa je osnovno računalništvo (mogoče grdo rečeno ampak) brezvezno. Dejansko je predavatelj eno razlagal nekateri smo bili pa že kar nekaj korakov naprej. In ko rečeš svetovalki dane vidiš smisla v obiskovanju takega tečaja oni te pa nanj napotijo (in seveda se ga moraš udeležit) je to razmetavanje denarja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Patriot drugam cilja. S tem ko si ti šel na tečaj je prijatelj svetovalca dobil lepo plačan tečaj na katerem si bil ti.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
A to je še, da podjetje, ki zaposli nekoga z zavoda, dobi nekaj €?
Če je, koliko € je to??

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ne dobiš kr tako se moraš prej prijavit na razpis in če te izberejo kot firmo ti pripada določena vsota, ko vzameš brezposelnega pa še zahteve moraš izpolnjevat, da recimo obdržiš delavca določen čas. Ampak najboljš, da če iamte firmo, da se zglasite na zavodu.