Lepo pozdravljen! Oprosti za pozen odgovor, sem spregledal tvoje vprašanje.
A žal ti težko podam informacije, katere tebe zanimajo. Nisem zastopnik, tako da ne morem preveriti cen, in tudi po občutku ne bi mogel govoriti za tvoj primer. Pa zdi se mi, da bi tudi zastopnik potreboval več podatkov, da bi ti dal informacije.
Verjetno si butnil mimo zaradi ZT, upam pa da ne veliko. Sedaj se ne sekiraj, saj bogastvo sigurno ni. Naslednje leto pa le naredi izračune pri zastopnikih in agencijah. Posebej pri agencijah imej sabo vse police, po možnosti tudi vse ostale police družinskih članov. Čeprav je tukaj eden ki trdi nasprotno - ampak ta o vsem ve vse, lahko rečemo nič.
IN ZELO POMEMBNO, ne zaleti se takoj, ko dobiš ugodno ponudbo, najprej pozorno preberi celotne splošne pogoje (drobni tisk), da te ne prinesejo okrog. Enostavno vzemi si čas, zastopnik (agent) se s tem mora strinjati. Če se ne, je to jasen znak da ima nekaj "za bregom", tako da mu samo še zaželiš zbogom. Konec koncev se lahko odločiš, da vzameš splošne pogoje domov in se odločiš drugi dan.
Pa še en nasvet, katerega bi se jaz držal kot pijanec plota: Če ti zastopnik karkoli trdi, kako je lepo, kako se ti splača, mu prijazno povej, naj ti pokaže v splošnih pogojih, kje to piše. In potem si tisto v miru preberi, da vidiš če je res ali naklada. Tudi po tem vidiš, koliko se zastopnik dejansko razume v svoj posel in koliko je "pismen".
Tako boš zlahka prišel do ekvivalentnega zavarovanja tvojemu trenutnemu, glede na ceno pa se odločiš.
In naj ti ne bo težko kadarkoli zamenjati zavarovalnice ali zastopnika iz sentimentalnih razlogov. Vedi, da oni do tebe ne gojijo nikakršnih čustev, njih zanima izključno TVOJ denar.
LP