Zavarovanje vozila - ugodno

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ko si v debati omenil kupončke, kot prednost zavarovalnice, sem nehal brati tvoje nabuloze.
wink-1.gif

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Za AO je trenutno najceneje ZM ter G24 , za svoj avto lahko povem, da so premiji pri teh dveh 150EU osnovno, Triglav 200EU .... , brez 5% popusta na gotovino

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Zgleda ga nisi razumu pa bom jst probu; ce bi mozakar bil danes star 20 let -/+ bi si privoscil doticno sredstvo ( za doseganje raznoraznih ciljev). Ce ti spomin seze v ta leta, potem ves da si fukal mlade in cvrste. To je to, pa sej si vedu ze prej,sam delas se glupega.
. imela..... dvojina.... navedel dva linka.... sicer pa vseeno.... starost pa ja ni omejitev za konje.... tudi jaz nisem mulec (zal) pa imam dva z konkretnimi konjicki.....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Obrazloži. Sem 40+, smatram da sem dokaj razumen in vidim gozd čeprav gledam drevesa... Vem da je življenje daj-dam, da zastonjskega kosila ni.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Ne bom razčlenjeval - ne da se mi. Državno podjetje - slabo ponudba. Sem spada tudi Triglav - žal.
Tisti, kateri ima rad sebe, svoj žep in povrhu še pozna ponudbo ostalih - se bo Triglavu izognil na 2 km. Pa ne mi s famo, da najbolje izplačuje škodo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se mi je zdelo. Lapaš v tri krasne. Ko boš imel konkretne podatke, ki so med sabo primerljivi se pa javi. Ne primerjaj mi jabolk in marelic.
Aja, pa cene po ceniku primerjamo. Popusti so individualna stvar. Razen pri nekaterih zav. hišah kjer brez popustov niso konkurenčni.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
LOL... Leoiš mi 7 let star blog in komentarje, katerim je skupno le to da ima folk nezavarovane/podzavarovane premičnine/nepremičnine... Zato pa je lahko zavarovanje poceni, ker zastonj kosila ni in to si že enkrat dopovej...
Da pa ne bo samo pri besedah... Sem za svoj avto sal narediti ponudbo enemu zastponiku (tule na forumu) in kao najugodnejša ponudba je z zahtevanimi kritji hitro postala neugodna.
A vsakemu svoje, samo ne bodi pameten. Kar se pa zavarovanje stekel, ogledal in svetlobnih teles ter dotik neznanega vozila tiče so to 3 ločene kombinacije. In ob plačilu vseh 3 tudi razbita luč ali ogledalo iz objesnosti ni problematično.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Ti si dopovej, da marsikoga zanima končna cena, ne pa po ceniku. Mene tudi zanima, koliko plačam, ne pa koliko je po ceniku. Smešna je tudi izjava, da te bo čez leto čakala streznitev v primeru sedanje ugodne ponudbe. Ampak menjati zavarovalnico in agenta vsako leto res ni težava.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
BMK za tvoje probleme in tegobe. Ampak ne agitiraj za nekaj kar je minljivo. V končni fazi mene ne briga kako maš ti zavarovanja urejena (a v tvojo korist upam da v redu), tebe pa moja ne brigajo. Za božjo voljo pa me ne posiljuj s svojimi idejami in principi.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Za božjo voljo pa me ne posiljuj s svojimi idejami in principi.

Točno to ti počneš, sicer pa hvala enako. Imaš probleme z drugače mislečimi, kateri imajo lahko prav.
priden.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Bajkman,
koliko si ti pripravljen dati za zavarovanje. Če to zavarovanje obsega čisto vse - comfort kasko brez odbitne franšize. Avto je 77kw bencinar.
Samo da vem ali sem ga res mimo butnil pri ZT

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Lepo pozdravljen! Oprosti za pozen odgovor, sem spregledal tvoje vprašanje.
A žal ti težko podam informacije, katere tebe zanimajo. Nisem zastopnik, tako da ne morem preveriti cen, in tudi po občutku ne bi mogel govoriti za tvoj primer. Pa zdi se mi, da bi tudi zastopnik potreboval več podatkov, da bi ti dal informacije.

Verjetno si butnil mimo zaradi ZT, upam pa da ne veliko. Sedaj se ne sekiraj, saj bogastvo sigurno ni. Naslednje leto pa le naredi izračune pri zastopnikih in agencijah. Posebej pri agencijah imej sabo vse police, po možnosti tudi vse ostale police družinskih članov. Čeprav je tukaj eden ki trdi nasprotno - ampak ta o vsem ve vse, lahko rečemo nič.

IN ZELO POMEMBNO, ne zaleti se takoj, ko dobiš ugodno ponudbo, najprej pozorno preberi celotne splošne pogoje (drobni tisk), da te ne prinesejo okrog. Enostavno vzemi si čas, zastopnik (agent) se s tem mora strinjati. Če se ne, je to jasen znak da ima nekaj "za bregom", tako da mu samo še zaželiš zbogom. Konec koncev se lahko odločiš, da vzameš splošne pogoje domov in se odločiš drugi dan.
Pa še en nasvet, katerega bi se jaz držal kot pijanec plota: Če ti zastopnik karkoli trdi, kako je lepo, kako se ti splača, mu prijazno povej, naj ti pokaže v splošnih pogojih, kje to piše. In potem si tisto v miru preberi, da vidiš če je res ali naklada. Tudi po tem vidiš, koliko se zastopnik dejansko razume v svoj posel in koliko je "pismen".
Tako boš zlahka prišel do ekvivalentnega zavarovanja tvojemu trenutnemu, glede na ceno pa se odločiš.

In naj ti ne bo težko kadarkoli zamenjati zavarovalnice ali zastopnika iz sentimentalnih razlogov. Vedi, da oni do tebe ne gojijo nikakršnih čustev, njih zanima izključno TVOJ denar.

LP

Nazadnje urejeno: