zavarovanje studij tujina za eno leto

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.816
237
63
iscem zavarovanje za eno leto, studij, italija, ki pokriva zdravstveno, civilno odgovornost, krajo bancne kartice, gotovine.
je kritje do 30.000eur dovolj?

je ponudba G24 tujina to kar rabim?

hvala za vse informacije ...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.294
19.072
113
Malo v razmislek:

- Če imaš produkt slovenske podružnice Generali zavarovalnice, ti to v primeru škodnega dogodka oz. koriščenja zavarovanja v Italiji ne garantira oz. že na splošno ne prinese prav nobene ugodnosti in posledično bi osebno izbral zavarovalnico, ki ti omogoča najboljše price/performance razmerje glede na aktualne potrebe uporabnika in ne Generalija /G24 kar po defaultu. Zadnje čase je v veliko primerih zelo dobra Vzajemna (sploh z najširšimi paketi), seveda pa ni nujno, da se bo/bi ta izkazala za najboljšo tudi v aktualnem primeru.

- 30.000€ je zelo nizka (prenizka) zavarovalna vsota, ki se jo lahko zelo hitro preseže s kakšnim malce bolj resnim primerom potrebe po zdravstveni asistenci. Posledilčno so tudi ponudbe zavarovalnic načeloma nekje med 50 in 150k pa tudi več. Včasih so bile osnovne ZV 25k, 50k in 100K kot max ampak ti časi so že davnaj mimo in zdravstvene storitve veliko dražje. Osebno se o ZV pod 100k sploh ne bi pogovarjal, sploh glede na to, kako poceni so dandanes ta zavarovanja in kako majhne so razlike med posameznimi paketi ampak to sem pač jaz, nekateri pa vem da že v štartu ciljajo na minimum. Vsakomur svoje.

- Priporočam fokus na omejitve bivanja v tujini saj tudi, če gre za enoletno zavarovanje, ti to ne garantira kritja za primer enoletnega neprekinjenega bivanja v tujini ampak lahko en obisk tujine traja največ 3 mesece potem pa je treba nazaj v SLO.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.294
19.072
113
- 30.000€ je zelo nizka (prenizka) zavarovalna vsota, ki se jo lahko zelo hitro preseže s kakšnim malce bolj resnim primerom potrebe po zdravstveni asistenci. Posledilčno so tudi ponudbe zavarovalnic načeloma nekje med 50 in 150k pa tudi več. Včasih so bile osnovne ZV 25k, 50k in 100K kot max ampak ti časi so že davnaj mimo in zdravstvene storitve veliko dražje. Osebno se o ZV pod 100k sploh ne bi pogovarjal, sploh glede na to, kako poceni so dandanes ta zavarovanja in kako majhne so razlike med posameznimi paketi ampak to sem pač jaz, nekateri pa vem da že v štartu ciljajo na minimum. Vsakomur svoje.
P.S. Še en krajši dodatek (ne morem več editirat zgornjega posta) - v konči fazi je tudi 30k€ ZV veliko bolje kot 0€ ZV.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.294
19.072
113
Hja... Je "nekaj malega" odvisno tudi od tega kaj točno se dogaja in v kakšnih primerih predlagano definitivno ni opcija potem se pa pejd.

#ČeBiBilČlovekVedežNeBiBilRevež

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.278
73
48
Sicer ne vem kako je v Sloveniji.. pri marsikateri tujo zavarovalnici velja da si v tujini lahko samo 31 dni v enem kosu....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.294
19.072
113
Kaj pa Coris? Da imaš plačan prevoz domov, kar je pa nujnega pa itak ZZZS v tujini tudi krije.
Prevoza domov ti ne krije samo Coris. Kar se pa nujnih situacij tiče ti pa ZZZS povrne stroške zgolj do višine povprečne cene storitve v Sloveniji in tu se lahko hitro opečeš saj kljub temu, da te storitve pri nas (za nas) niso poceni, saj so cene marsikje drugje v tujini še veliko dražje. Sicer pa so zadeve dokaj jasno spisane in če meniš, da tega ne potrebuješ oz. da je tako zavarovanje nesmiselno, ga pač ne imet pa je to to, boš lahko veliko privarčeval na ta račun. :zmaga:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.294
19.072
113
Sicer ne vem kako je v Sloveniji.. pri marsikateri tujo zavarovalnici velja da si v tujini lahko samo 31 dni v enem kosu....
Sem že napisal zgoraj pa si očitno spregledal - pri turističnih zdravstvenih zavarovanjih, ki jih zavarovalnice nudijo pri nas, je omejitev 90 dni v kosu.

• Všeč mi je
Reactions: gas

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.294
19.072
113
Sem že napisal zgoraj pa si očitno spregledal - pri turističnih zdravstvenih zavarovanjih, ki jih zavarovalnice nudijo pri nas, je omejitev 90 dni v kosu.
Tu imam v mislih seveda (celo)letna zavarovanja. Pri npr. cca. 14 ali 21 dnevni veljavnosti, kar je pri kratkoročnih zavarovanjih načeloma najbolj pogosto, boš težko imel 90 dnevno kritje na en obisk tujine. :D

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.294
19.072
113
zgresil :) imam Alianz letno :) pa mi ravno to ni vsec..
Zanimivo, pri teh zadevah imajo zavarovalnice običajno zelo primerljive, če ne kar identične pogoje, posledično sem tokrat pisal na pamet brez preverjanja. Drugače pa imata tako Generali kot Merkur (obe sta "hčerinski" zavarovalnici z "mamo" v tujini, torej enako kot Allianz) omejitev enega obiska tujine na max. 90 dni. Menjaj ob skadenci, če ti ta omejitev predstavlja omejitev. Hvala za popravek. Pa še kot kot zanimivost - Sava in Triglav imata pa zadevo opcijsko glede na izbran paket, pri Triglavu imaš lahko celo brez omejitve oz. je omejitev 1 leto.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.294
19.072
113
Menjaj ob skadenci, če ti ta omejitev predstavlja omejitev.
P.s. Kar sem s tem mislil je to, da če ti ta pogodbena omejitev predstavlja dejansko omejitev v praksi oz. pri potovanjih no. :D

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.294
19.072
113
Povsem OK, dokler rešuješ zadeve v državnih zdravstvenih ustanovah in ne privat. Tam se pa lahko potem "malce" zaplete, ker kartica evropskega zdravstvenega zavarovanja tam nima kritja.