zavarovanje studij tujina za eno leto

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.816
237
63
iscem zavarovanje za eno leto, studij, italija, ki pokriva zdravstveno, civilno odgovornost, krajo bancne kartice, gotovine.
je kritje do 30.000eur dovolj?

je ponudba G24 tujina to kar rabim?

hvala za vse informacije ...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.270
19.040
113
Malo v razmislek:

- Če imaš produkt slovenske podružnice Generali zavarovalnice, ti to v primeru škodnega dogodka oz. koriščenja zavarovanja v Italiji ne garantira oz. že na splošno ne prinese prav nobene ugodnosti in posledično bi osebno izbral zavarovalnico, ki ti omogoča najboljše price/performance razmerje glede na aktualne potrebe uporabnika in ne Generalija /G24 kar po defaultu. Zadnje čase je v veliko primerih zelo dobra Vzajemna (sploh z najširšimi paketi), seveda pa ni nujno, da se bo/bi ta izkazala za najboljšo tudi v aktualnem primeru.

- 30.000€ je zelo nizka (prenizka) zavarovalna vsota, ki se jo lahko zelo hitro preseže s kakšnim malce bolj resnim primerom potrebe po zdravstveni asistenci. Posledilčno so tudi ponudbe zavarovalnic načeloma nekje med 50 in 150k pa tudi več. Včasih so bile osnovne ZV 25k, 50k in 100K kot max ampak ti časi so že davnaj mimo in zdravstvene storitve veliko dražje. Osebno se o ZV pod 100k sploh ne bi pogovarjal, sploh glede na to, kako poceni so dandanes ta zavarovanja in kako majhne so razlike med posameznimi paketi ampak to sem pač jaz, nekateri pa vem da že v štartu ciljajo na minimum. Vsakomur svoje.

- Priporočam fokus na omejitve bivanja v tujini saj tudi, če gre za enoletno zavarovanje, ti to ne garantira kritja za primer enoletnega neprekinjenega bivanja v tujini ampak lahko en obisk tujine traja največ 3 mesece potem pa je treba nazaj v SLO.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.270
19.040
113
- 30.000€ je zelo nizka (prenizka) zavarovalna vsota, ki se jo lahko zelo hitro preseže s kakšnim malce bolj resnim primerom potrebe po zdravstveni asistenci. Posledilčno so tudi ponudbe zavarovalnic načeloma nekje med 50 in 150k pa tudi več. Včasih so bile osnovne ZV 25k, 50k in 100K kot max ampak ti časi so že davnaj mimo in zdravstvene storitve veliko dražje. Osebno se o ZV pod 100k sploh ne bi pogovarjal, sploh glede na to, kako poceni so dandanes ta zavarovanja in kako majhne so razlike med posameznimi paketi ampak to sem pač jaz, nekateri pa vem da že v štartu ciljajo na minimum. Vsakomur svoje.
P.S. Še en krajši dodatek (ne morem več editirat zgornjega posta) - v konči fazi je tudi 30k€ ZV veliko bolje kot 0€ ZV.