Zavarovanje stanovanja (blok)

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Informativno me zanima, koliko to kaj pride? Za 50 m2 standardno opremljenega stanovanja? V Ljubljani?
Pridobil sem si pogoje ZT, pa sprintal od WS, zdaj si moram pa naredit še tabelo, kjer bom lahko malo primerjal zavarovanji in zavarovalne vsote.
Če pa ima kdo info koliko to kaj stane oz. kje so "cake", pa se priporočam.

Aja, ko sklepaš zavarvanje, mora verjetno posrednik videti stanovanje ali lahko na daljavo?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Povprašaj še upravljalca bloka če so kje zavarovli blok, ponavadi imajo neko skupinsko zavarovanje pri eni zavarovalnici, seveda za vsako stanovanje posebej, in zna biti še ceneje.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Na skupinsko imamo požarno odgovornost v višini 800.000 € za vhod (15 stanovanj), za 50.000 odgovornost do tretjih oseb in za 12000 izliv vode na I. rizik.
Samo za stanovanje moram za opremo, inerni razvod vodovoda, razbitje hiše vseeno skleniti samostojno polico. Pa bi rad videl, koliko kaj to stane.
Aja, a ni v enem izmed postov bilo, da ena agentka pokriva tako ZT kot WS?

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
odgovornost ni enako zavarovalni vsoti, ti si vredu preberi pogoje pol pa primerjaj. Ker koliko si tu zaj napisal je zavarovalna vsota za cel blok 800.00 EUR (kar pomeni za 15 stanovanj se mi zdi to malo premalo tam ene 900.000 do 1.000.000 EUR bi moralo bit je kar čez 1.000 EUR gradbena vrednost po m2), no ta vsota ti je riziko požara in ostalih osnovnih kritij.
Priporočam ti pa tudi da zadevo preveriš tudi pri ZM, AS, Tilia, Grawe, Generali...
Cenovno pa tam njeke okoli 65 eur/letno za zavarovalno vsoto 10.000 EUR vredno opremo, kjer maš vključen plesk, stekla, tvojo splošno odgovornost, raznorazna čiščenja, ponekot tudi indirektni udar strele,....

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Pri zavarovanjih bloka, so velikokrat zavarovani samo skupni prostori in skupne napeljave,
torej izliv vode velja samo če pride do izliva na napeljavah do tvojega stanovanja.
Pravtako velja tudi požar in ostalo....
Probaj pridobiti kopijo zavarovalne police od upravljalca, kjer bo razvidno kaj je zavarovano,
kje ima zavarovano in da se potem ugotovi kaj je dejansko pokrito in kaj ti želiš imeti pokrito...

Z kaj več pa lahko na privat....

l.p.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Seveda samo skupni deli in naprave so zavarovani preko upravnika (vsaj v 95% je tako). Tvoje stanovanje je pa tvoja skrb in a ga boš zavaroval ali ne in pod kakšnimi pogoji. Jaz imam preko Generalija in pride cca 75 € leto, je pa požar, izliv, stekla, vlom, asistenca, aja 65 m2 na obrobju Lj.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
Kaj pa v primeru da kaj pade iz balkona na spodaj parkirane avte pod blokom.......pa recimo tam sploh ni parkingov uradno???