Zavarovanje avta po izteku lizinga - bonus?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Kako je z bonusom po preteku lizinga in zavarovanja avta kot svoje lastnine?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Matey: Mene pa zanima kdaj pa lahko prenehaš z plačevanjem kaska tudi če je avto še na leasing?
Je fora v vrednosti po evrotaxu ali v starosti avta?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
V bistvu je fora v tem, da ti nisi lastnik torej tudi ne upravičenec do odškodnine in je vse zgolj v dogovoru med tabo in leasing hišo, ki dejansko postavlja te pogoje in hoče ostati v primeru tvoje morebitne nesreče z njihovim vozilom neoškodovana. Torej, če se oni strinjajo s tem, tebi dejansko ni potrebno plačevati kaska ali pa morda lahko zvišaš odbitno franšizo (posledica = cenejše zavarovanje, koliko pa je to priporočljivo je pa spet odvisno od dejanske situacije) ali pa imaš zavarovan zgolj polni kasko brez delnih kombinacij
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To se moraš pa individualno dogovoriti z lizing hišo. Preberi pogoje LH, poleg tega LH zahteva kopijo police... In te takrat poduči kaj in kako.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Hm, zanimivo
17758-icon_confused.gif

Moj je letnik `05 pa mi je reku agent da mi ni treba več kasko zavarovat pa se nč nisva menla z leasing hišo.
Hvala za odg.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Odgovor tvojega agenta je bil očitno klasičen in posplošen glede na starost vozila češ "zdaj se ti pa kasko ne splača več, ker imaš avto star že toliko in toliko, blablabla". Leasing hiša pa tako ali tako nič ne ve o podrobnostih zavarovanja, dokler jim ti ne pošlješ kopije police (kar si dolžan) ali pa te kar sami opomnijo na to. Tako da ti tudi jaz priporočam, da preveriš pogoje, ki spadajo k tvoji pogodbi med tabo in leasingom.

Pa ni za kaj
smile-1.gif

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Epilog:
Poslal e-mail na LH in dobil odobreno za sklenitev "samo" AO zavarovanja
aplauz.gif

ker sem govoril z zav. agentom in mi je rekel da moram dobiti soglasje od LH
wink-1.gif

Tko da kaska ne bom več... itaq sam plačujem pa nč ne uveljavljam (mogoče sam točo vzamem)
wink-1.gif

Matej, kera zav. je letos najugodnejša? Trenutnoj mam ZM
smile-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Ne vem kaj te to daje
smile-1.gif

Posebaj kombinacijo za točo (naravne nesreče) imaš pri Triglavu in ERGU, cena je tam-tam... seveda odvisna od vrednosti vozila in še nekaj drugih parametrov...

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.178
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Izberi karkoli razen mb

Se strinjam, vse stranke se pritožujejo in po prvem letu gredo drugam...

Jaz sem pri zmb že vsaj pet let, pa zame ni boljšega od zmb. Ugodno, vse ob uveljavljanju škode poteka kot je treba.

V čem naj bi bil problem?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Izberi karkoli razen mb

Se strinjam, vse stranke se pritožujejo in po prvem letu gredo drugam...

Jaz sem pri zmb že vsaj pet let, pa zame ni boljšega od zmb. Ugodno, vse ob uveljavljanju škode poteka kot je treba.

V čem naj bi bil problem?
Mene tud zanima v čem je problem?

Jst načeloma nimam nekih problemov z zavarovalnicami, ampak ko sem imel crash pred leti na HR so mi v ZM pomagal čeprov niso oni imeli pogodbe s to zavarovalnico iz CZ katera je bila od povzročiteja.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
A zakaj ne MB.

Zato ker zadnje čase zavračajo jasno škodne primere brez nekega pametnega razloga.

Sam sem imel primer, kjer mi je cenilec v faco rekel ni problema, škodni dogodek ni problematičen, rihtaj, čez 14 dni pa domov dobim pošto da naj se hebem. Trenutno me na pošti čaka odgovor na pritožbo pa da vidmo. Na MB sem pa že zadnjih 15 let, škodnih dogodkov pa ni bilo vse skupaj nič. Tako da na enem vozilu sem že menjal zavarovalnico, na drugih dveh pa bom tudi še močno razmislil kako in kaj. Zaenkrat sem še v fazi, da grem cenilcu malo nos naravnat. Največja ironija pa je, da mi dva dni po zavrnjenem dogodku iz njihove prodajne službe pošljejo dopis, kako so zadovoljni z našim sodelovanjem in da naj kar podaljšam kasko za omenjeno vozilo. Imam občutek, da imajo na ZM več nagrad, za agente ko sklepajo zavarovanja in za cenilce, da kenslajo izplačila. Stranka pa naj se ebe.

Drugače pa mi je agent rekel, da je tega zadnje čase več, in to celo pri strankah z več avtomobili v floti, ter z redkimi in jasnimi škodnimi dogodki.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Jaz pa sploh ne bom zgubljal živcev, da napišem zakaj. Ker boste rekli, da se zmišljujem. Lahko kvečjem ponovim: izberi karkoli razen mb.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Jaz pa sploh ne bom zgubljal živcev, da napišem zakaj. Ker boste rekli, da se zmišljujem. Lahko kvečjem ponovim: izberi karkoli razen mb.

Kaj naj ti rečem, imaš tako izkušnjo, kot imajho nekateri z drugimi zavarovalnicami, imam stranke ki imajo slabe izkušnje z ZM, drugi s Triglavom, tretji s Generali, nekateri s Tilio, drugi hvalijo ZM, eni Triglav, itd....

Po pravici povedano, če škoda ni dvomljiva dobiš izplačano pri eni, drugi ali četrti, če pa zadeva izgleda malo sumljiva (predvsem parkirišč) pa pride do zavrnitev... kaj je sumljivo imamo pa ljudje različna merila....

Cenilci so izučeni in imajo izkušnje da prepoznajo kako pride do katere škode... so pa seveda izjeme in včasih je težko reči ali je nekaj res tako kot stranka pravi ali ne in ker je pri nas taka fama, saj bom pa probal preko zaarovalnice porihtat dotsti ljudu prijavlja neupravičene zahtevke ( reklama ZT in severina) če bo šlo skozi bo. če ne pa pač ne... in cenilci morajo to presejati...

Kakšno škodo si imel na ZM, ne vem, če bi videl bi lahko podal mnenje, če ne vidiš pa lahko mlatimo slamo še naprej... pa ne pravim da ti goljufaš...

Ve zavarovalnice zaostrujejo izplačila škod oz upravičenost do koristenja, tudi zloglasni Trigalav...

Srečno pri izbiri!