Zatemnjene sprednje šipe in tujina

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tudi sosedu ki je rojen v Nemčiji, ima Nemško državljanstvo zraven Slovenskega so prejšnji teden trgali folije dol in ga oglobili. Glede na dobro znanje nemškega jezika in da je "nemec" in da ima avtomobil registriran v Sloveniji mora bit res neka fora s temi folijami. Ne verjamem da bi upali to policisti kar tako dol trgat...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Zatemnjene šipe bi jaz prepovedal. Poleg tega, da tebi ovira pregled nad cestnim dogajanjem, preprečuje pregled nad prometom pred tvojim avtom tudi drugim, ki vozijo za tabo.
Itak so pa zatemnjene šipe domena čefurjade in taki gredo tudi švabom na organ. In jih podpiram.
smile-1.gif

Hmmm... skozi stranske sipe pa se res veliko vidi naprej
smile-1.gif
...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:

hysterical-1.gif

s čim ti pa ovira pregled?

sprednja šipa itak ni zatemnjena, drugič sonce mn žge, tretjič če ti kdo šipo ti ne gre v komadih

Stranske sipe so namenoma take, da se razletijo na miljavzent drobnih kosckov... sprednja pa mora biti taka, da ostane v kosu... (je vmes en sloj iz umetne mase)...

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Zatemnjene šipe bi jaz prepovedal. Poleg tega, da tebi ovira pregled nad cestnim dogajanjem, preprečuje pregled nad prometom pred tvojim avtom tudi drugim, ki vozijo za tabo.
Itak so pa zatemnjene šipe domena čefurjade in taki gredo tudi švabom na organ. In jih podpiram.
smile-1.gif

Ko voziš za kombijem, tovornjakom, ..... full vidiš? Aja to je tudi čefurjada. Naci
bonk.gif

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.053
837
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Tudi sosedu ki je rojen v Nemčiji, ima Nemško državljanstvo zraven Slovenskega so prejšnji teden trgali folije dol in ga oglobili. Glede na dobro znanje nemškega jezika in da je "nemec" in da ima avtomobil registriran v Sloveniji mora bit res neka fora s temi folijami. Ne verjamem da bi upali to policisti kar tako dol trgat...

Glede na to kaksen je zakon in da ce je avto homologiran ti res nebi smeli nic, a zgelda, da predn kaj dosezes se mres prehebat še pa še. Najbolj mi gre na K, da mam lepo vse po predpisih in potem te zajebejo. Če bi jaz to prej vedel, bi si definitivno odstrano folje. Že 3 leta se vozim gor, ustavli so me tud že najmanj 5x in o tem nikoli uha ne sluha. To se je pa zgodilo takoj za nemško mejo. Zdi se mi da točno čakajo ke rso zvohali nov vir zaslužka.

Še nekaj, a ve kdo mogoče, če mora npr. nemec pri nas plačat kazen če nima zimskih gum ? Načeloma v nemčiji niso obvezne.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne..

zdej se pa odločite.. švaba mora plačat kazenj, njemu so pa trgal, pa ne bi smel.

zakoni so jasni. avto, ki je tehnično brezhiben in opremljen za vožnjo v sloveniji, se šteje za takega tudi povsod v razvitem svetu.

ker če ne imamo zimske gume, vlečne kljuke, vrvi, luči, pa še kaka jajca.
btw.
tudi kamioni so brezhibni in se gredo lahko fure, sam če niso po njihovih standardih do stane..eko taksa.

če s emotim v čem, naj me kdo popravi, ker ne želim bit presenečen k d_k

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Vem samo, da so Hrvati, ki imajo pri nas vikende in zemljo masovno kupovali zimske gume, ko se je pri nas zakon menjal. kdo pa kdo me je še vprašal, če je tisto črno nalito čudo na kolesih dovolj za našo policijo. Res pa je, da eni in drugi policaji ob meji malo bolj zaj...jo "sosede".
Jaz mislim, da mora danes imeti Nemec pri nas zimsko opremo po naši zakonodaji.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Glede zimaskih gum ali zimske opreme... je malo drugace, kot pa z dovoljenjenm oz. homologacijo...

Glede zimske opreme po mojem mnenju velja zakon na tistem podrocju, po katerem se vozis... prav tako, kot se moras drzati omejitev, ki veljajo v tisti drzavi, kjer si (splosne omejitve, ce ni drugace oznaceno)... ali pa obvezno prizgane luci tudi podnevi ...

Glede vgrajenih delov, ki so dovoljeni s homologacijo, pa bi moralo veljati povsod...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
To je čudna zadeva s to homologacijo....potem pa kupiš nemški avto in ga pripelješ v slo in moraš delat spet homologacijo(če se motim se opravičujem) in ta homo naj bi pa veljala po celi evropi al kaj.

Lopovi vsi po vrsti....potem lahko Nemca ki vozi tovornjak s kategorijo B ki je težek do 7,5 tone kaznijo kolikor je dolg in širok.

Pa tiste njihove športive ki imajo gume od pol metra na 12 colah.

Jaz bi vprašal na veleposlaništvu kakor je nekdo že predlagal.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne..

zdej se pa odločite.. švaba mora plačat kazenj, njemu so pa trgal, pa ne bi smel.

zakoni so jasni. avto, ki je tehnično brezhiben in opremljen za vožnjo v sloveniji, se šteje za takega tudi povsod v razvitem svetu.

ker če ne imamo zimske gume, vlečne kljuke, vrvi, luči, pa še kaka jajca.
btw.
tudi kamioni so brezhibni in se gredo lahko fure, sam če niso po njihovih standardih do stane..eko taksa.

če s emotim v čem, naj me kdo popravi, ker ne želim bit presenečen k d_k

Eno je tehnična izpravnost avta (recimo šipe)
Drugo je obvezna oprema (prva pomoč ipd, tudi to gre kot uno zgoraj glede na državo, kjer je registriran)
Tretje so pa stvari, ki so zahtevane glede na vozne razmere. Nemec pri nas po 15. noevbmru ne rabi met zimskih gum (ker pri njih takega poredpisa ni), mora pa v primeru vožnje v zimskih razmerah pri nas imeti vso opremo, ki je predpisana v Sloveniji!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zdej si ga pa butnu.

avto je tehnično OK, če ima to to in to.

in ima obvezno opremo, če ima to to in to.

gume danes pri nas, so isto kot vrv na hrvaškem včeraj.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Ni rekel gume, ampak zimsko opremo. To pa so lahko tudi ketne, tako kot v Avstriji.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj pri nas tudi ali? Ali imas zimske gume ali pa letne gume in verige v prtljazniku ... Pri Avstrijscih je edino bolj cloveski zakon in predpisuje zimsko opremo takrat, ko so zimske razmere na cestah in ne tocno definirano z datumom... Vreme je nepridvidljivo in lahko je tudi se cel november lepo vreme brez nizkih temperatur ali snega ...

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Pri nas tudi zakon predpisuje zimsko opremo takrat, ko so zimske razmere na cestah. Zakaj je pa obvezna zimska oprema od 15.11 dalje si pa videl danes na Trojanah.

PS. Osebno sem proti datumsko definiranem obdobju v katerem je potrebno imeti zimsko opremo. Sem pa, da se kazen za tistega, ki zaradi »neprimerne opreme«, zdrsne... naredi nesrečo, povzroči večurne zastoje, itd... meri v najmanj štirimestnih številkah evrov.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
PS. Osebno sem proti datumsko definiranem obdobju v katerem je potrebno imeti zimsko opremo. Sem pa, da se kazen za tistega, ki zaradi »neprimerne opreme«, zdrsne... naredi nesrečo, povzroči večurne zastoje, itd... meri v najmanj štirimestnih številkah evrov.
podpis
zmaga.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zdej si ga pa butnu.

avto je tehnično OK, če ima to to in to.

in ima obvezno opremo, če ima to to in to.

Se boš moral pa malo bolje podučiti o razliki emd tremi stvarmi, ki sem jih naštel, ker se krepko motiš.