Zastaranje kazni?

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Dobil sem opomin pred izvršbo za kazen, ki sem jo dobil leta 2004. Kazenska zadeva. Seveda sem en del plačal in vložil prošnjo za obročno odplačevanje. Sedaj pa so mi povedali, da sem zaJ, ker sem plačal, ker naj bi zadeva zastarala. S plačilom dela pa se zastaranje konča.

Lahko kaj naredim?

I

Izbrisan uporabnik #488

Z delnim plačilom zastarane terjatve, se zastaranje pretrga.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Pa bi se mi splačalo ne plačat ali bi moral po sodiščih in zagonil veliko denarja?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Zadevo si že itak izgubil zgleda, zdaj te samo še terjajo in ravnokar si jim obnovil rok za izterjavo.. nimaš kaj po sodišču..

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Pa ne plačaj, bodo že sami izterjali + obresti + stroški.

Če pa ne bi plačal delno, bi pa verjetno res že zastaralo.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Jao, a sploh berete? Sprašujem kaj bi to potegnilo za sabo, če zdaj ne bi plačal in se skliceval na zastaranje. Vzel sodno varstvo in se klatil po sodiščih zaradi tega?

Kako se to, da je kao zastaralo, dokazuje? Zdaj sem že plačal en del in bom moral še ostalo [cenzura] ga, bi se pa potola¼il, če bi cedel da bi se v primeru sklicevanja na zastaranje moral precej potrudit in ne bi bila dovolj samo pritožba.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
A stekas, da si že zjebal zastaranje, ker si plačal.
Za sabo bo potegnilo dodatne stroške in neuspeh.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Kako neuspeh, če je zastarano?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Sorry, ne vem ali si munjen ali se delaš? Če si del dolga plačal, gre za pripoznavo dolga, ki pretrga zastaranje.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Na dan prejetja opomina. Ampak mene ne zanima kaj lahko se naredim, mene zanima kaj bi lahko, ce ne bi placal

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Sorry, ne vem ali si munjen ali se delaš? Če si del dolga plačal, gre za pripoznavo dolga, ki pretrga zastaranje.

res ne vem kdo je munjen: "Ampak mene ne zanima kaj lahko se naredim, mene zanima kaj bi lahko, ce ne bi placal"

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Si plačal ali nisi plačal? Ali kaj fantaziraš?
Kaj lahko narediš? Plačaš zadnji opomin, ali pa počakaš na izvržbo ... lahko pa se prej fentaš.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Fak, a si ti resen???? Zanima me kaj BI LAHKO naredil da bi izsilil zastaranje, v kolikor včeraj ne bi plačal enega dela. Fan, ne morem verjet...

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Spisal bi ugovor, da je zadeva že zastarala.

No pa to sprašujem. A je dovolj ugovor, al sodno varstvo? Ker na to kao ni bilo pritožbe, samo opomin pred izvršbo. A bi pritožba zadržala izvršbo?