Torej dedujem 5k€ in potem se najde nekdo ki ma papir v roki, recimo banka. Pokojni je dolžan 8k€. In pride na dvorišče in mi zaplenijo avto. Ker je pač vreden 10K€. Sej najbrž si prvo pozvan da plačaš dolg potem pa sledi izterjava?
Da, stvari ne gredo tako hitro. Če je bil zapustnik že v postopku, se počaka na zaključek zapuščinskega, nakar dedič prejme sklep o izvršbi, da se izvršba nadaljuje zoper njega.
Takrat se lahko plača, v tvojem primeru 5 jurjev.
Kar tako se pa ne hodi po dvoriščih, mogoče sem preveč banalno napisal.
Enkrat sem bil na eni cenitvi hiše, so me z vilami pregnali (zunaj ograje).
Tudi če ti prodajo avto za 10 jurjev, ti jih 5 (minus stroški) vrnejo
------------
Da ne bo kdo mislil, da je tako, kot se v medijih pokaže, npr. primer Vaskrsić, da je hiša šla zaradi 120 EUR, da ni nič vedel itd...
28. Drug upnik, A. A., je 22. novembra 2010 predlagal sodišču izvršitev sodbe, s katero mu je bila prisojena odškodnina s stroški in obrestmi v skupni višini 5.112 EUR, z nadaljnjimi obrestmi. Zahteval je, da se opravi izvršba na pritožnikovo hišo.
itd.
Na televiziji pa pokazano, kot da je pri povsem presenečenemu dolžniku, ki ni imel pojma o nobeni izvršbi, zjutraj ob 4:00 potrkala policija in ga zaradi 120 eur izterala iz hiše, ki je bila prodana na dražbi...