Zaskrbljen glede porabe OLJA

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
a bi ti naredo kako sliko tega motorja? Kak je tvoj stil vožnje? Jaz vem, da če ga močno tišim tut pije kar nekaj več olja, sam ima 212k za sabo motor! Ker vem da ni vfin občutek, če ga veliko pupca!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.355
5.653
113
Dedi ti ga je zjebu......pač hyundai kot hyundai (govorim za star tip mašin) že tko radi pijejo olje.......in potem če je mel dedi dve levi roki za olje kontrolirat se ti je skos na minimumu vozu al pa še slabš...skor brez olja......rezultat maš pa tak kukr ga sam vidš!

Men je redko več kot 1 liter olja na 10.000spila ( pr mineralcu samo je blo več...vse ostalo 1-1,2 litra)

Nazadnje urejeno:

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Zdej pa res ne vem, kje sem se uštel:what:. Po 1000km prevoženih sem na tem Accentu menjal tesnilo ventilov, ker je puščalo, ampak naslednjih 2-3-4 kilometrov mi je avto še vedno kuril olje dokler nisem pred mesecom kupil vinjeto in kar dost je bilo vožnj po AC tam do 160km/h sem ga vozil, ampak povprečje je bilo 130km/h. Avto sem dobesedno prepihal po cca 600km mi je na merici zmanjkalo kakšne 1-2dcl olja, kar pomeni da mi ga sploh ne pije toliko, kot sem omenil.
Da bi res videl koliko mi porabi olja na 5 tkm bom moral pa še počakat.
Lahko pa tudi, da je bil motor zabasan

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Meni je tisti prvi accent tudi pil olje....ma tudi sem gas držal do poda .Ista štorija je zdaj z astro....gas do konca in tudi ta pije olje....pač doliješ in nema problema.....važno je da ne ostaneš brez olja.....če pa boš....potem ga tisti avto verjetno ne bo rabil nikoli več :D