Žarnice crkujejo, raje vgraditi xenon?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.066
5.650
113
Eh petrolove evelux od iskre mi že eno leto svetijo pa nč ne kaže da bojo kmal šle!

Je pa res da niso za kake nove avte ker nimajo UV filtra!

Kaj pa kake H4/H7 longlife varjante???? Osram ma

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Hitr 3x plun
hysterical-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Domzalcan pravi:
Ma ni problem v samih žarnicah.

Problem je če jih kupiš na Petrolu al pa na katerkoli drugi bencinski črpalki.

Glede na to kolikokrat se pri skladiščenju premečejo kartoni žarnic (petrolova skladisca - kamion - pumpa) nic cudnega da tolikokrat crkne.

Najbols je kupit kar pri uvozniku kjer ima trgovino
wink-1.gif

To pomoje nima veze...Zarnica mora zdrzat... Saj tudi, ko jo imas v zarometu, je ves cas med voznjo izpostavljena tresljajem...
smile-1.gif
...

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Jaz sem tudi kupoval žarnice v Sparu, Petrolu in so delale po nekaj mesecev. Sem omenil svojemu avtomehaniku in je rekel, da so tiste najslabše kvalitete. Mislil sem, da naklada, potem pa mi je eno zamenjal s svojo in je res zdržala vsaj leto. Sem pa že pozabil koliko dražja je bila.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
To pomoje nima veze...Zarnica mora zdrzat... Saj tudi, ko jo imas v zarometu, je ves cas med voznjo izpostavljena tresljajem...
smile-1.gif
...

Žarnico "ubije" prenapetost prej kot tresljaji. Predvsem se to pozna, če imaš luči stalno vklopljene (torej tudi ob zagonu), ker napetost močno niha (od tega da jo najprej pobere zaganjač do konice takoj za tem, ko začne delat alternator).

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

naslednjič ko boš menjal halogenko (H7) se stekla žarnice ne dotikaj s prsti. Uporabi rokavice, original žaščito ali kaj podobnega. Znoj je smrt za žarnice!
Na to vedno pazim.

Je pa res kar ste zgoraj omenjali. Luči se avtomatsko prižigajo, crnkejo pa mi vedno zjutraj v garaži kot zaženem motor in utripnejo in takrat vsake toliko časa ena premine. Je ksenon tudi občutljiv na to?
Enako je na to občutljiv xenon,če ne še bolj!
evil.gif
Tak da najbolje je če ugašaš in prižigaš luči.
Upam da avto ni Peugeot,ker namreč na njih žarnice crkujejo kot za šalo! Kolega se ne more vozit teden dni,da bi mu vse luči na avtu svetile
hysterical-1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Odpelji se do avtoelektričarja pa naj ti vgradi predupor ,da ti zmanjša napoetost ,pa ti žarnice sigurno zdržijo več.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ksz ...

ena neumestna - opažam zadnje čase, sploh na teh avtomobilih višjega ranga, da te nove luči full svetijo. imajo kratke, ampak me vseeno totalno zaslepijo. ne vem, mislim ... kako lahko to dovolijo? ravno zadnjič, ko sem po Izoli manevriral in obračal na nekem parkingu, pa pride X3/X5, samo vem, da je bil en od teh dveh, ker nisem videl ama nič, sem moral prav počakati, da se je odpeljal mimo, da sem lahko nadaljeval z vožnjo ...

ko pa sam včasih vozim po AC, pa naštimam snop na najdaljšo možno varianto, pa ga potem, ko pripeljem nazaj na navadno cesto, pozabim preštelat, mi pa vsi blendajo ...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Odpelji se do avtoelektričarja pa naj ti vgradi predupor ,da ti zmanjša napoetost ,pa ti žarnice sigurno zdržijo več.

.... pa tudi zarnice ti svetijo kot dva vzigalnika ....

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
ksz ...

ena neumestna - opažam zadnje čase, sploh na teh avtomobilih višjega ranga, da te nove luči full svetijo. imajo kratke, ampak me vseeno totalno zaslepijo. ne vem, mislim ... kako lahko to dovolijo? ravno zadnjič, ko sem po Izoli manevriral in obračal na nekem parkingu, pa pride X3/X5, samo vem, da je bil en od teh dveh, ker nisem videl ama nič, sem moral prav počakati, da se je odpeljal mimo, da sem lahko nadaljeval z vožnjo ...

ko pa sam včasih vozim po AC, pa naštimam snop na najdaljšo možno varianto, pa ga potem, ko pripeljem nazaj na navadno cesto, pozabim preštelat, mi pa vsi blendajo ...

Problem je da so luci tocno na taki visini da ti svetijo prakticno v glavo

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
meni ponavadi kaki terenci posvetijo v oci drugace tudi nimam s tem nekih problemov

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
možno, ker do sedaj dejansko še nisem nikogar slišal, da bi se pritoževal čez te luči, in glede na to, da jih je vedno več, očitno dobro delajo te luči.

mogoče je poanta v tem, da mam jaz prešvohne luči? oz. ko bom imel enkrat tudi sam xenon, bo morda bolje ...
redface-1.gif

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
Enim res nenormalno visoko sveti.
V primeru da mi tak vozi za ritjo, imam cel avto razsvetljen kot podnevi.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Če imaš luči z lečo tudi "čajna šitkit" sveti čisto lepo. Seveda mora biti višina snopa nastavljena.

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Audio pravi:
Enim res nenormalno visoko sveti.
V primeru da mi tak vozi za ritjo, imam cel avto razsvetljen kot podnevi.

He he, k sreči imam avtomatsko zatemnitev vzvratnega ogledala ter električno zaveso na zadnji šipi. Lahko pridejo trije X5 vzporedno pa me ne gane.