Žarnica za snežno frezo

endva3

Pripravnik
20. feb 2013
30
0
6
Ne vem kam bi vpisal, uglavnem, se komu kaj sanja, kje bi dobil takole žarnico z ohišjem vred, da jo ne bi ravno iz Kanade naročal: KLIK . Je tukaj kakšen majster, ki bi mi povedal, če se da obstoječo pregoreto žarnico odstranit in novo nalotat na ohišje, lokalni avtoelektričar je rekel, da se ne da, da se bo preveč grelo.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Na brzino je videti kot navadna halogenka, nalotana na nek konektor. Mislim, da ne bi smelo biti problema z zamenjavo. Kakšni so podatki o žarnici (V, W)?

endva3

Pripravnik
20. feb 2013
30
0
6
Ja čisto navadna halogenka, 12V 20W, samo originalno je nakako na "suho" z vročino (ni lotano) pritrjena na jezička, ki štrlita iz tega plastičnega ohišja.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Odščipni žarnico stran pri steklu, da boš imel dovolj mesa za pritrditev nove. Potem vzemi kabelske končnike (votlice) brez izolacije, natakni na kontakte, porini not novo žarnico in votlico stisni. Za tiste 20W bo čez glavo dober kontakt, ni treba punktirat.
smile-1.gif

dugi

Fizikalc
2. sep 2011
231
46
28
ljubljana
Točno tako imam tudi jaz na frezi MCCulloch. Dobil sem jo v trgovini Osram v Ljubljani v bližini Kolinske (ob železnici).