zaprtje spja in borza

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
ker je kriza popala vse stranke je moja bljsa polovica primorNa zapreti s.p po 7 letih delovanja

nikol od drzave nisma nic vlekla nic dobila clo ptroskega dodatka ne dobivava pa nisva ravno bogata... sva se odlocila da po zaprtju s.pja gre na borzo za par mesecev, in si po malem zacne iskat sluzbo...

kako je pri zaprtju spja...bajemda te borza tolerira kot da si v sluzbi dal odpoved in da celotna situacija gre na neka presojanja.... vseeno nebi rad da bi bila par mesecev brez dohodkov...vsaj minimalno...

kaka je procedura..je kdo iz spja ze odsel na borzo?????

upam da ji najdemo en pametn šiht v teh časih ampak vmes pa ....

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.404
4.977
113
naredila znanka to, mela 3 mesece nadomestila, mora biti pa bilanca negativna da ti pripada...

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Koliko časa mora biti negativna? Ali je dovolj zgolj pri zaključni... Ima morda kdo link do zakona, kjer to piše?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Predlagam odvetnika, ki se s tem ukvarja, da vaju ne bodo žejne peljali čez vodo. Na zavodu se bodo trudili, da bi dobila nič ali vsaj čim manj, vidva si morata izboriti čim več in edina realna pomoč je strokovnjak tudi na vajini strani, oni jih imajo dovolj. Brez skrbi, odvetnik ni tako drag, da se ne bi splačalo.

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
naredila znanka to, mela 3 mesece nadomestila, mora biti pa bilanca negativna da ti pripada...

ja sej je negativna za lansko leto za letos pa tud

smo prisli tak dalec da sem ji za prispevke moral dat pleg ker ni sfogala meseca...

v bistvu mi je dost vseeno kok bo dobla samo da ma prispevke placane... ce pa bo kak evro za bencin pa tud nebomo rekli ne... na sreco moji posli dost ok laufajo...da bomo z malo odpovedovanja dokaj vredu preziveli...

samo zanima me kaka je procedura...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik sad pravi:
V skrajnem primeru naj se pri tebi zaposli za 14 dni in je...

Je kaj? Nič ni za tako kratko zaposlitev, sicer bi bila cela .si na pomoči 99% časa.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
V skrajnem primeru naj se pri tebi zaposli za 14 dni in je...

Je kaj? Nič ni za tako kratko zaposlitev, sicer bi bila cela .si na pomoči 99% časa.
itak ni, če si bil prej nezaposlen.
Ona pa je plačevala prispevke in predvidevam, da potem ni težava.... Razen, če s.p. Pomeni, da plačuješ prispevke, pravic pa nimaš.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Tole je praktično misija nemogoče. Poleg negativne bilence tudi potrdila strank, da zanje ni več posla, niso pomagala.

Želim vama veliko sreče, ker ta del je za s.p.-je res svinjsko grdo narjen.

Zato se pa splača s.p. TAKOJ zapret, ne čakat 1 leto, vmes spušit 6 jurjev+ v prispevkih itd.

LP,
PIC

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Heh, jaz sem zaprl s.p. pa nisem niti probal zaprositi za to, bi pa verjetno še malo prej uvedli varnostnike, če bi meni težili s takimi neumnostmi, po vseh letih pridnega plačevanja prispevkov.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Heh, čaki malo. Zakaj bi pa tajkunčič (to je vsak, kateri ima s.p.) rabil potem podporo? Saj si je že nacuzal milijončke v švico...

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Heh, čaki malo. Zakaj bi pa tajkunčič (to je vsak, kateri ima s.p.) rabil potem podporo? Saj si je že nacuzal milijončke v švico...

komaj sem čakal na tak komentar... hehe lol

sp je komaj zadostoval da je laho rekla da ma placo ze zdavnaj bi jo mogel nagnat delat nekam...ampak ji je vseeno tolk slo da ji je na mesec ostalo kakih sto evricev vec kot bi jih imelamza 8urnozaposlitev ...

pri meni je nocem zaposlit ker nocem pol met kake inspekcije...je vedno malo rizicno ko moz zaposli zeno.

po teoriji Bi morala dobit normalno saj je zadnjih 7 let normalno placevala brez prekinitev....

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Ej, dej vključi sarkazem detektor.
Naj ti jo pa kak kolegs zaposli. Lahko ti jo pa tudi jaz, hehe...

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Pa še malo bolj uradno:
http://mladipodjetnik.si/podjetniski-koticek/poslovanje/nadomestilo-za-brezposelnost
Predvsem tole:
Citat:
Iz prakse so poznani primeri, ko so samostojni podjetniki zaprli s. p., se nato zaposlili pri drugem delodajalcu, pri katerem so sklenili pogodbo o zaposlitvi za določen čas, po poteku te pogodbe pa so pridobili možnost, da so se prijavili na zavodu za zaposlovanje kot iskalci zaposlitve. Nekateri so s. p. prepisali na sorodnike, sami pa so se zaposlili pri drugem delodajalcu. Da človeška iznajdljivost ne pozna meja, pa dokazujejo primeri, v katerih so nekateri s. p. prepisali na svoje sorodnike, sami pa so se v drugem podjetju dogovorili za krajše poskusno delo. Če je bilo tako poskusno delo ocenjeno kot negativno, so dobili izredno odpoved in se prijavili kot iskalci zaposlitve na zavodu za zaposlovanje.
Direkt iz s.p.-ja na zavod je pa očitno res misija nemogoče. Kapo dol državi...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Pa tole skor ne morem verjeti... kje živimo... a je prispevek s.p.-ja manj vreden kot pa prispevek nekega zaposlenega v recimo vegradu? Pa Mejduš, če ni poslov, bilanca negativna, kaj pa naj naredim?

Uf.... res se približuje čas, ko bom začel delati na "črno" al pa po hitrem postopku zapustil tole vedno bolj banana republiko.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
a je prispevek s.p.-ja manj vreden kot pa prispevek nekega zaposlenega v recimo vegradu?
JA. Itak so s.p.-ji sami mutibariči in mali tajkunčiči, kateri zgolj gledajo, kje bodo koga nategnili. A ne?
Zakaj bi si potem takšen mutibarič zaslužil še, da gre za par mesecev na plačan počitek. Naj si ga sam plača iz tistih pokradenih miljončičev...

Itak je pa zakon tako pisan, da si ga vsak lahko razlaga kakor hoče, pa bo imel prav. Vsa čast državi za jasno zakonodajo... In potem vključiš v enačbo še birokrate na Zavodu za zaposlovanje, kateri bodo ščitili zgolj svojo rit in si tam...
aplauz.gif
Jeej, pa je par miljončičev prihranka.

Čakam, kdaj bodo zakonodajo spremenili, da se prispevki s.p.-ja sploh ne upoštevajo in potem tudi če se boš zaposlil, se ti bo doba zaposlitve štela z nule. Ker le tako bodo preprečili nategovanje s.p.-jčičev in tajkunčičev.
cheer.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Jaz sem prodal svojo polovico D.O.O.-ja in dal odpoved, na zavod stopil samo zato, da mi povedo, kako urediti zdravstveno zavarovanje za čas brezposelnosti, nadomestila, denarne pomoči ali službe pa nisem iskal, saj sem jim takoj povedal, da bo šlo za samozaposlitev, D.O.O. ali SP... Pa se mama tam na zavodu ni dala in mi je takoj urejala neke sestanke glede zaposlitve. Se opravičim že takoj, na licu mesta, čez 10 dni pa vseeno dobim domov pošto, da so me vrgli iz zavoda, ker se nisem zglasil na sestanku, ha, ha,... vse za dobro statistiko...
smile-1.gif

Še v poduk ostalim: na zavod se lahko prijaviš ponovno šele čez 6 mesecev...
cheer.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Zavod je itak povsem nekoristna organizacija, samo hvalisajo se, kako najdejo službe, seveda jih najdejo, če je pa obvezno tja prinesti papirčke in dati 'kao' poizvedovanja, čeprav delavca sam najdeš.

Ko pa razni prevaranti uporabljajo zavod za iskanje novih naivcev, pa zavod spet kao ne more nič, čeprav vedo, da ljudi pošiljajo k nekomu, ki jih bo nategnil.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Pa tole skor ne morem verjeti... kje živimo... a je prispevek s.p.-ja manj vreden kot pa prispevek nekega zaposlenega v recimo vegradu? Pa Mejduš, če ni poslov, bilanca negativna, kaj pa naj naredim?

Uf.... res se približuje čas, ko bom začel delati na "črno" al pa po hitrem postopku zapustil tole vedno bolj banana republiko.

V bistvu kolikor razumem je zapreti SP in it na zavod enako kot če daš v firmi ti odpoved. In tukaj je povsem enako a si vegradov delavec ali pa sp.

Meni se zdi logično, če bi bil z zaprtjem SPja na istem kot pa nek delavec ki ga vržejo iz firme bi bilo pa res še manj pravično.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zavod je itak povsem nekoristna organizacija, samo hvalisajo se, kako najdejo službe, seveda jih najdejo, če je pa obvezno tja prinesti papirčke in dati 'kao' poizvedovanja, čeprav delavca sam najdeš.

Ko pa razni prevaranti uporabljajo zavod za iskanje novih naivcev, pa zavod spet kao ne more nič, čeprav vedo, da ljudi pošiljajo k nekomu, ki jih bo nategnil.
467716-post_slo.gif

Raje ne bom pisal svojih izkušenj z našim zavodom za zaposlovanje. Ampak po parih tednih ubadanja z njimi me je prijelo, da bi si nabavil eno bazuko in vrgel vse v zrak. Izjema je bila zgolj ena mlajša delavka, katera je bila pa izredno korektna in tudi polna informacij. Za razliko od ostalih zajedalcev.
Dam pa zgolj kot primer: namesto, da bi se dogovarjali okoli zaposlitve, je bila top prioriteta zajedalca, kako bo obračunal potne stroške za en razgovor. Razgovor je bil pa par metrov od bivališča in sem mu rekel, da podpišem, da mi ni treba plačevat tega. Ni šlo. Jeeej, učinkovita državna uprava.