Zaposlenost v javni upravi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.356
7.458
113
huh gasilci vsaj v LJ imajo kar nekaj zadolzitev...oziroma se redno usposabljajo in vzdrzujejo opremo. Kadarkoli sem nakljucno prisel tja na obisk so nekaj delali. Edino ponoci lahko spijo (mislim da gredo lahko v sobe po 22h)....to jim pa malce zavidam =)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.551
5.108
113
Meni je logično, da spijo in če je treba, so v nekaj minutah v vozilu. Po mojem ni efekta sedet ob gasilskem avtu.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
glede na to, kolko imajo intervencij, bolj slabo spijo. Vsaj celo noč ne. Pa še v sekundi moraš biti zbujen.... eni rabmo mal več časa, da pridemo k seb
tongue-1.gif

Poklicni gasilci imajo kar zaheban šiht

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
KSZ
Ne vem kako je bilo z vami v vojski, ampak mi smo imeli (če si bil dežuren na straži) določeno območje in rajon gibanja. In če si bil na "kapiji" si bil tam in ne na dvorišču ali v njegovi bližini. Pri meni se je celo tako zgodilo da mi je poveljnik vojašnice skrajšal rajon, saj sem se moral gibat ravno pri dokaj prometni cesti in se je verjetno zabal da bi kakšne zadeve romale preko mreže.

Vse to pa je pogoj, če je bil vojak dejansko na straži ali je bil samo prisoten v vojašnici.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.057
460
83
tam ko se terc po tori rola
Preden grem brati celotno diskusijo, takoj odgovor na uvodni post. Ne -če je vojak v službi, nima kaj servisireati avta... Če je na straži, mora tam biti na straži. Jebentinazaj... smo pa ja bili vsi v vojski (pustimo sedaj mladino, ki ni bila, govorim za generacijo, ki je služila JNA), da bi tam zapustil stražarsko mesto... niti pomisliti ne gre na to. Marsikdo se bo strinjal, da vojske kot takšne ne rabimo. Samo denar žre... Potem tiste misije po bojiščih... za čigav interes? Nakupi raznega orožja in vozil, ki v Sloveniji ni uporabno... Ja, ja.. NATO diktira, saj vem. Zajeb na polni črti. Pa saj nima smisla debatirati... preveč glava boli, ko se poglobiš.

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
KSZ

Kaj pa če je vojak to delal v času (spanja,pripravljenosti,..)
Mi smo imeli v vojski na straži:
-straža
-pripravljenost
-počitek

Kadar si bil na straži si bil tam in stražil, kadar si v pripravljenosti smo se praskali po ja..ih spali pa čez dan nismo.
predvidevam, da si je raje avto servisiral namesto bi se praskal
grin1.gif
ali spal.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik logistik pravi:
KSZ

-straža
-pripravljenost
-počitek

Kadar si bil na straži si bil tam in stražil, kadar si v pripravljenosti smo se praskali po ja..ih spali pa čez dan nismo.
grin1.gif
ali spal.
Tisto praskanje po jajcih lahko mirno zamenjaš za drkanje, bo bolj prav in resnično....
priden.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik logistik pravi:
KSZ

-straža
-pripravljenost
-počitek

grin1.gif
ali spal.

samo en popravek:
med pripravljenostjo se nisi mogel ravno prosto gibati po kasarni - si bil ali v sobi/stavbi za pripravljenost (ozr. zunaj pred njo) ali pa na kakšnem obroku ali pa d.rkal na WCju. In mislim, da danes tudi ni kaj drugače, ker bi sicer "pripravljeni" šli KTMV in se pač ob priliki vrnili.

Pri spanju/počitku pa kakor kdo - čez dan se ponavadi res ni spalo (za kar mi je bilo potem ponoči žal
frown-1.gif
) - nekako pa tudi ne ravno prosto sprehajalo po kasarni ali celo popivalo v kantini (čeprav se je tudi to kdaj zgodilo, če je bila žeja dovolj velika - samo smo običajno takega asa potem sami vojaki "odstranili" ali "skrili" s/na straže(i) - šarf municija in alko pač ne gresta nekako skupaj).

Za zaključek - če je šraufal med "prostim" časom me sploh ne moti - če je šraufal med časom, kjer bi moral opravljati kakršnokoli že dolžnost pa ni OK - štrafat njega in njegove nadrejene, ki očitno ne opravljajo ustreznega nadzora nad NAŠIMI (ja NAŠIMI - plačani so iz naših davkov) zaposlenimi.

Aja - smislenost naše vojske je, kot že večkrat omenjeno, itak vprašljiva - ampak dokler pa je naj vsaj deluje kot vojska (pa čeprav samo na zunaj
tongue-1.gif
).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.717
409
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ni mi jasno, kako je naključni opazovalec ugotovil, da gre za dežurnega vojaka. Mislim, da se zaenkrat po svetu niso zedinili, da so vojaški napadi samo med delovnim tednom in moramo torej imeti nekaj ljudi tudi v čisto navadni pripravljenosti na nekem mestu. Ki bolj ali manj gledajo v luft.
Bom zapisal objektivne ugotovitve, pa naj si potem vsak ustvari mnenje ali je bil vojak dežurni ali ne. Da ne bomo delovali na mojih subjektivnih zaključkih.
V cca. 1,5 ure se vojak ni premaknil izpred avta, ki je bil parkiran na zunanji strani vojašnice (parkirišče za zaposlene (ja, bo to kar objektivno
tongue-1.gif
)). Od vratarnice do avtomobila je bilo cca. 20 metrov zračne linije, brez ovir vmes.
V tem času ni bilo nobenega drugega vojaka na spregled.
Vratarnica je imela odprta vrata in okno.
Vojak je vsake toliko časa dvignil glavo in poslušal proti vratarnici (morda, če zvoni telefon, lahko pa tudi, da si je zgolj pretegoval vrat. Sicer zanimivo, da vedno v isti liniji z obrnjenim enim ušesom proti vratarnici, ampak tudi to je možnost
grin1.gif
).
Na podlagi tega naj si pa vsak sam izdela zaključek, ali je bil dežuren ali v pripravljenosti.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.717
409
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Si si pa vzel čas za opazovanje tega vojaka.
crazy1.gif
Čakal sem in potem pač ''opaziš'' stvari okoli sebe.
Aja, pozabil napisat še tole: v vratarnici ni bilo nikogar. Da se ne bo spet kakšne obregnil še ob to.
tongue-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Odgovorni nikoli ne odgovarjajo, zato se tudi podrejenim ne zdi smiselno upoštevati 1000 in 1 pravilo za mizerno plačilo, to se je pa v zadnjih letih "razpaslo" na vsa področja -> ni nobenih ukrepanj oz. sankcij.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Hm, ali pa točno ve, kako kamere pokrijejo dvorišče?

V tem primeru pa ni več tok ne brihten kakor misliš.