Bom malce poteoretiziral
.
Opcija 1: predvidevam, da mora vojak narediti obhod oz. spremljati zadeve preko varnostnih kamer. Je to lahko naredil, ko je ležal pod avtomobilom
.
Opcija 2: če delo dežurnega ne zahteva 100% pozornost in prisotnost, bi recimo lahko vmes še kaj pošraufal službenega (očitno mu to gre od rok
?
In na koncu bi dobil isto plačo, kot tisti, ki bi se med tem praskal po jajcih in gledal v monitorje
. Oz. če bi se mu ponesreči še kaj zalomilo (pač vsak naredi napako), bi dobil pa še manj, ker bi mu trgali od plače.
Ne vem zakaj, ampak sem prepričan, da bi mu pod drugo točko v privat podjetju zelo hitro našli delo. Če bi veljala pa prva točka, bi pa kmalu odletel, ko bi ugotovili, da namesto, da pazi na lastnino podjetja in kaj se dogaja noter, opravlja privat posle na parkirišču.
Upam, da sem ti zadovoljivo odgovoril. Sem pa vedno odprt za drugačne poglede, če se da argumentirane.
In argument ni, da me ne morejo tako malo plačat, kot lahko malo delam
. Ali pa, bom še malo tega pokradel, ker me premalo plačajo, pa bo. To sta bila sicer priljubljena mota med delavci v socializmu.