Zaposlenost v javni upravi

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik DOMEK pravi:
Ta ima možnost zunaj bit...veliko se jih pa kratkočasi z nedelom v pisarnah (ne vojska)... V javni upravi DELAJO samo tisti, ki imajo do max 1500€ plače, tisti, ki imajo več, kodijo SAMO V SLUŽBO...
si mislil v javnem sektorju. Tisti za 1500 že nič ne delajo, ampak samo drugim nosijo delo. Delajo tisti pod jurja !!!!!!!!!!!!!!!!
Nad 1500 pa tud ne nosijo nobenemu delo... ampak samo.... sej ne vem kaj delajo.... mislim da samo debatirajo, kter bo na katerem stolčku

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ah ja ta vojska in javna uprava... tragična zgodba za zjokat.

Kdaj bo prišel en k bo naredil red na tem področju?? V raznih ministrstvih je zaposlenih po pol žlahte kakšnega funkcionarja, k hodijo v svojo pisarno samo igrice igrat in gledat na uro da mine 8 ur.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.185
113
Ko se bodo na dolenjskem hoteli cigani odcepit boš pa s čim branil meje?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Ko se bodo na dolenjskem hoteli cigani odcepit boš pa s čim branil meje?

Bi jih v Ambrusu domačini sami potolkli, če se ne bi vmešavali. Tolk o tem
10.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Da zapišem en zanimiv doživljaj
shocked-1.gif

si prav užival aa? ko si v svoji zdolgočasenosti vohumil za človekom, ki si zaradi bedne plače ne more privoščit delujočega prevoza in mora izkoristit vsako priliko za popravila
Kolk mora imet človek bedno življenje, da prav privoščljivo škodoželjno zabija od boga podarjeni čas, s špiclanjem revnega sloja v borbi za življenje
bolnik bedni
stupid-1.gif

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
vojsko ne moremo ukiniti zaradi NATO zgodbe, zgodbe v kateri je politična elita bila prvič enotna po 90 letu. NATO in EU. dva zajeba.
seveda se v JU ne ukinja, ampak preklada, preimenuje itd.

nima nben jajc za kaj takega.

Kaj točno je zajeb z članstvom v EUju? Ker jaz če se zapeljem malo okoli in pogledam gradbišča, je na praktično vsakem EU primaknila vsaj kak manjši del, če ne kar večino.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.566
477
83
EU primaknila?

SLO vplača v proračun. Dobimo nekaj nazaj, vmes se ga pa (izgubi) za stroške EU porabi xy%. In še cela falanga birokratov se tu financira, da se te € razdeli. Sistem je neučinkovit! Sploh naslednja EU perspektiva bo katastrofa glede na znen mi podatke.

Sicer pa k sreči imamo EU nad našo politiko. Če je nebi bilo bi bil šele hudič pri tej mentaliteti in neodgovornosti tako politike, bančnikov, kvazi ex "gospodarstvenikov" kateri poslel jemljejo na "Yugo" način,...

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik Grim pravi:

Kaj točno je zajeb z članstvom v EUju? Ker jaz če se zapeljem malo okoli in pogledam gradbišča, je na praktično vsakem EU primaknila vsaj kak manjši del, če ne kar večino.

Škoda da ni tabel, ko je treba EU sredstva vrniti.....

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Ja, pa škoda da na njih ne piše, kdo je zajebal in kaj, da je bilo treba denar vrniti. Ali misliš, da se vrača kar tako malo, kakor se komu dvigne?

tomaz234

Pripravnik
21. avg 2012
45
0
6
capl dobro si zapisal ampal malo preveč agresivno, verjetno človek fizično dela za isti denar kot vojak ampak pogleda na njega pač ne prenese,če se vrnem na začetek se mi zdi da takih in podobnih ustanov glih ne bi bilo treba ukinit kajti če se zamislimo, kam že s temi ljudi? brezposelnost državo glih tako tudi nekaj stane, treba samo kaderzmanjšat in jih treba zaposlit,pri današnji politiki in brihtolih na čelu pa je itak sama nesposobnost.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Ksz..

Kot zgleda ste na alterju sami produktivni ljudje ki državi prnašate milijone ha? Poglejte kolko jih je samo zaposlenih noter, še 15k ne pa bi jo radi ukinli, kaj da bi vi meli večje plače? Pametni na polno ste lepo na alterju med šihtom. Vojska bi mogla obvezna bit da folk mel malo discipline, ker je preveč smešne mladine.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
prvo vojak ni zaposlen v javi upravi ampak v javnem sektorju.
drugo kaj bi po tvojem moral vojak delati za vikend,oziroma kaj sploh delajo ko niso na bojišču?
mene bolj skrbi tistih 90 bumbarjev v ljubljani v okroglem cirkusu ki delajo ampak samo traparije pa so zato še dobro plačani

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.609
3.974
113
se že ve zakaj se vedno reče zaposleni v javni upravi in ne delavci v javni upravi .

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.206
6.992
113
pri taščici
Ker nimajo delavskih plač. Delavci so zadnja leta marsikje brez plač celo v JS, celo v sektorju kjer povsod po svetu posel cveti (nafta)
Sicer pa glede vračala EU sredstev. Ne bi se čudil če bi kdo moral vračati zaradi ”nepravilno postavljenih vejic v zahtevku”. Seveda pa se najdejo tudi kulinariki. Ampak ti ponavadi prav postavijo vejice in je vse ok.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.717
409
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik capl pravi:
shocked-1.gif

si prav užival aa? ko si v svoji zdolgočasenosti vohumil za človekom, ki si zaradi bedne plače ne more privoščit delujočega prevoza in mora izkoristit vsako priliko za popravila
Kolk mora imet človek bedno življenje, da prav privoščljivo škodoželjno zabija od boga podarjeni čas, s špiclanjem revnega sloja v borbi za življenje
bolnik bedni
stupid-1.gif
Greva počasi:
1.) Užival? Raje bi bil marsikje drugje, pa žal ni šlo.
2.) Vidim, da sem ti stopil na žulj. Le zakaj?
grims-1.gif

3.) Nikjer nisem zapisal svojega mnenja o tem.
tongue-1.gif

4.) Če bi zadnje čase malo pogledal okrog sebe bi videl, da je ta vojak (tudi, če dobi samo 900 EUR na mesec, pa jih ne) že pravi bogataš v primerjavi z drugimi, ne pa revni sloj.
5.) Če bi špiclal bi napisal točen datum, uro in lokacijo. Naprej pa odgovornim ne bi smela biti težava ugotovit, kdo je to bil.

PS: Hvala vsem za popravek, da gre za javni sektor in ne javno upravo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
še vedno ni odgovora kajnaj bi po vašem vojakmoral početi med vikendom v kasarni,se še spomnite kaj se je počelo v kasarni med dežuranjem vikendov in praznikov ko se je služil vojaški rok,spraznilo se je par zabojev piva in kake žganice poleg

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Da zapišem en zanimiv doživljaj. Zadnjič sem bil nekaj časa zraven ene vojašnice, bil je vikend in sem opazoval dežurnega vojaka, ki je bil na parkirišču za zaposlene zunaj vojašnice. Tam je bil parkiran avtomobil, okrog njega razstavljeno orodje in vojak je izvajal servis na avtomobilu. Vsake toliko je zgolj dvignil glavo in poslušal (predvidevam), če slučajno zvoni telefon.
Kakšno imate mnenje glede tega?

Vojak je totalno nepotreben tako ali tako, zdaj če smo že tako butasti, da jih imamo, potem je povsem vseeno kako zapravljajo svoj čas. Bolje to, kot da streljajo policiste.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.717
409
83
Kras
www.mtl.si
Bom malce poteoretiziral
grims-1.gif
.

Opcija 1: predvidevam, da mora vojak narediti obhod oz. spremljati zadeve preko varnostnih kamer. Je to lahko naredil, ko je ležal pod avtomobilom
grims-1.gif
.

Opcija 2: če delo dežurnega ne zahteva 100% pozornost in prisotnost, bi recimo lahko vmes še kaj pošraufal službenega (očitno mu to gre od rok
zmaga.gif
?
In na koncu bi dobil isto plačo, kot tisti, ki bi se med tem praskal po jajcih in gledal v monitorje
uf-1.gif
. Oz. če bi se mu ponesreči še kaj zalomilo (pač vsak naredi napako), bi dobil pa še manj, ker bi mu trgali od plače.

Ne vem zakaj, ampak sem prepričan, da bi mu pod drugo točko v privat podjetju zelo hitro našli delo. Če bi veljala pa prva točka, bi pa kmalu odletel, ko bi ugotovili, da namesto, da pazi na lastnino podjetja in kaj se dogaja noter, opravlja privat posle na parkirišču.

Upam, da sem ti zadovoljivo odgovoril. Sem pa vedno odprt za drugačne poglede, če se da argumentirane.
In argument ni, da me ne morejo tako malo plačat, kot lahko malo delam
evil.gif
. Ali pa, bom še malo tega pokradel, ker me premalo plačajo, pa bo. To sta bila sicer priljubljena mota med delavci v socializmu.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.551
5.108
113
Ni mi jasno, kako je naključni opazovalec ugotovil, da gre za dežurnega vojaka. Mislim, da se zaenkrat po svetu niso zedinili, da so vojaški napadi samo med delovnim tednom in moramo torej imeti nekaj ljudi tudi v čisto navadni pripravljenosti na nekem mestu. Ki bolj ali manj gledajo v luft.
Kaj pa delajo denimo poklicni gasilci v času pripravljenosti? V večjih centrih jih nekaj mora biti, da je v par minutah lahko vsaj ena gasilska ekipa takoj operativna. Verjetno bolj ali manj gledajo v luft in kvečjemu opravljajo kake malenkostna vzdrževalna dela. Če bo človek garal 7 ur, potem ne bo dobro gasil požara, ki se zgodi tik pred koncem njegove izmene, ker bo preveč utrujen.