Zaparkirana garaža

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Kakemu popoldanskemu šlosarju jih daj delat, skup naj se pa namesto na pedal stiska na špindl (navojna palica), ki ga vrtiš na aku bormašino
wink-1.gif

Res pa da sam avta na štirih rolerjih skorajda ne obvladaš če ni v nulo ravn podlaga.. s parimi kolegi pa zna premikanje biti zelo zabavno
grin1.gif

Jaz bi mu ga postavil na tesno med dve nepremakljivi oviri (drevesa, betonski bloki itd) pa naj se jebe.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ne v sloveniji. Te lahko toži in lahko izgubiš življenske prihranke. Jaz osebno bi zabetoniral 2 cevi za centralno ogrevanje in obesil eno ketenco in se bo parkiranje 99% izboljšalo.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
zmaga.gif

tako je, ker je parkirni prostor preko dneva v uporabi za poslovni prostor in bi to samo pomenilo en kup komplikacij s prestavljanjem ketne ob koncu dneva ko se ta zapre. Parkirane stranke niso problem, problem so občasni neznani avti med vikendom ali zvečer. Problem je če ne moreš najti lastnika in ga prositi, da umakne avto.

Trenutno sem poskusil s prometnim znakom pod katerim piše, da je dovoljeno parkiranje samo za stranke.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hja, veliko sreče. Tudi sam imam dva parkirna prostora za stranke, pa se večkrat zgodi, da parkirajo tudi drugi. Res pa to ni pred garažo, v tvojem primeru bi poleg znaka vseeno postavil dva količka in napeljal ketnco, ki bi omejevala parkiranje kadar lokal ne obratuje.
wink-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Sam, čist tko... Da bi si jaz delal na mojem privat parkirišču zaradi idiotov, ki parkirajo tam, kjer je privat, je bedarija.
Kako bi bilo v tem primeru : Pred leti, ko je v Šentviškem predoru odpadel omet, tuj avto (se ne spomnim, DE ali AU) niso dobili povrnjene nastale škode na avtomobilu, ker so se vozili brez vinjete in dejansko ne bi smeli biti na AC..
Kako bi bilo, če bi kolega, ki, recimo, ima Pajka, tak avto odstranil ? Pa zapeljal nekam, nevem, drugam. Lastnik pride, avta ni, prijavi krajo avtomobila ? A tle tud polcaji rečejo : Ni naša stvar, ker ste parkirali na privat zemlji, katera ni v državni lasti...
grin1.gif
?

Ker zase vem, da se mi odpelje, da mi en zaparkira garažo, jaz moram pa nujno (!) it, recimo, na urgenco. Kaj boš naredu ? Tip pa v sosednjem bloku spi ?

A bi mogoče pomagal, če bi na garažna vrata napisal : POZOR, PADA OMET!. A bi šlo na sodišču skozi, če bi se zagovarjal kot, da je 1. bila opozorilna tabla
2. Je bilo privat zemlja, kjer je obešena tabla, da je parkiranje prepovedano in da tam tisti ne bi smel parkirati ?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja in kako ti pomaga delanje škode na tujem avtu, če se tu mudi na urgenco? Še več časa rabiš, če si boš vzel čas za krivljenje brisalcev ali metanje nekega ometa po avtu.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
To o Nemcu in neizplačilu odškodnina zaradi neimetja vinjete - imaš kak vir?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ne, žal. Se tudi ne spomnim, ali sem to nekje prebral, ali je bilo na POP TV (tv klub al kaj je), ali je bila pa rekla-kazala.
Tko da roke v ogenj res ne dam...
Se mi pa res zdi, da je blo to po televiziji rečeno.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Še več časa rabiš, če si boš vzel čas za krivljenje brisalcev ali metanje nekega ometa po avtu.
Pa še nič ne dosežeš, če parkira vsakič drug. Če pa vsakič isti, pa tvegaš ovadbo zaradi poškodovanja tuje lastnine.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Sam, čist tko... Da bi si jaz delal na mojem privat parkirišču zaradi idiotov, ki parkirajo tam, kjer je privat, je bedarija.
Kako bi bilo v tem primeru : Pred leti, ko je v Šentviškem predoru odpadel omet, tuj avto (se ne spomnim, DE ali AU) niso dobili povrnjene nastale škode na avtomobilu, ker so se vozili brez vinjete in dejansko ne bi smeli biti na AC..
Kako bi bilo, če bi kolega, ki, recimo, ima Pajka, tak avto odstranil ? Pa zapeljal nekam, nevem, drugam. Lastnik pride, avta ni, prijavi krajo avtomobila ? A tle tud polcaji rečejo : Ni naša stvar, ker ste parkirali na privat zemlji, katera ni v državni lasti...
grin1.gif
?

Ker zase vem, da se mi odpelje, da mi en zaparkira garažo, jaz moram pa nujno (!) it, recimo, na urgenco. Kaj boš naredu ? Tip pa v sosednjem bloku spi ?

A bi mogoče pomagal, če bi na garažna vrata napisal : POZOR, PADA OMET!. A bi šlo na sodišču skozi, če bi se zagovarjal kot, da je 1. bila opozorilna tabla
2. Je bilo privat zemlja, kjer je obešena tabla, da je parkiranje prepovedano in da tam tisti ne bi smel parkirati ?

Sam čist tko, ker si odgovarjal ravno na moj post:
OP ima problem da mu zaparkirajo garažo predvsem zvečer in ponoči, zato je precej smiselno ob opozorilni tabli postaviti dva količka in napeljati verigo, kar je najbolj eleganten in najlažji način rešitve problema.

Na mojem park placu ob cesti, kjer je označeno da je dovoljeno le za stranke tudi večkrat parkirajo različni avtomobili in če so tam v času uradnih ur jim pustim obvestilo, kadar pa kdo pusti avto čez oba parkinga mu poleg tega dvignem brisalec, to pa je več ali manj vse kar lahko/smem storiti.
wink-1.gif

Poškodovanje tujega vozila ni ravno pametno, niti ne fizično obračunavajnje z lastnikom. Vse se da rešiti po drugi poti.
evil.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Vozilo ni krivo. Kakšne prebereš tule!

OK, vozila ne smem brcnit, ker ni krivo. A lahko brcnem lastnikovo nogo? Ne, ker ni kriva. Pa če ga na gobec? Tudi ne, ker ni kriv gobec.

Že vem, v možgane ga je treba nažokat, oni pa so krivi!
zmaga.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Preprosto: ker je včasih treba nivo komunikacije prilagoditi sposobnostim razumevanja prejemnika.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Tja - nam so tudi včasih kar veselo dovoz zaparkirali.

In je ketnca (ne plastična
grims-1.gif
) dokaj hitro rešila problem. Je sicer res, da sem jo moral nekajkrat švasati - ampak ko se je razvedlo, da je "ona budala ketno obesu in sn si štosštango, masko ...potegnu" se naenkrat ni več na našem dovozu parkiralo.
Pa tudi sosed je naenkrat našel cajt, voljo in plac urediti dovoz k svoji bajti in tam narediti 2-3 parkinge za svoje "goste".
rolleyes-1.gif

Danes so ostala samo še "ušeta" v škarpi - ketnco so pa oni s KK registracijo enkrat davno že odpeljali.
smile-1.gif

Pa da ne bo nesporazuma - me sploh ne moti, da kdo obrne ali na kratko pusti avto na dovozu - vse dokler je blizu (beri: ima dovoz v vidnem polju) in pač umakne avto, ko se kdo pri- ali odpelje. Pri nas so pa avto pustili in šli z drugim "na pijačo".
stupid-1.gif

Aja - pa ketnca je bila na eni strani fiksno vpeta - na drugi pa z žabico zavarovana. Brez žabice je bilo tak kot, da je ne bi bilo.
bonk.gif