Zaparkirana garaža

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
ko je treba pomagat davkopklačevalcu s kakšnim minimalnim ukrepom za zaščito njegove lastnine nihče ni več pristojen za nič,...
jezen.gif
Tu sta v igri dva davkoplačevalca, vsak s svojim stvarnim vložkom.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Prvic eno gumo zbusis....drugic dve....[cenzura] ga.
Ker s predrto gumo bo hitreje odstranil vozilo, kot če so vse štiri ok?
Pa OP je omenil, da ni vedno isti. Naj sedaj vodi evidenco, komu je že 1x predrl gumo, ali naj naslednjemu že za začetek predre dve?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Kot sem že napisal: jaz sem poklical pajka, vendar je bilo za njih prepozno zvečer, da bi posredovali. Pa mi nič niso rekli, da bom moral jaz kot zaparkirani plačat odvoz. Tudi ne razumem zakaj bi ga moral, če si oškodovanec.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
Ker gre za civilno zadevo. Seveda lahko tožiš povzročitelja za ta znesek (+ odvetnika).

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.425
2.583
113
Nič. Privatno zemljišče.
Imam podoben problem. Garaža na koncu slepe ulice in peljem po dvorišču bloka
Policaji rekli, da nič ne morejo, ker nisem lastnik (imam v najemu). Je nekaj omenjal ogled, vendar do danes 3 mesece, ni nič.
Predlog: pusti prijazno, ampak res prijazno, obvestilo za brisalce, mogoče osebni pogovor.
Zahtevaj zaznamek - vrsta policijskega zapisnika - na policijski postaji.
Blokiraj možnost parkiranja tam. Na dostopu obvestilo o privatnem zemljišču, križ na asfaltnih tleh.
Ne pomaga?
Ko bo parkiral, ga zablokiraj. Kliče policijo. Izgovarjaj se, da imaš v zgodovinim javljeno na PP o dejanju, sedaj pa si ga pridržal, do prihoda policistov, da vidijo in ga identificirajo. Za vse to pa JE zakonska osnova.

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
kaj lahko naredim v tem primeru, če imam zaparkirano garažo, avto pa nujno potrebujem?

Ali pa trdiš da moram biti tiho in se lastniku na koncu zahvaliti za njegovo brezobzirnost?
Lahko ga zlorabiš s trdimi besedami, ko se vrne po avto. Drugič pa bodi hitrejši in parkiraj svoj avto pred svojo garažo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.754
113
pri taščici
Najbolje da pri okvirjih nabavi neko drvarnico in jo stalno parkira pred garazo, po možnosti tako da se bo mimo nje zrinil v garazo brez odmikanja gare.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kaj pa, če bi dal v štangi, pa ketno čez (najbolj poceni skoraj 100% rešitev), ker tabla s prepovednjo ni 100% rešitev. Samo še prej se pozanimaj, če lahko v naši prečudoviti sloveniji lahko to narediš, da ne boš slučajno šel v zapor.
priden.gif

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
kupiš eno staro kripo, jo parkiraš zraven in fukneš not 1m3 betona. Vsak ki bo hotel blizu parkirat, se bo ustrašil, da ga ne doleti isto :)

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Kaj pa, če bi dal v štangi, pa ketno čez (najbolj poceni skoraj 100% rešitev), ker tabla s prepovednjo ni 100% rešitev. Samo še prej se pozanimaj, če lahko v naši prečudoviti sloveniji lahko to narediš, da ne boš slučajno šel v zapor.
priden.gif

To smo mu že svetovali ...
wink-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
lahko zaključimo
smile-1.gif
kaj dosti več kot sem že sam vedel nisem izvedel... naslednjič ko mi nekdo stopi na živec bom pač poklical policijo in nato še pajka, na avto se pa ne bom spravljal, ker kot rečeno storilci so vsakič drugi, ponavadi obiski sosedov ali pa cerkve v bližini.

Poleti bom mogoče edino še posprejal tlakovce ob cesti z napisom "zasebno zemljišče" ampak učinkovitost tega je bolj vprašljiva

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Sicer nekoliko drugačna situacija, vendar originalna rešitev problema:
Na koncu zoženega dostopa do garaž je večkrat parkiral model s prestižnim avtom. Najemnikov večine garaž s tem ni bistveno oviral, zadnji v vrsti garaž pa ni imel možnosti priti ven, če je bil tam parkiran ta, vedno isti avto. Večkrat smo ga opozarjaliu, vendar je bil on 'gospod direktor' in se za rajo ni zmenil. (to je bilo v osemdesetih)
Ob prvem snegu pa sem videl, da je zaparkiranemu človeku 'počil film' in je vsaj dve uri grabil sneg iz asfalta, tako, da je popolnoma, preko strehe zametal nesramneža. tam je stal samo velik kup snega.
Nikoli več, oziroma vsaj do leta 95 ni več parkiral na tistem mestu.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Sam sem bil že nekajkrat zaparkiran. Enkrat moja garaža, drugič privatno parkirišče pred poslovno stavbo, enkrat je neka pametnjakovička zaparkirala 6 avtov za cel dan pred blokom,...

Reagiram glede na to, kakšen problem so mi s tem naredili.

Dva smo potegnili s štrikom nekaj metrov stran, tisti pred blokom sem pa po 8 urah "čakanja" - nisem imen nobene nujne zadeve, povedal, da naj si za naslednjič priskrbi dobro zračno pumpo, ker bo imela v podobnem primeru vse 4 prevmatike prazne. Ne predrte ampak prazne. Da pa se ji lahko zgodi še to, da bo plačala najem taxija za cel dan. Če bom imel pota. Od takrat naprej je ni bilo več nikjer.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kakemu popoldanskemu šlosarju jih daj delat, skup naj se pa namesto na pedal stiska na špindl (navojna palica), ki ga vrtiš na aku bormašino
wink-1.gif

Res pa da sam avta na štirih rolerjih skorajda ne obvladaš če ni v nulo ravn podlaga.. s parimi kolegi pa zna premikanje biti zelo zabavno
grin1.gif