Zaparkirana garaža

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Kakšne so pravice lastnika garaže, če nekdo zaparkira vhod v garažo?

Recimo, da imam garažo in se vsake toliko časa zgodi, da mi jo nekdo na privatnem parkirišču/zemljišču zaparkira? Ali moram na garažna vrata nalepiti nalepko za bedake, ki jim ni to samoumnevno, da je to zasebno zemljišče in tudi vhod v garažo?
Ali lahko kar direktno pokličem policijo, pajka, karkoli pač?

Kakšen je pravilen postopek v tem primeru iz pravnega vidika? Policija, pajk, odvoz plača kdo? Možnost tožbe s strani lastnika vozila?

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Kakšno leto nazaj je kolega imel tak problem ... nekdo je pustil avto pred njegovo garažo, tako da ni mogel noter.

Je poklical policijo, kjer so mu rekli da bodo poskušali dobiti lastnika in ga obvestit, da avto umakne. Čez čas je policaj klical nazaj, da se lastnik ne javlja na telefon, da žal ne more drugače pomagat.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Ne duhoviči na bedast način.

ne govorim o skrajnih ukrepih, me pa zanima kaj lahko naredim v tem primeru, če imam zaparkirano garažo, avto pa nujno potrebujem? Policija se bo verjetno počasi obrnila, klic lokalnega pajka bi pa verjetno bil še najhitrejši.

Ali pa trdiš da moram biti tiho in se lastniku na koncu zahvaliti za njegovo brezobzirnost?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
To namontiraj pa je

Če pa še tisto ne pomaga, pa odlomi eno ogledalo za prvi opomin.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hm, naprej označi da je parkiranje pred garažo prepovedano. Če to ne bo pomagalo, poskusi postaviti kakšno fizično prepreko ... A to ti parkirajo pred hišo ali na tvojem zemljišču pred garažo ob cesti?

... če si enkrat zaparkiran, ti ne pomaga praktično nič, razen fizične odstranitve vozila. Kako je to zakonsko urejeno ne vem ... Verjetno moraš v vsakem primeru poklicati policijo ali redarstvo, ki nato pokliče pajka in izda kazen.
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Ta da poprosis sosede da ga zaparkirajo je dobra ideja. Pa nekdo naj ima avte na oceh, ali pa na kameri ( se bolje) . Ker ko se bo vrnil se bo zavedal vseh svojih pravic.
svetujem pa prej kot znak, pa če ne drugače ga sprintaj pa plastificiraj ali daj v neko srajčko.

Nazadnje urejeno:

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
To namontiraj pa je

Če pa še tisto ne pomaga, pa odlomi eno ogledalo za prvi opomin.

nekaj takega sem ravno te dni namontiral, se pa sprašujem kaj narediti naslednjič, ko bodo bebci "spregledali" ta znak in se mi bo nekam mudilo pa ne bom mogel nikamor.

Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
A to ti parkirajo pred hišo ali na tvojem zemljišču pred garažo ob cesti?

Oboje. Hiša in garaža ter zemlja sta moja ob glavni cesti.

Heroji se spomnijo na lepem parkirat na moji zemlji brez vprašanja, dostikrat se zgodi, da mi kak [cenzura] direktno zaparkira vhod v garažo. Okej, nič hudega če si sposodi parking brez dovoljenja, zaradi tega me ne bo konec. Ampak avto bi lahko parkirali tako, da bi imel vsaj prost vhod v garažo. Nekaterim zmanjka nekaj malega inteligence in mi tako parkirajo na moji zemlji in hkrati še onemogočijo vhod/izhod v garažo. Preostane mi samo hoja okoli sosedov če poznajo ta avto in potem čakanje da se genialec pojavi in se odpelje. Tega pa imam počasi dovolj in me zato zanima ali lahko prijavim zadevo policiji, naj oni potem urgirajo po svoje, zaradi mene četudi ga odpeljejo s pajkom.

Večino časa sem prijazen človek ampak v takih primerih me prime, da bi začel zbirat odpadno ribje olje, ki bi ga deponiral na zračniku avta.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.843
113
Najbolj zanesljiva metoda je, da zagradiš dostop na tvojo parcelo, s kakšno ketno ipd... ker vedno se bo našel nekdo, ki bo kljub vsemu zaparakiral tvojo garažo....

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Gverilska metoda, ki deluje je, da dobiš dva ali tri sosede (kolege) in avto na roke prestavite tako, da bo z enim delom na cesti. Ko bo oviral promet, se bodo plavi in/ali temno rdeči hitro zganili. Pa rokavice uporabite (če bi koga zamikalo iskati prstne odtise).

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Pokličeš pajka in bodo odpeljali avto. Če pa je to po 21. uri zvečer (takrat mislim, da nehajo delat), pa pokličeš policijo na 113, razložiš situacijo in oni najdejo lastnika.

Preden se usuje plaz komentarjev: mene je 2 leti nazaj sredi zime nekdo tako zaparkiral pred garažo. Ker je imel gor nalepke taxi podjetja, sem klical najprej na to taxi službo, pa mi žal niso mogli (ali hoteli, kakorkoli že) pomagat. Nato sem poklical pajka, pa so bili zelo korektni in prijazni, ampak da delajo samo do 21. ure in da bodo preverili, če je slučajno še kdo na terenu (mislim da je bila ura ene 21:20). Poklicali so me nazaj in mi rekli, da so žal že vsi zaključili.
Nato sem poklical na 113 in je prišla patrulja z marico. Po mobitelu so dobili lastnika avta (en mulc - najemnik stanovanja v sosednjem stopnišču), ga zbudili, napisali kazen, on pa je odstranil avto. Od takrat dalje ni več parkiral pred garažami - prej pa ves čas na pošrek čez dve garaži, seveda nobena njegova.

Je pa to bilo v Ljubljani.

Bobek007

Drehher
22. jul 2007
303
0
16
Lahko pokličeš pajka, plačaš ga ti. Potem pa imaš pravico zahtevati povračilo stroškov, če noče plačat, pa ti edino ostane tožba.
Imeti moraš pravilno označeno , da se ne sme tukaj parkirat. verjetno tista tabla zgoraj zadostuje.
Pa ne pozabit slikat, kje je avto stal, nalaganje avta... Če se boš odločo za klicanje pajka.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Najbolj zanesljiva metoda je, da zagradiš dostop na tvojo parcelo, s kakšno ketno ipd... ker vedno se bo našel nekdo, ki bo kljub vsemu zaparakiral tvojo garažo....

Ja, poleg table ogradi še dostop do garaže s ketno ali vrati, tako da bo fizično nemogoče parkirati. V primeru da te vseeno nekako uspejo zaparkirat seveda lahko pokličeš policijo, ne vem zakaj ne bi bili dolžni posredovati.

Je pa j.eba če si na takšni lokaciji, da je parkiranje na tvoji parceli stalna praksa. A so to vedno eni in isti, ali ne? ... jst bi popizdil ... priznam ...
10.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
niso eni in isti ljudje, se pa zgodi ene 2x mesečno. Lokacija ni tako obljudena.

Jezi me da hočem npr. med vikendom ob desetih zvečer v dežurno ambulanto, pa ne dobim avta iz garaže. Ali pa kakšna druga podobna situacija. Pridem zvečer domov pa ne morem avta spravit v garažo, vse kar bi moral lastnik avta narediti je da ga premakne za en meter naprej.

OK hvala, sem izvedel kar sem rabil.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
WTF, zvečer te zaparkirajo??!!!

To je pa res za popizdit ...

Fajn zrihtaj in poročaj če se bodo zadeve kaj umirile.
zmaga.gif

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Zakaj pa ne bi zaslužil na ta račun?
Nekam na vidno mesto (ne preveč na veliko) napišeš, da je parkiranje plačljivo in da vsak, ki parkira na to mesto, se strinja s tem.
Potem pa lepo položnice na dom. Če ne plača pa izvržba.

Samo prej se pozanimaj, če rabiš kakšen s.p. ali nekaj, da lahko pobiraš parkirnino.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:
Uporabnik Bobek007 pravi:
Lahko pokličeš pajka, plačaš ga ti. Potem pa imaš pravico zahtevati povračilo stroškov, če noče plačat, pa ti edino ostane tožba.
Imeti moraš pravilno označeno , da se ne sme tukaj parkirat. verjetno tista tabla zgoraj zadostuje.
Pa ne pozabit slikat, kje je avto stal, nalaganje avta... Če se boš odločo za klicanje pajka.

TOČNO TAKO!

ko je treba pomagat davkopklačevalcu s kakšnim minimalnim ukrepom za zaščito njegove lastnine nihče ni več pristojen za nič,...
jezen.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
In po tem se ti najprej obesi na vrat, obcina, davkarija in kaka inspekcija, ker sigurno ne smes kar tako oddajati parkinga. Sigurno bodo posredovali prej za to kot za tvojo tezavo
crazy1.gif

Jaz bi se vandalizma izogibal, vsaj moje mnenje je tako, da ce zaparkiras nekoga in imas opraskan avto in bi si mislil da ti ga je opraskal lastnik. In jaz svoje nepremicnine ne bi po nepotrebnem izpostavljal morebitnim "povracilnim" ukrepom mentalnega invalida (v parkiranju)

Po pameti pa mogoce raje s pomocjo redarstva, pakka,....?

Lp