Zanesljivost novih PSA 1,5 BlueHDI motorjejev

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
155
80
28
pfuuu, tole tone globje in globje... Tako izgleda, ko managerji, ki so tam na individualnih pogodbah za par let, frizirajo in ukazujejo samo za to obdobje, na dolgi rok se jim pa sladko jebe.. Našponat zadevo , pokasirat nagrade za "uspešnost" , kaj bo pa čez pet let, bo pa briga naslednika...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.989
7.100
113
Podaljšanje garancije na 10 let ali 240kkm pa ni kar tako... Bi se splačalo kupit kakega rabljenega z malo kilometri.

• Všeč mi je
Reactions: igi in Hanzi

sad

Guru
24. avg 2007
22.139
10.825
113
Ta Stellantis.. Sinonim za jajca.

Sedaj, ko je to končno prišlo v splošno javnost bodo trenutni lastniki požrli konkreten padec vrednosti. Dejansko noben ne bo hotel kupiti tega sranja.
Me zanima koliko bo prodaja novih padla. To se ne bo dobro končalo. Tudi čez lužo Stellantis konkretno tone.

shift

Guru
20. jul 2007
10.107
2.624
113
za šankom
Podobno kot je z pureshit jajci, konkretna izguba cene, noben noče kupit, ker že vrabci čivkajo kakšno sranje je to

margas

Zelenc'
1. avg 2025
2
0
1
Imam Berlingo 1.5 BlueHDI 130KS 2019 90k km.
Avto ni servisiran na pooblaščenih servisih. Preventivno bi naredil spodnje, da slučajno ne obtičim kje in delam dodatne stroške z ventili.
Zanima me, če je kdo že lastno plačeval in koliko je strošek zamenjave 7mm ketne na kit z 8mm ?
Seveda, ker se že daja dol je pametno zamenjati še kit zobatega jermana z vodno črpalko ter hladilno tekočino na teh kilometrih in letih.
Kakšen dober avtomehanik ki bi to naredil na obali ? (Avtoplus KP ne pride v poštev).

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.548
76
48
Kranj
Kolega je to delal na uradnem ..1000€ skupaj z rednim servisom.
pri 70.000 mu jo je utrgalo. Je bilo pod garancijo in so mu dali nov motor z 7mm ketno. Čez tri leta da ketna ne bo več dolgo zdržala in so se zmenili za 8mm.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.242
7.682
113
Jaz grem vedno na uradnega...

Na servisu so mi ugotovili, da mi en ventil pusca. Da ce nic nisem porajtala, da olje ali kaj ven tece... Priznam, do takrat nisem, pol sem :rolleyes:

Pol, ce se mi ze pol avta razdira, smo se zmenil, da mi se jermene pa ne vem kaj, da ne bom spet naslednjic spet podiranja placevala. Pac predcasem veliki servis. Potem so mi pa to omenili, da se dogaja, ce zrihtajo se to. No, in tu sva se zdaj z mojim nekaj odločala in odlocila kot sva se.... Malo sva povprašala in se pozanimala naokoli, naj bi bila trajna resitev, pa sva rekla okej...

To je bilo torej lani avgusta/septembra, ko sem peljala avto na letni servis. Prej nisem vedela in najbrz tudi oni ne, drugace bi ze eno rundo prej rekli.
tole 1800€

shift

Guru
20. jul 2007
10.107
2.624
113
za šankom
Imam Berlingo 1.5 BlueHDI 130KS 2019 90k km.
Avto ni servisiran na pooblaščenih servisih. Preventivno bi naredil spodnje, da slučajno ne obtičim kje in delam dodatne stroške z ventili.
Zanima me, če je kdo že lastno plačeval in koliko je strošek zamenjave 7mm ketne na kit z 8mm ?
Seveda, ker se že daja dol je pametno zamenjati še kit zobatega jermana z vodno črpalko ter hladilno tekočino na teh kilometrih in letih.
Kakšen dober avtomehanik ki bi to naredil na obali ? (Avtoplus KP ne pride v poštev).
A ni zdej že uraden vpoklic za to težavo?

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.242
7.682
113
da bi nas kdo klical, ni... jaz se s tem ne ukvarjam več, sem naročila mojemu da pokliče, pa ni... sem mu zdele šla še enkrat malo potežit, ko je bil na poti ven na pir. Mu bo vsaj malo bolj teknil. Če dobim denar nazaj, seveda sporočim.

margas

Zelenc'
1. avg 2025
2
0
1
Ni vpoklica in material je potrebno čakati oz. se preklopit v vrsto. Avtoplus KP je katastrofa zato nočem imeti opravka.
Off topic: za dodatno opremo rezervne gume sem čakal 3 mesece (ena štanga z vijakom in dvigalo z ključi).

1800€ je malo preveč, 1000€ je razumljivo. Material 600€ max 700€, dela je za en dan. V primeru 1800€ so mehaniki plačani boljše kot CEO-ti.