Zanesljivost "nove" Lagune?

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Povprečno porabo pri Laguni 3.gen 2.0 dci 110kW (obstaja še 130kW različica) imam 7,6. Mešani cikel, cca 30% mesta ostalo AC in regionalke.

13.gif
..... kolko še te le 130kW porabi???

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Povprečno porabo pri Laguni 3.gen 2.0 dci 110kW (obstaja še 130kW različica) imam 7,6. Mešani cikel, cca 30% mesta ostalo AC in regionalke.

13.gif
..... kolko še te le 130kW porabi???

Sem prepričan, da avta ne špara in zaradi zaloge moči, rad malo bolj "potegne"
smile-1.gif
. Sigurno se jo da z neko normalno vožnjo spravit za liter manj.

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Predno se vsi razpočite zaradi porabe.

Če imaš 17+k€ za karjolo potem verjetno zaradi pol deci večje ali manjše porabe ne boš crknil. Itak je razlike v zavarovenju med 1,0 10 let starim atmosferskim bencincem in 2.0 turbo dizlom ohoho, tako da prosim..

Moja gara ima še DPF filter in pri teli zadnji seriji je zadeva "kao smart" Če imaš kratke cikle bo regeneracija non-stop. Takrat gre trenutna poraba gor za 5-9 litrov! Za cikel regeneracije pa hudič rabi 20+ kilometrov. Zato pa tulim da prste stran od DPFja.

Prav težke noge ponavadi nimam in porabo zmanjšat za 1 liter pomoje ne gre. Mogoče kak deci ampak da se bom na ta račun jajcal in ne vozil po cesti - ne hvala.

Audiji so pa itak fantastični. Porabo lahko spraviš na -3 litre sem slišal. Že tako imajo nizko, če pa v rezervoar fukneš še nek tablet pa nafta iz mašine teče nazaj v rezervoar.

Nehajte ga srat . Službeni kangoo 1,5 dci ima povprečje malo pod 6 litrov. In da ne bo pomote, ne izmenjujemo si avtomobilov tako da je 99% vožen od mene, pa tudi natovorjen v večini primerov ni... Ampak audi je pa zakon. Pa 20 let stare bavarije tud (maciiiii, aja je hvala bogu na morju)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sodelavcu pije laguna 2.0dci 6.5l, pa je ne špara. Za 7+ moraš bit po mojem že talent + na omejitve se moraš fino požvižgat.

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
Se pridružujem mnenju in izkušnjam glede porabe. Posledica tršega podvozja in konstrukcijske zasnove pa je (ŽAL) pogosto čričkanje v kabini (armaturka), še posebej na naših kolovozih. Sicer pa veliki test AMS ***KLIK***.