Zanesljivost "nove" Lagune?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Mogoče kdo ve, se je zanesljivost "nove" lagune mislim, da je to generacija 3 kaj izboljšala? Gledam recimo letnik 2008 je cenovno zelo ugodna z dovolj dobrim dizelskim motorjem.

So kakšne serijske ali pa pogoste okvare na tem avtu?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Zaenkrat nisem slišal še nobenih pritožb, motorji pa naj bi bili precej boljši kot starejši 1.9dci ali 2.2dci.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Niti v renaultu se nič ne govori o kakšnih problemih. V bistvu so razočarani, ker so naredili odličen avto, pa gre zaradi slabega ugleda predhodnice in malo čudaškega oblikovanja prodaja slabo.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Niti v renaultu se nič ne govori o kakšnih problemih. V bistvu so razočarani, ker so naredili odličen avto, pa gre zaradi slabega ugleda predhodnice in malo čudaškega oblikovanja prodaja slabo.

Meni je pa izredno všeč avto. Ko sem ga prvič videl mi je bil
bonk.gif
ampak zdaj pa čezdalje bolj in bolj. Se pravi tudi s turbinami ni več problem?

Kako pa se kaj obnese 4 WS?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
S turbinami samimi nikdar ni bil problem. Problem je bil edino v dizajnu prvega 1.9dci motorja, zaradi česar so se turbine pregrevale. Renault ima sicer enake kot ostali proizvajalci (garrett).

Drugače je pa tudi meni laguna kul. Pa pelje se tudi krasno.

4ws sem pa imel priliko vozit letos na nt konferenci. Občutek je bil sicer malce nenavaden, avto pa je šel kot po tračnicah. Kakšnega posebnega dirkanja pa nisem uspel izvajat.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Off: a nisi votil kupeja 4WS V6 dCi na NTK? Sem ga ganjal od Belega križa do Pacuga in nazaj čez ovinke... Zelo dobro se vozi...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Žal mi še zdaj ni jasno, zakaj se nisem prijavil na kupejko
smile-1.gif
Vozil sem limuzino 2.0 dci, ker je bila ravno prosta. Razen 4ws nič posebnega, pa vseeno kul voz.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Ko si že omenil vožnjo ... a je še tako mehka kot je bila predhodnica ali je bolj otrdela? Meni je bila recimo Laguna II zelo všečna, ker je bila mehka in tiha. Se pravi avto ni slab nakup, če človek kupuje avto za sebe in ni obremenjen z tem kar govorijo drugi.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zdi se mi že kar malo po nemško trda in je od nekdanje mehkobe ostalo bore malo. Sedeži v dynamique opremi pa so super, tudi če si pristaš mehkobe. Napredek glede na prejšnjo laguno je res ogromen.

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Se opravičujem za off. Se mi zdi prav škoda, da je bolj nemško trda. Ni mi jasno, zakaj danes vsi stremijo k nekim 'športnejšim' podvozjem. Za naše ceste je to povsem mimo, sploh pa za povprečnega voznika. Osebno ne maram avtov, kjer čutiš vse luknje in neravnine. Tudi za neko povprečno norenje je mehko podvozje več kot zadosti, samo način vožnje je treba prilagodit. Pa tudi če pustimo, koliko je na cesti sploh prilik za all-out dirkanje, je vprašanje tudi, koliko raznih wannabe racerjev sploh zna med vožnjo izkoristiti trše podvozje, ki je bilo tako pomemben element nakupa avta ...

Drugače pa ima znanec laguno 1. generacije (1.8 bencin, kupil novega). Avta ni nič kaj posebno šparal, pa je imel presenetljivo (glede na govorice o Renaultih) malo komedij z njim. Prav nič več kot pa smo jih imeli doma z VW-ji. Po drugi strani pa je mel kolega laguno dizla (prav tako kupil novega) in mu je šla turbina pri 80kkm. To je bil bolj - špekuliram - problem v pregrevanu kot je nekdo omenil in ne v sami turbini.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Se popolnoma strinjam.
Samo še to: Kateri letniki Lagune II pa niso imeli več težav z turbino?

enageM

Pripravnik
5. avg 2007
143
0
16
Novo mesto
Moja Lagunca je letos upihnila prvo svečko. Lahko rečem samo: zelo zadovoljen. Nima turbine, je bencinar 2.0 16V. Lega, vožnja, udobje, zanesljivost, vse zaenkrat brez pripomb.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Pol pa še nick spremeni.
evil.gif

Resno:

Moja 2.0dci je upihnila drugo svečko pa pol. 90kkm. Nobenega problema zaenkrat. Vpoklic je bil za zategovalnik voznikovega pasu. drugega nič.

Če kdo kupuje dizla odsvetujem kupit gajbo z DPF filtrom. Saj ne, da bi bil filter kot tak problem. Servis je drag zaradi extra olja (koliko je v resnici extra,razen cene me tudi zanima.)

Trdota. Hm relativna reč. Prejšnja Laguna se meni osebno ne dopade ker se v njej počutim kot bi se v čigumi vsedel. Zadnja je načeloma trda, po luknjah pa vseeno ne skačeš kot s kako "ljudsko šajtrgo".

Aja, če imaš možnost vzet tako z navigacijo: Carminat CD verzija - Slo je pokrita
Carminat DVD verzija - v zadnji izdaji naj bi bila Slo tudi pokrita, TomTom verzija - pokritost itak je.

Oprema ki jo težko pogrešaš: avtomatska ročna- ko se jo navadiš je must have, Keyless&go pa tudi.
Ostalo je fino ni pa tako zelo nepogrešljivo.

Kot zanimivost. Bojda je Renault pred javno predstavitvijo razmišljal o drugačnem imenu zaradi slabega slovesa Lagun 2.
Zakaj so se potem vseeno premislili bog ve.

enageM

Pripravnik
5. avg 2007
143
0
16
Novo mesto
Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Aja, če imaš možnost vzet tako z navigacijo: Carminat CD verzija - Slo je pokrita
Carminat DVD verzija - v zadnji izdaji naj bi bila Slo tudi pokrita, TomTom verzija - pokritost itak je.

Carminat z DVD verzijo V29 (2009) je imel zelo zelo dobro pokritost Slovenije. Z zadnjo verzijo V30, ki je zunaj kak mesec, pa so vključene vse novitete in spremembe.

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Za 2 generacijo ne vem.

Povprečno porabo pri Laguni 3.gen 2.0 dci 110kW (obstaja še 130kW različica) imam 7,6. Mešani cikel, cca 30% mesta ostalo AC in regionalke.

1.5 dizel je za tako velik avto definitivno podhranjen. Osebno ga ne bi niti povohal.