Zamenjava e-naslova?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Ti povem, kako se pošilja email?

Se opravičujem, sem mislil, da se poznaš na zadevo.

Torej klikneš "New Message", vpišeš naslovnika, naslov, in vsebino, pri pošiljatelju pa izbereš svoj email naslov, ki si ga prej pod "Preferences" vnesel.

Rabiš tudi ilustracije?

PS: Kar sicer deluje celo dlje, kot prej omenjeni forwarding.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Všeč mi je da ljudje mislijo da preklopiš samo eno stikalo in je to to
smile-1.gif
Za resno delo imaš svoj mail, torej svoje domene, ali pa nek neodvisen mail in ne od ponudnika.
Vprašanje tudi, če bo to kdaj možno prehod e-maila, zakaj bi šli ponudniki v to. Zakaj bi imel amis mail xyz@siol.net če pa je uporabnik na Amisu. Če ne drugo je to tudi neke vrste reklama
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Potem pa poglej obratno - Siolu bi bilo v interesu, da nekdo še vedno reklamira njihovo podjetje
wink-1.gif

BTW - a bo po novem namesto siol.net mail telekom.si?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Ti povem, kako se pošilja email?

Se opravičujem, sem mislil, da se poznaš na zadevo.

Torej klikneš "New Message", vpišeš naslovnika, naslov, in vsebino, pri pošiljatelju pa izbereš svoj email naslov, ki si ga prej pod "Preferences" vnesel.

Rabiš tudi ilustracije?

PS: Kar sicer deluje celo dlje, kot prej omenjeni forwarding.

Izstopam iz tele debate ker vec kot ocitno nimas pojma o stvari. Ko bos prebral kaj o mx, spf, ptr zapisih in samemu delovanju emaila pa lahko se kaksno receva. Zacnes lahko tukaj, pa potem poskusas dojet zakaj tvoj nacin ne deluje http://en.m.wikipedia.org/wiki/Email_spoofing

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Potem pa poglej obratno - Siolu bi bilo v interesu, da nekdo še vedno reklamira njihovo podjetje
wink-1.gif

BTW - a bo po novem namesto siol.net mail telekom.si?

Ne bi se čudil, retardirani so dovolj.

Nazadnje uredil moderator:

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Izstopam iz tele debate ker vec kot ocitno nimas pojma o stvari.
Tvoj ata pa je bil partizan, dedek pa domobranec, ti pa si kr'ten.

Glej, če nimaš argumentov, piši spodaj v politko in spam.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
No pa dejva trollcek. Povej mi kako bos na mta, spravil mail iz spoofanega mail naslova katerega domena ima nastavljen spf hard fail?
Pa zraven mi se razlozi kako bos preprical recimo amisov mta, da ima identicen ip kot je zapisan v dns ih recimo mta od siol domene?

Pa ce ne ves odgovora se odstrani iz te debate... In ne nism od nobenga alter, lahl uprasa kerga kol admina ki ima dostop do ipjev...

Nazadnje urejeno:

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Glej fant, verjamem, da si zelo veliko diplomo naredil in so vsi sorodniki ponosni fu³.

Ti mi samo povej, kateri email naslov naj spoofam in kam ti ga pošljem.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Hm, diplome nimam, ucim pa sistemce po celi evropi... Pa za razliko od tebe sm biu zravn pri postavitvi najveciga slo mail sistema (nad 300000 userjev) pa trenutno bedim nad mail serverji par k userjev tko da... Dou sm ti linke, preber, postavi si testno okolje in sprobaj...
Pa glede ma to da nisi podal odgovora na zlo direktno podano vprasanje, predvidevam da sva z debato zakljucila...

Nazadnje urejeno:

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Si ja, si se umaknil. Boljše časten umik, kot beden poraz.
136258d1277344016-official-sig-avatar-test-thread-salute_smiley_standard.gif

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.049
67
48
Ni se vredno matrat
smile-1.gif
Jolko ne ve, da večina tako poslanih spoofanih mailov roma v SPAM ali jih prejemnik sploh ne dobi, kjer je to pravilno nastavljeno.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Revčki, zanikajo tisto, kar se dnevno dogaja.

No ja, alter. "kjer ste varno ločeni od realnosti"

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
No pa da te vidmo znalca... Prpravlen sm ponucat moj testn enterprise office 365, pa mojo domeno. Javno bom objavu podatke kam poslji mail, pa zravn to bom dou iz kere domene... Pa zravn bodo na koncu prilozeni vsi logi iz exchange-a pa anti spam resitve. Ce ti ne rata, ti pa admini dajo perm ban. Ok?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ojoj ti res ne stekas da ce ma spam filter nastavljen spf check (in tricert enterprise resitev jih ma) ta mailnje bo prisel skos... No zdej rabm sam se potrditev enga od modov da dobis ban ce ti ne rata pa bodo podatki javno objavljeni tukajle... Moderator, kaj pravis?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Ojoj ti res ne stekas da ce ma spam filter nastavljen spf check (in tricert enterprise resitev jih ma) ta mailnje bo prisel skos... No zdej rabm sam se potrditev enga od modov da dobis ban ce ti ne rata pa bodo podatki javno objavljeni tukajle... Moderator, kaj pravis?

Lahko pa "vmesni" pošlje iz veljavnega maila in ne spoofanega?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.