Zamenjava domofonov

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.167
6.976
113
pri taščici
Iščem nekoga ki bi dal ponudbo za menjavo cca 45 domofonov v bloku.
Upravnik je neko ponudbo že podal, vendar se mi zdi draga.
Če koga poznate, ali je delal v vašem bloku to napišite.
Na kaj naj bom pozoren pri izbiri domofona.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Pri nas so jih menjali, bom probal dobit kaksen kontakt(itak so to italijanska jajca ), edino kar me moti je zvonec, meni je za kozlat, ce ti zvoni kdo na vratih je samo en pisk tecne frekvece, ce ti pa kdo dol zvoni je pa mal bolje pa se vedno full gnilo, nevem digitalna doba pa to sm mislu da bos mel vsaj moznost kaksne izbire pa tko.

Nazadnje urejeno:

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
pri nas so jih menjali, a se zal ne spomnim kdo. cena je bila 90 eur po enoti, brez menjave napeljave. kar sicer priporocam, jaz sem v zadnjem nadstropju (7.) in se po slusalki skoraj nic ne slisi, ker stara napeljava tako "dobro" dela.

Sismis

Pripravnik
30. sep 2007
34
0
6
Ne priporočam. Mi smo imeli 30 let star domofon od Iskre (tak sive barve z dvema tipkama vrata in govor). Še vedno je delal kot urica.

To so zamenjali z nekim kitajskim klumpom, ki ga je vgradila neka firma iz Kamnika. Od takrat ne ločim več zvoncev od spodaj in vrat, sliši se slabo... Če bi bilo po moje bi le nardila le novo klicno ploščo s priimki spodaj in to je to. Nekaj kar preverjeno dela je neumno menjati ker je pač staro...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Sej problem ni v iskrinih domofonih, ampak v instalaciji, menjajo pa seveda vse. NAsi italijanski se derejo ko svija, sam to n je pa grd kot pes.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Samo če menjajo še inštalacijo pride zadevo enormno več kot prej omenjenih 90 EUR.

V našem bloku je problem ravno inštalacija, ker so vsi domofoni vezani na en kabel....in če se nekdo oglasi (oz. pozabi dobro odložiti domofon) so potem vsi v 'temi'.

(je pa prednost vsaj v tem,d a ko kdo nadleguje in zvoni po celem bloku, že po zasedenem kanalu veš, da je šiš miš
wink-1.gif
).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.167
6.976
113
pri taščici
Hvala za nasvete glede instalacije. Tudi mi imamo 25 let staro sivo iskro vsaj pri meni je problem samo v jakosti govora. In ce brez menjave instalacije ne resimo tega, bomo 100 evrov dali za lepotni popravek. Spodnjo tablo so pa ze menjali. Bo upravnica dala kaksna dodatna pojasnila.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
stara tema, jo bom mal obudil...

nekje sem staknil tale domofon ME ADV-100, lep, dovolj funkcij na razpolago...problem je pa montaža. V bloku so napeljane 4 žice, 2 za govor in 2 za vrata na klasični Iskrin sivi domofon. Na tale novi domofon pa naj bi priklopil tri žice (+, masa in audio signal).

In mi nekako to ne gre skupaj
smile-1.gif
Še posebej to kje na novem domofonu naj bi bilo treba priklopiti žico za ključavnico.

Kakšna ideja kako to priklopit?