ksz.
Tudi sam sem imel enkrat cel mesec bolečnio ob menjavi plombe. Zobozdravnik je rekel, da je to normalno. Bolečina je pa s časom res izginila.
Bom pa še tu napisal moje izkušnje z zobozdravniki.
Osnovna in srednja šola šolski zobozdravnik, zadnjih 20 let zasebna zobozdravnika. Pred 15 leti menjan amalgan z belimi plombami (se spomnim s starimi plombami je bil žvečilni 'Orbit' siv po 5 minutah uporabe sedaj žvečilni ostane bel). Žal imam pa tudi že cca 10 mrtvih zob ampak na srečo še vse.
Za moja prejšna dva zobozdravnika (obiskoval zadnjih 20 let) bi tudi dal roko na ogenj, da sta top. Oba z rentgenom v ordinaciji, zadnji tudi zob s povečevalno kamero pofotkal, da je videl detajle, za plombo sem dobil garancijski kartonček, diplom polna stena ....
Kljub temu:
Sem dobil porcelan na neočiščen mrtev zob.
Porcelan z zelo debelim železom, kar zelo oteži odstranitev.
Zalita korenina s cementom.
Stiki zob - naleganje površin z novimi plombami ne dovolj dobri, tako da kasneje pride do problemov v sklepu čeljusti, ter zobje gredo mal po svoje.
Skratka po vsakem naporu so mi zobje utripali. Pojavljale in izginjale bolečine random lahko le za nekaj sekund.
Skratka sedanja zobozdravnica mi je rekla, da mi v privat ordinaciji nebi smeli tako narest kot so mi.
Moje amaterski povzetek sedanjega zdravljenja:
Da se spucajo korenine mrtvega zoba lahko traja več več mesecev in več 10 obiskov (hodim že pol leta vsaj 2x na teden)
Ravno tako balansiranje ugriza.
Že za čas zdravljena korenin ne čitim več utrujenosti v spodnjem delu oči.
O imenih ne bom pisal. Pišem zgolj zato, da veste kaj lahko pričakujete od svojih zobozdravnikov.