Zamenjal bi svoj telefon ker....

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Mel Nokio E71, bila je odlična, odšla zaradi mehanskih okvar (ne zdrži padca po tleh pri 30km/h), vzel na brzino Samsung ACE - Android. Vedel sem, da je telefon strojno bol bogi in to me niti ne moti. Zamenjal ga bom za ne-android (še ne vem kaj), ker je uporabniški vmesnik nedodelan. Za to, da nekoga pokličem, moram vsaj petkrat pritisniti in drajsati knof in ekran. Tudi vse ostale stvari so na tak način, kar me zelo moti in to je tudi edini razlog za zamenjavo.

Na Androidih si preprosto narediš ikonico za glavne klicane osebe in to pomeni le en klik.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Na Androidih si preprosto narediš ikonico za glavne klicane osebe in to pomeni le en klik.

Enostavno to ne gre, sem probal, mel bi pet strani ikonic. Poleg tega Android ne združuje številk v logu (prejeti/poslani...). Če z nekom govorim 10x in si izmenjava še 4 SMSe, je vse to lepo zabeleženo eden pod drugim. kje so pa pol vsi ostali, daleč spodaj, nekaj se da filtrirat, samo to ni to.
71ke nisem nikoli zaklepal, ni bilo potrebe, torej za nekoga iz loga poklicat si rabil 2 klika do tri na dve tipki.

Nima smisla zagovarjat, meni ne sede in samo to sem hotel napisat, če je že bilo tako vprašanje.
De gustibus et coloribus non est disputandum.

perssak

Pripravnik
15. feb 2009
66
0
6
koroska
js sem menjal iphona ker mi je začel nagajat imel sem 3gs dobre pol leta,zamenjal sem ga za prvega samsunga z androidom galaxy i7500
ga uporabljal nekaj časa nato naredil menjavo za sasmung galaxy ACE hkrati pa imel v uporabi iphone 4 isto velika ,nekaj slabosti sasmunga na ekranu drugače pa zadovoljiv telefon,apple je hitro odšel od hiše,no in potem najdem na bolhi da model menja novega SASMUNG GALAXY S 2 za manjši telefon ,pokličem opraviva menjavo z zelo majhnim doplačilom vrednost večerje treh oseb pa še iz ljutomera ga mi je pripeljal in po enem mesecu uporabe ga ne zamenjam več za kakega iphona pa če mi da kdo nevem kaj,baterija mi zdrži do tri dni klici in maili tako da sem kr zadovoljen,če ga pa povežeš na internet pa sgs2 in iphone ob aktivnem iskanju po internetu s polno baterijo z malo razlike v času zmaga iphone pa ti nič ne pomaga če greš kam daleč moraš pri vseh pametnih telefonih met polnilec pri roki mene ne moti pa tudi če bi ga bilo treba vsake 2 uri polnit proti temu kar telefon ponuja

MOJ Glas Samsung Galaxy S 2

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.180
113
Kako ti lahko SGS2 drži tri dni?

Meni je včeraj direktorca prišla z njim v roki in me sprašuje kaj je to za eno sranje, da ima še pred malico samo pol baterije. Potem sem ji mislil rečt da zamenjama, pa sem si premislil in raje obdržim Omnio 7.
No potem sem ji izkolopil 3g, novice in vreme. Pa jo moram vprašat, če je kaj bolje. Preveril sem tudi wifi, gps in so izklopljeni. Preveril sem tudi klice, če me slučajno ona malo heca, pa je imela samo 6 klicev po minuto-dve. Updejtan je normalno po kissu in to je to. Mislim da bo šla nazaj na Omnio 2.

Nazadnje urejeno:

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Tvoja direktorica ga nekaj biksa. Telefon sem odklopil iz napajanja ob 6 zjutraj, zdaj je ura 2 pa mi battery widget kaže še 87% polnost baterije. Nekaj kliev, par smsov nonstop na wifi in 3G, novice se mi nonstop updatajo. Kako dolgo ga pa že ima? Prvi teden je tudi meni baterija bolj slabo držala, zdaj pa drži zelo fajn, edino kar jo kar hitro zmatra je kamera in navigacija (sploh ta je nekajkrat bolj požrešna kot na nokiji...najbrž zaradi zaslona).

Aja še to ji preveri, kako močno ima osvetljen zaslon. Mislim da se avtomatko prilagajanje osvetlitve pozna na porabi. Jaz imam kadar sem notri vedno nastavljeno na najmanjšo vrednost ker več sploh ni potrebno glede na jasnost zaslona, le pod močnim soncem povišam tam nekje na polovico.

Če izklopiš samodejno nastavljanje osvetlitve, si so sam spreminjaš tako, da za sekundo držiš prst na notification baru, in nato samo slidaš levo in desno.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.180
113
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Tvoja direktorica ga nekaj biksa. Telefon sem odklopil iz napajanja ob 6 zjutraj, zdaj je ura 2 pa mi battery widget kaže še 87% polnost baterije. Nekaj kliev, par smsov nonstop na wifi in 3G, novice se mi nonstop updatajo. Kako dolgo ga pa že ima? Prvi teden je tudi meni baterija bolj slabo držala, zdaj pa drži zelo fajn, edino kar jo kar hitro zmatra je kamera in navigacija (sploh ta je nekajkrat bolj požrešna kot na nokiji...najbrž zaradi zaslona).

Aja še to ji preveri, kako močno ima osvetljen zaslon. Mislim da se avtomatko prilagajanje osvetlitve pozna na porabi. Jaz imam kadar sem notri vedno nastavljeno na najmanjšo vrednost ker več sploh ni potrebno glede na jasnost zaslona, le pod močnim soncem povišam tam nekje na polovico.

Če izklopiš samodejno nastavljanje osvetlitve, si so sam spreminjaš tako, da za sekundo držiš prst na notification baru, in nato samo slidaš levo in desno.

Hehehe.. če ga kdo bixa, sem to jaz.
smile-1.gif
Ker sem ji ga jaz pripravil, sinhronizacijo itd... Ima ga pa komaj 2 dni. Tako da bom videl kako bo dalje ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sam menjam telefon na nekje pol leta - osnovni razlog je ker se ga naveličam in ker doplačam kakih 100€ in dobim boljši model. Redkokaterega do zdaj sem menjal ker je bil zanič.

Zdaj imam Nokio N8, bogve kaj sledi čez pol leta.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Hehehe.. če ga kdo bixa, sem to jaz.
smile-1.gif
Ker sem ji ga jaz pripravil, sinhronizacijo itd... Ima ga pa komaj 2 dni. Tako da bom videl kako bo dalje ...

No potem bo pa to, v prvih nekaj dneh semn ga tudi jaz imel nonstop na polnilcu, zdaj pa dela bp, od mojega prejšnjega posta mi recimo kaže da je baterija padla za 1% tako da, reči direktorci naj zdrži še par dni potem pa bo reč morala držati lep čas :D

Če pa bodo še vedno problemi pa resno preveri še osvetlitev zaslona, če pogledaš kaj največ kuri baterijo je to ravno zaslon, tako da mislim da bi se manj intenzivna osvetlitev morala kar poznati.

Aja prej pozabil omenit, sam imam nastavljen live wallpaper v katerem nimam izbrane opcije za varčevajne z energijo, tako da še to pripomore k večji porabi pri meni, pa kot sem že napisal, zdaj ni več problema s baterijo.

beironxx

Pripravnik
6. avg 2009
31
0
6
Citat:
Uporabnik pimp pravi:
najbolje da vzameš nekaj z androidom.
evil.gif

hysterical-1.gif
Ja iščem.... proda kdo ugodno brezhibnega in odlično ohranjenega Samsung Galaxy S? Če ja, potem na zasebni mail pls..;)

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Enostavno to ne gre, sem probal, mel bi pet strani ikonic. Poleg tega Android ne združuje številk v logu (prejeti/poslani...). Če z nekom govorim 10x in si izmenjava še 4 SMSe, je vse to lepo zabeleženo eden pod drugim. kje so pa pol vsi ostali, daleč spodaj, nekaj se da filtrirat, samo to ni to.
Nima smisla zagovarjat, meni ne sede in samo to sem hotel napisat, če je že bilo tako vprašanje.
De gustibus et coloribus non est disputandum.
Jaz pa mislim, da imaš le nekaj (recimo deset) glavnih sogovornikov, ki jih kličeš. In to je manj, kot jih je na enem zaslonu.
V jezikču Favorites pa so pri meni posortirani po številu interakcij, ki sem jih imel s kom. Torej spet zelo enostavno.
Potem je še klasičen log (z različnimi pogledi), pa tipkovnica, ki je narejena tako, da kar tipkaš koga boš klical (ne številk, pač pa črke), pa klasičen imenik ... poleg tega je kar precej nadomeskov za Phone caller ... res po želji. Ravno silna prilagodljivost je po mojem prednost Androida.

Ampak, da se razumemo - če ti to ne ustreza, potem pač ne. Ostaneš na svojem in to je to. Zakaj pa ne? Ljudje smo si različni in prav je tako.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik beironxx pravi:
Citat:
Uporabnik pimp pravi:
najbolje da vzameš nekaj z androidom.
evil.gif

hysterical-1.gif
Ja iščem.... proda kdo ugodno brezhibnega in odlično ohranjenega Samsung Galaxy S? Če ja, potem na zasebni mail pls..;)

Sodelavec je vzel Nexusa S - je praktično identičen. Še fleš ima
evil.gif
in že posodobljen na 2.3.4

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Jaz pa mislim, da imaš le nekaj (recimo deset) glavnih sogovornikov, ki jih kličeš. In to je manj, kot jih je na enem zaslonu.
V jezikču Favorites pa so pri meni posortirani po številu interakcij, ki sem jih imel s kom. Torej spet zelo enostavno.
Potem je še klasičen log (z različnimi pogledi), pa tipkovnica, ki je narejena tako, da kar tipkaš koga boš klical (ne številk, pač pa črke), pa klasičen imenik ... poleg tega je kar precej nadomeskov za Phone caller ... res po želji. Ravno silna prilagodljivost je po mojem prednost Androida.

Ampak, da se razumemo - če ti to ne ustreza, potem pač ne. Ostaneš na svojem in to je to. Zakaj pa ne? Ljudje smo si različni in prav je tako.

Res misliš, da jih imam samo deset?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Mislim na tiste, ki jih večinoma kličeš. Jaz imam recimo na hitre klice 6 uporabnikov. Ostalo pač uporabim prej navedene možnosti. Na eni strani imaš sicer lahko 12 ikonic. Pa narediš recimo dve strani - 24 uporabnikov na en sam pritisk.
Meni je sistem zelo všeč.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
se spomniš one češplje, ki je v nevemkaterem filmu iskala "perfect-fukk"?

sam sem imel v 99% podoben razlog za menjavo... bolana glava, jebiga.

so bili časi, ko sem vsak teden imel nov telefon, en teden rabljene pa sem prodajal... to so bili marsikomu dobri nakupi, nihče ni bil ne tako ali drugače nategnjen... žal niso vsi jaz....