Zamenjal bi svoj telefon ker....

beironxx

Pripravnik
6. avg 2009
31
0
6
Zdravo,

Ravnokar kupujem nek pametni telefon, ki podpira Android operacijski sistem. Po pregledu malih oglasov na internetu opažam, da ogromno ljudi želi menjati svoj telefon za vrsto drugih telefonov, ne navaja pa razloga zakaj. Verjamem, da poleg mene še koga drugega zanima kaj je tako slabega na telefonu, ki si ga lastite, da bi menjali za slabšega, boljšega ali istega cenovnega oz. tehnološkega vidika.

Torej ta tema je namenjena obrazložitvi zakaj bi menjali svoj telefon za nekega drugega.

Se pravi kateri telefon za katerega in zakaj?

lp beironxx

beironxx

Pripravnik
6. avg 2009
31
0
6
V uvodnem besedilu 3x piše kaj me zanima ... naj napišem še četrtič?
smile-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Za SGS2, trenutno najboljši ekran, najboljše čipovje, veliko RAMa, veliko internega spomina, najtanjši, najlažji z dobrim fotoaparatom in HSDPA do 21 Mbps.

Vse pomembne točke pokrite.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Ne bi menjal. Čeprav je Symbian crap v primerjavi z Androidom, mu ostajam zvest, dokler ne pride na trg smartphone s fizično qwerty tipkovnico, ki se bo po kakovosti izdelave in trpežnosti lahko kosal z Nokiinimi qwerty telefoni serije E.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
jaz bi svojega menjal, ker je star 2 leti in pol in nikoli nisem imel enega telefona tako dolgo obdobje, navelical sem se ga. Sicer pa deluje tak ko treba in ima vse kar rabim....

aplauz.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Jaz svojega SGSja (Android) ne bi zlepa menjal. Je preveč v redu zadeva in me praktični nič ne moti. Seveda se vsaka stvari lahko izboljša.
evil.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Ne bi menjal. Čeprav je Symbian crap v primerjavi z Androidom, mu ostajam zvest, dokler ne pride na trg smartphone s fizično qwerty tipkovnico, ki se bo po kakovosti izdelave in trpežnosti lahko kosal z Nokiinimi qwerty telefoni serije E.

Vem, moja stara E71 je še danes super telefon, in na SGS2 po mesecu dni uporabe še vedno pišem nekako trikrat počasneje in z 5x več slovničnimi napakami kot na odlični qwertz tipkovnici na nokiji, ampak počasi sem imel dovolj malega ekrana in zanič fotoaparata. Na SGS2 je pravi užitek surfat po netu, na E71 je bila to kar muka.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Sam sem menjal HTC Desire junija zaradi:

- premali zaslon
- premalo pomnilnika za aplikacije (vkljub custom rom-u, drugemu hbootu in a2sd)
- ekran ni pravi multitouch

Prodal sem ga za 240€ in za isti denar nabavil SGS. Milina.

Lani junija pa sem za 80€ prodal HTC Tattoo in nabavil takrat nov HTC Desire za 360€. Se pravi sem na njem zgubil 120€ v letu dni, kar je v bistvu enkratno.

Trenutno nebi zamenjal SGSja, ker kak drug telefon ne ponuja bistveno kaj vec razen dual-core procesorja. Ko pride nov Ice Cream Sandwich, bo pa se vedelo, kje bo sploh mozno ga poganjat in bom takrat spet verjetno zamenjal, ce ne bo na voljo na SGSju. SGS bo takrat se vedno vreden vsaj 150€, se pravi bom zgubil kakih 90-100€ na leto dni. :]

Zakaj menjavanje telefonov ? Rad imam najboljse za denar ki si ga lahko privoscim in ce pride situacija, kjer staremu telefonu preti nevarnost, da hudo zgubi na vrednosti, se ga prej znebim.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik beironxx pravi:
Zdravo,

Ravnokar kupujem nek pametni telefon, ki podpira Android operacijski sistem. Po pregledu malih oglasov na internetu opažam, da ogromno ljudi želi menjati svoj telefon za vrsto drugih telefonov, ne navaja pa razloga zakaj. Verjamem, da poleg mene še koga drugega zanima kaj je tako slabega na telefonu, ki si ga lastite, da bi menjali za slabšega, boljšega ali istega cenovnega oz. tehnološkega vidika.

Torej ta tema je namenjena obrazložitvi zakaj bi menjali svoj telefon za nekega drugega.

Se pravi kateri telefon za katerega in zakaj?

lp beironxx

Zakaj? Ker z njim ni zadovoln.Simple. Zakaj z njim ni zadovol? Ker ali šteka/zajbava/ne ddela kot bi moral (most likely) ali pa se ga je naveličal (teh je zeelo malo).

Kupi iphona 3gs/4 pa si prihrani živce
wink-1.gif
Al pa nabavi androida pa pol jamraj, zakaj mi tako žere baterijo, zakaj GPS ne lovi dobro, zakaj ne gre poslat mmsov, zakaj telefon občasno zašteka za par sekund, zakaj se pojavi oblaček z napako itd...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Hmm.. Najboljsi ekran ima SGS2? Po cem ze? Po resoluciji, uporabljeni matriki ze ne.. Tu sta Sensation in ostareli iPhone 4 se vedno spredaj.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Lahko ti zase povem.. do N95 sem tudi 3x na leto menjal mobilnik. N95 mi je pokrila tisti cas vecino kar sem potreboval, nasledil jo je iPhone 3GS. Vmes je prislo morje Androidov, vecino flagshipov sem potestiral, me noben nekako ni preprical v menjavo iPhona. Lani sem vzel iPhone 4, do sedaj je spet prislo krneki ultra super Androidov, ki naj bi bili ultimate iphone killerji oz. boljsi aparati. Po igranju z njimi, spet nimam niti najmanjse zelje menjati z iPhonom. Pac imajo zame vec minusov, kot iPhone.

iPhone mi zadostuje, pokriva kar potrebujem, ce kaj manjka default OS-ju, ali mi je preprosto dolgcas si vzamem pol urce casa, ga jailbreakam in ga speronaliziram v nulo. Ko se navelicam, z 2 klikoma po iTunesih instaliram nazaj prvotni stock OS. Nikjer nic ne skripa, je dokaj dobro sestavljen, oblika mi je vsec, zaslon je spica (se vedno najvisja resolucija in PPI), kamera je zelo dobra, pa niti ni vsake par mesecev naslednik zunaj. All in all se mi bolj obnese, kot Android.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Na oko je meni Citroen DS3 tudi lepsi od Clia RS, pa ne pomeni, da je DS3 boljsi..
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Mel Nokio E71, bila je odlična, odšla zaradi mehanskih okvar (ne zdrži padca po tleh pri 30km/h), vzel na brzino Samsung ACE - Android. Vedel sem, da je telefon strojno bol bogi in to me niti ne moti. Zamenjal ga bom za ne-android (še ne vem kaj), ker je uporabniški vmesnik nedodelan. Za to, da nekoga pokličem, moram vsaj petkrat pritisniti in drajsati knof in ekran. Tudi vse ostale stvari so na tak način, kar me zelo moti in to je tudi edini razlog za zamenjavo.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Za to, da nekoga pokličem, moram vsaj petkrat pritisniti in drajsati knof in ekran. Tudi vse ostale stvari so na tak način, kar me zelo moti in to je tudi edini razlog za zamenjavo.

Saj na E71 tudi ni šlo klicati z manj kot 5 kliki...no kolikor se spomnim.

1 klik na levi meni gumb za vklop ekrana
1 klil spodaj levo za odklep telefona
1 klik za imenik oz smart dialing
n klikov za navigacijo do želenega kontakta
1 klik za klic

Na trenutnem SGS2 pa

1 klik da se telefon zbudi
1 slide da se odklene
1 klik na kontakt (ki ga imam na prvem zaslonu)
1 klik za izbiro ali klic, sms, kaj drugega

Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Hmm.. Najboljsi ekran ima SGS2? Po cem ze? Po resoluciji, uporabljeni matriki ze ne.. Tu sta Sensation in ostareli iPhone 4 se vedno spredaj.

In resolucija je praktično edina točka v prid omenjenima konkurentoma. Sensation in SLCD se lahko na soncu skrijeta pred SGS2, iphonov 3.5 inčen ekran je pravi pritlikavec med 4.3 inčnima gigantoma, matrika zaslona na SGS2 pa ni PenTile in nima slabosti , ki jih je imel SGS zaslon.

beironxx

Pripravnik
6. avg 2009
31
0
6
No jaz imam trenutno SE P1i, že nekaj časa pa ogledujem Samsung Galaxy S (1) in razmišljam o zamenjavi. Sicer mi P1i nudi vse kar potrebujem, me pa izredno moti hitrost telefona.
Zakaj bi šel na S in ne S II, enostavno zato, ker "berem", da je veliko bolj požrešen, kar se tiče baterije, povrh vsega pa tudi predrag (trenutno).