ZAKON O PREPREČEVANJU NASILJA V DRUŽINI (ZPND)

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.167
1.142
113
To mislim da sem jaz napisal.
Ker samo grožnje brez uresničitve (če so pogoji izpolnjeni) so čisto brez veze.
Sem se pripravljen tudi s CSDjem balinat.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Samo da te ne pride posebna enota policije vklenit in odpeljat, po klicu mulca na CSD.
smile-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Saj če si se posvečal otrokom in jih normalno vzgajal, se to ne bo zgodilo.
Nekateri se kot starši trudimo. Za razliko od mnogo staršev.
In če bi mi mulc slučajno zagrozil s CSD, ko je imel vso ljubezen in pozitivno vzgojo, kar je možno, bi reagiral, kot je napisal "jurek1973".
Zato sem dal tudi
zmaga.gif
k navedbi njegovega komentarja.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Samo da te ne pride posebna enota policije vklenit in odpeljat, po klicu mulca na CSD.
smile-1.gif
Ta zakon se nikoli ne bo zares izvajal. Ko se bodo prve neumne prijave zacele bodo tozilci samo zavrgli ovadbo. Potem bodo izdali usmeritev kdaj je nekaj dovolj hudo za ovadbo, cez nekaj let pa bo "stroka" ugotovila da se vecina dolocb sploh ne izvaja.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Če se ne motim, je bila podobna tema že nekaj časa nazaj.
In je nekdo napisal, da če bo mulc zagrozil s klicanjem na csd,..., da mu bo dal sam telefon v roko in mu rekel, naj jih pred njim pokliče in naj ga kar odpeljejo.
zmaga.gif

Kam pripelje neumna zakonodaja in neumen odnos otroci starši vam lahko povem na primeru bratranca in strica iz ZDA: mulo je bil ravno dovolj star za vozniški izpit, seveda je imel že tudi svoj avto - odgovornosti nobene. Zvečer so šli iz lokala "malo pod gasom" in glasno debatirali v stilu: "ti si pijan bom jaz vozil, ne jaz bom,...". Slučajno pripelje policijska patrulja in ustavi ko sliši dretje. Bratranca povabijo v avto in mu vzamejo podatke - hop Cefizelj ti imaš par neplačanih kazni za parkiranje - ter ga lepo odpeljejo v krajevni zapor in javijo fotru.
Ta pa si je mislil, da bo mulca malo vzgajal in se je odločil it po njega šele dopoldan naslednji dan - no končalo se je z obiskom krajevnega, okrajnega pa še enega zapora in izgubljenim dnevom za iskanje mulca.

Vsaka podobnost sSLO, CSD in postopki je izključena!

Kot rečeno, če starša nista zahebala v vzgoji se nimamo kaj bat.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
v času pubertete bodo seveda otroci probal marsikaj. itak se bo večinoma končal tako da jih noben en bo jebal 5%...

je pa tako, da pač delamo na družbi brez nasilja... 70. leta je tudi bilo normalno da je žena fasala 3 okol kepe če ni bla tiho. pa zdaj?

pač družba se malo spreminja. jebat ga...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
smile-1.gif
Ta zakon se nikoli ne bo zares izvajal. Ko se bodo prve neumne prijave zacele bodo tozilci samo zavrgli ovadbo. Potem bodo izdali usmeritev kdaj je nekaj dovolj hudo za ovadbo, cez nekaj let pa bo "stroka" ugotovila da se vecina dolocb sploh ne izvaja.

Že sedaj so primeri, ko je mulc ali smrklja dala lažno prijavo, da jo maltretirajo in pretepajo. Na koncu se je res videlo, da je bilo izmišljeno, vendar pa so imeli totalno pi*darijo in CSD bo še preverjal, da ne bi slučajno prišlo do "ponovnega" nasilja nad mladoletniki.

Primer je bil v sosednji vasi, ko smrklje ni bilo domov ob dogovorjeni uri in so jo našli v parku s flašo in đolo v roki. So jo spodili pod marš domov, smrklja pa drugi dan v šoli kao da jo doma pretepajo ipd. Takoj so imeli na vratih policijo, CSD, razgovore po dolgem in čez, pa še napovedane kontrole s strani CSD.

S tem zakonom bo samo še slabše.

Hvala država! V prvih primerih izsiljevanja, kot je rekel kolega, sleče mulca in ga nažene na CSD. Nag si prišel na svet in nag pojdi na CSD pa naj te tam rihtajo naprej...

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Problem je, ker se otroci zavedajo samo katere pravice imajo. Obveznosti pa ne. Kaj ko bi šli v obratni smeri. Gre starš na CSD in poda prijavo , ker se otrok ni vrnil domov ob dogovorjeni uri in s tem izvajal psihični pritisk , ker so bili starši v skrbeh kje se potika njihov otrok. Mogoče no.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.537
5.076
113
Jedro problema je v tem, da žal nihče ne more verodostojno izvajati "pristojnosti", ki jih ima družina. Država poskuša s tako zakonodajo reševati primere, kjer družina ne funkcionira. "Tepla" pa bo predvsem družine, kjer stvar kolikor toliko funkcionira. Idealen tako ali tako ni noben. V zakonodaji bi rabili splošna načela kaki morajo biti odnosi med ljudmi, potem pa sodnike, ki sami ustvarjajo pravo konkretnih primerov. Seveda pa to pomeni, da je sodnik neke vrste "plemenski poglavar", kar pa nam ni všeč. Zato vsako piko in vejico poskušamo zapisati v zakon. To pa pomeni, da se načrtno zakonu da izogniti (in še zmeraj delati slabo drugim), uloviš pa kršitelje, ki niso ravno načrtovano tega počeli. To je bolj splošno in velja za vsa področja...