Zakon močnejšega, objestnost, neprevidnost?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.588
1.931
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Danes dopoldne se z veseljem odpeljem na dostavo z mopedom, lepo vreme, vse super. Ampak, jeba! Že po dobrih 200m, ko sem se začel približevati križišču, na katerem je gorela rdeča luč, me je začel prav počasi zelo, zelo na tesno prehitevati avto. Nisem se imel kam umakniti, na desni sem imel pas za zavijanje na desno, časa za pogledat nazaj, če je frej, seveda ni bilo. Ko pa me je avto že skoraj prehitel, je nenadoma zavil desno (prej je bil z delom vozila na pasu za levo) na sredinski pas, na katerem sem se peljal jaz. Z zadnjimi desnimi vratmi me je butnil v vetrno zaščito spredaj na mopedu, nakar me je seveda katapultiralo desno, z motorjem sem uletel na robnik, potem pa salto mortale preko kolesarske steze na pločnik.... Full folka, panika, eden kliče policijo, drugi rešilca, dva me držita, da se ne premikam, jeba v glavnem. Policija na kraju v eni minuti, rešilca sem odpovedal, malo slabosti, šoka, bolelo nič, potem pa postopek. Zelo korekten, vse ok, napihal 0.0, ampak sranje, deda ni priznal krivde!!!
stupid-1.gif

Ima kdo izkušnje s tem nategom sklepa ali res traja toliko? Kaj je z zavarovalnino, če bi določili, da sem jaz kriv ([censored] ga, v tej državi se nič ne ve...), kaj je z objektivno odgovornostjo firme, ki je zavarovana za take primere, v glavnem,
13.gif
kaj naj pričakujem oz. kaj naj storim razen da blažim bolečine z ledom?
Sicer pa je najbolj važno, da ni bilo hujšega.... Pijem na to!!!
nahrung002.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.114
4.101
113
Avtomobilisti imajo toliko za povedati čez motoriste, pa so sami veliko slabši. Mi njih ne ogrožamo, ker se ne moremo primerjati, oni pa nas krepko.
Ko ne vozijo po omejitvi, ki se je držim, me prehitijo tako, da ne gredo mimo po nasprotnem voznem pasu ampak pol po nasprotnem, pol po mojem. Seveda se tudi vračajo na moj vozni pas še preden so me polno prehiteli.

Drugače ti pa želim čim prejšnje okrevanje. Domnevam pa, da bodo primer policisti predali sodniku za prekrške, kjer se bosta lahko izpovedala. Predvsem razloži, zakaj nisi imel razloga, da bi zavijal desno, ker se je tvoja destinacija nahajala naravnost. Razglej se, če je tam kakšna nadzorna kamera, ki bi potrjevala tvojo stran.

P.S.: Zavarovalnino (če si zavarovan za poškodbe) dobiš v vsakem primeru. V primeri vožnje v službo ali nazaj ali med delovnim časom ti pripada 100% bolniška.

P.S.2: Ja, nateg sklepa traja toliko. In ne prej dajati dol mavca. Ko boš dal dol, boš imel mišico noge, ki si jo imel v mavcu, tako... hehe, majhno in mehko
priden.gif

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
38.089
11.244
113
Mislim, da Car dela na pošti in je bil ravno v službi....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
price bos dobil...kao si zapisal registrske..al pa bodo price tebe nasle..in teraj..

to ni bila neprevidnost, objestnost, zakon močnejšega..ampak primitivizem

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Policaji niso nič vzeli podatkov ljudi, ki so se ustavili tam, da bi sodelovali kot priče? Sem mislil, da je to standarden postopek, oziroma bi verjetno vzeli bolj resno, če bi počakal rešilca...

Sicer pa svinjarija, upam da degena doleti primerna usoda.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.465
147
63
Ce je tako kot si opisal, pa pravis da so bili ljudje okoli, jaz mislim da je bil ravno gretzky in njegov kolega tam zraven, ki sta to videla
grin1.gif

teutates

Pripravnik
14. feb 2008
232
0
16
eh to s pričami je pri nas bolj tako...moj prijatelj je imel 2 priči, ki sta potrdili njegovo zgodbo pa so policaji/na zavarovalnici ugotovili, da se ne da ugotoviti krivde. Upam, da boš imel ti več sreče.

pa čimprej se pozdravi!

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Jaz sem se tut mimo peljal, nesreče same sicer nisem videl, sem pa videl, da je tam en kup prič, od katerih sem prepoznal Gretzkyja.