Zaklepanje datotek

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Resnično ti toplo priporočam Truecrypt. Ko se ga enkrat navadiš, je pač samo še en proces, ki teče v ozadju.

Lepo si odparceliraš eno particijo na disku, ki bo samo tvoja. Zakriptiraš jo s Truecryptom in jo nastaviš pod "System favourites". Ob vsakem zagonu se bo avtomatsko mountala (prej te bo vprašalo za geslo) in to je to. Nastaviš se, da se bo določenem času sama izklopi ali pa samo ob odjavi z računalnika.

Aja, Truecrypt je popolnoma zastonj.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Gre zato, da pri TC ni zaklenjen dostop do datotek, ampak datoteke same. Podatki na disku so povsem neberljivi brez tvojega gesla. Tudi če fizično vzameš disk ven iz računalnika in ga prestaviš nekam drugam, je še vedno isto.

Disk odkleneš ob prijavi v svoj account ali pa to storiš ročno kasneje (kakor pač določiš). Enako za ponovni "zaklep"... v vsakem primeru pa se izgubi dostop do podatkov, ko se bodisi odjaviš ali pa ugasneš računalnik.

qbm

Pripravnik
1. sep 2007
160
0
16
Na Visti sem včasih imel Free Hide Folder, enostaven in brezplačen program, na W7 mi pa ne dela...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
tud jest sem za truecrypt.

pa za drugič... če instaliraš kakšen nov program, ga sprobaj na kakšni zadevi, k jo ne rabiš. Ker vedno obstaja šansa, da gre kaj narobe!