Zakaj

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ma ne morš!
rolleyes-1.gif

Da bi razširil zadevo pa - počasi, sej bo! Trenutno je treba tale problem rešit.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Zakaj mi na telefonu nekatere poste na alterju prikaže z mikroskopsko pisavo, nekatere pa z večjo "normalno"

B81

22. jul 2007
37.743
11.019
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Zakaj mi na telefonu nekatere poste na alterju prikaže z mikroskopsko pisavo, nekatere pa z večjo "normalno"

x2

Zakaj so znali pristat na kometu, Voyagerja poslat na rob osončja, naredit računalnik, ki govori to kar si Hawking misli, ne znajo pa naredit električnega avta s 1000 km dosegom?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
El avto z dosegom 1000 km bi verjetno že bil, vendar zaradi "večjih" razlogov ga še ni.

*prvi največji razlog poznamo vsi. To je taka mastna, tekoča snov
*drugi največji razlog je ta, da se je tehnologija v tej smeri začela razvijati komaj pred kratkim (ne vem, 10 let ajde) ravo zaradi te mastne tekoče snovi. Pomoje tisti, ki imajo to snov, imajo v rokavu tudi kupljeno ali ukradeno tehnologijo za el. avto, ki pa še ni primerna za javnost. Če bi zmanjkalo te snovi že recimo pred 10 leti, bi že imeli avto, ki bi dosegel 1000km, pa tudi več kot to
zmaga.gif

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:

x2

Zakaj so znali pristat na kometu, Voyagerja poslat na rob osončja, naredit računalnik, ki govori to kar si Hawking misli, ne znajo pa naredit električnega avta s 1000 km dosegom?

Ne obstaja niti najmanjša težava, ki bi ovirala izdelavo takega avtomobila. Tudi domet 5000 km ni problematičen.
Tehnično ovir ni.

Težava je v tem, da ti takega avtomobila ne bi želel kupiti - ker je ogljikovodikova izvedba bistveno cenejša.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
razvoj elektromotorjev v avtih in s tem električni avti so se začeli razvijat že v začetku 20 stoletja, prvi je enega izmed boljših naredil porsche,.....zakaj so potem to opuistili sem že pozabil, a verjetno je posredi tudi nafta

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Zato, ker nikoli ni bil glavni problem elektromotor, ampak kako shraniti energijo, ki jo potrebuje za delovanje. Že z današnjim znanjem o materialih in kemiji smo marsikje kratkega dosega (tudi dobesedno), kaj šele na začetku 20. stoletja.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ko sem bil mulc (še sedaj sem včasih ...
grin1.gif
Skrivnost je pa možakar odnesel s seboj v grob, žal.

Recimo na 24 kurah malo prej: ime spletne strani pa ugotavljajo neke zanimive vzorce obnašanja pri pticah ...

Pa če je že tema o "Zakaj", bi bilo fino tudi kak odgovor dočakati, kaj pravte?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
.........Pa če je že tema o "Zakaj", bi bilo fino tudi kak odgovor dočakati, kaj pravte?

Zastavljajte takšna vprašanja, ki jih gugl ve, pa bo odgovorov na tavžente.
grims-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Če bi sedajle spustili eno tako s 300 kilotonami na Gugl, (direkt na gugl
grims-1.gif
), nam civilizacija umre!
(izumre, propade, konc sveta, u pm fertik mahen ...
uf-1.gif
, tudi lučke si ne bi znali več prižgat!)

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Superatack (supernapad) je cianoakrilatno lepilo, ki reagira z vodo. Zadostuje zračna vlaga.

Torej v tubi vode ni, zato je (še vedno) aktiven.
Vendar ko prvič odviješ pokrovček pride zračna vlaga tudi v tubo, vendar se tam ne zalepi.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Imam pa tudi jaz eno alter vprašanje:

Obstaja ena od prijateljic, ki mi noče dat. (vse so že, ona pa nikakor!) Zakaj?
sprasujem se.gif
Zato, ker ne ve, da je še edina, ki jo nisi. Ne vem, pa ZAKAJ tega ne ve. Torej, ZAKAJ???
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Superatack (supernapad) je cianoakrilatno lepilo, ki reagira z vodo. Zadostuje zračna vlaga.

Torej v tubi vode ni, zato je (še vedno) aktiven.
Vendar ko prvič odviješ pokrovček pride zračna vlaga tudi v tubo, vendar se tam ne zalepi.
Ker jo pride premalo za tisto količino lima. Če ti pokrovček slabo tesni(stalna izpostavljenost vlagi), boš hitro videl zliman rezultat.

I

Izbrisan uporabnik #9334

hysterical-1.gif
Ji rečem "Vse so že padle, samo ti še nisi".

He he, prebrisana taktika!
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Na začetku, ko se je cianokol pojavil, smo ga morali skladiščiti v hladilniku. Nekje v 70. letih.