V UKC Maribor si še tote plače, ki jo dobijo, ne zaslužijo, ker takih šalabajzerjev, kot jih imamo tu, drugje ne bi hoteli niti povohat, kaj šele sprejet.
Mogoče sem krivičen do koga, ampak tako je moje mnenje, zaradi lastnih izkušenj.
Zakaj?
Pred dvema letoma se mi je v predelu dimelj naenkrat (v dveh tednih) pojavila bula, velika kot stisnjena pest. Grem k zdravnici, nato v bolnico.
Kot prvo, oni še kaj takega niso videli. Me pošljejo na UZ, predvidevajo, da bo to nekaj za ortopedijo, zato me pošljejo v ortopedsko ambulanto, kjer me pregleda ortoped. Mi da napotnico za magnet in me pošlje domov.
V roku enega tedna se je ta bula še povečala, ter začela predirat. Grem takoj v bolnico, na ortopedijo, ortoped me pošlje v ambulanto splošne kirurgije v pritličju v bližini ortopedije. Tam me takoj posadijo na mizo, me pripravijo za poseg. Seveda brez kake anastezije (ne lokalne ne kake druge) mi nekaj pospreja (Bavacin al nekaj takega) ter zareže, kar na živo... Iz bule (pravzaprav sta bili že 2) se vlije kri in gnoj... Peče in boli ko svinja, on pa še kar s pinceto in ostalim orodjem not v rano, pa štora, pa čisti, pa stiska...
Kot v klavnici.. Potem je not vlil peroksid, pa spiral itd. Taka sila mi je bla, da se mi je že malo bledlo...
Šele tu so ugotovili, da imam vnetje bezgavk v dimljah. In da je to stvar abdominalne kirurgije, ne pa ortopedije.
Zašili niso nič, ker so še morali čistit rano (bila je luknja, dolga dobrih 5 cm, šla pa je precej v globino, kar precej cm globoko). Anastezije pa v tej kirurški ambulanti nimajo zaradi tega, ker je Pivec konkretno skrčil stroške in so ukinili anastezista v tem oddelku. Mi je sestra (ki je moja soseda) razložila, zakaj so me operirali na živo.
V glavnem, vsak dan bolnica, prevezi, pucanje s peroksidom, pa malo s skalpelom... Po kakih 14 dnevih še en poseg, sedaj začuda z lokalno injekcijo, kjer so rano obrezali in zašili... Ampak zacelilo se pa ni in ni, ves čas je nekaj iztekalo iz rane ipd. Zato so me poslali na magnetno resonanco, na rentgen, pa na nuklearno preiskavo ipd. Ko so dobili izvide, so začeli postavljat diagnozo za diagnozo... Najprej je bil vzrok za vnetje nekaj s hrbtenico (naj bi bil discitis), pa so potem to ovrgli, pa spet neka druga teorija, pa spet ni bla prava...
Ker so pozabli vzet vzorec, niso vedeli, za katero bakterijo gre, ki ji povzročila vnetje...
Ok, ker se vse skupaj ni in ni hotelo celit (trajalo je 5 mesecev, pa še kar se ni zacelilo), so me iz ortopedije končno pposlali na abdominalno kirurgijo, kjer me je pregledal dr. Bojan Krebs (tisti, ki je pogojno obsojen zaradi smrti pacientke)...
Naročil me je na operacijo, ki sem jo imel konec novembra. Tam so me poslali na oddelek, kjer so me še enkrat razrezali v predelu dimelj, mi "popravili" ortopedsko šlamparijo, spucali, zašili. Sedaj, ko je že nekaj časa preteklo od takrat (leto in pol), se še vedno vidi in čuti, kjer je bil poseg...
Kar pa je najhujše, od tistega obdobja mam težave s križem. Ne morem tečt, fuzbal odpade, odbojka odpade, večje fizične obremenitve mi povzročajo konkretne bolečine v križu (kot da bi mi nekdo spustil elektriko v živce), skratka od tistega obdobja zadnje operacije do sedaj me križ j**e u PM...
Zakaj si še nisem porihtal križa? V slovenskih bolnicah me ne bodo videli, tujina pa ni ravno poceni... Ko bo dovolj našparanega, pa grem v popravilo.
Zato si svoje plače (določeni) zdravniki niti najmanj ne zaslužijo. Toliko denarja kot gre za njihove plače, pa toliko sranja potem, ki ga dobiš, ko jih rabiš... Meni je padel kar mrak na oči, ko sem v medijih prebral ime dr. Bojan Krebs, pogojno obsojen... Tudi mene je precej zašuštral, pa verjetno še koga.
Alterjevim zdravstvenim delavcem se pa že vnaprej opravičujem za svoje subjektivno mnenje...