Vse ni super, nikoli ni bilo in nikoli ne bo. Neglede kaj dela Trump, ki je pač zelo priročno očitno odgovoren za vse svetovne probleme in celo za vaše osebne in domače probleme.Vse je super, ti kar seč naprej![]()
Vse ni super, nikoli ni bilo in nikoli ne bo. Neglede kaj dela Trump, ki je pač zelo priročno očitno odgovoren za vse svetovne probleme in celo za vaše osebne in domače probleme.Vse je super, ti kar seč naprej![]()
V samem bistvu ne gre za globaliste ne za korporacije. Nixon je bil tisti, politika torej. Američani so hoteli odvrniti Kitajce od Rusov, Stalina. Sedaj Trump dela obratno, pajdaši se z Putinom ker mu je glavni žulj Kitajska. Nasrkali bodo pa Ukrajinci, potem pa še mi vsi ostali.Niso Kitajci krivi. Tega jaz nikoli nisem rekel. Krivi so globalisti in pohlepne korporacije v želji po še večjih dobičkih. To v kakšnih pogojih delajo delavci in vse ostalo sranje povezano s cenejšimi izdelki ne zanima ne korporacije, ne potrošnika. Imajo pa ob tem oboji polen gobec pametovanja o pravicah in okolju...
Trump sam pravi, da bo vse rešil, torej se že mora počutiti odgvornega za vse. ZA začetek je recimo vsem, no skoraj vsem carine nabil.Vse ni super, nikoli ni bilo in nikoli ne bo. Neglede kaj dela Trump, ki je pač zelo priročno očitno odgovoren za vse svetovne probleme in celo za vaše osebne in domače probleme.
recimo obrestne mere v EU so se zaradi njegovih kretenizmov spremenile - navzgorNe. Bi me moralo? Lahko poveš kaj naj me skrbi?
ko se bo manj eu avtov, tehnike, hrane prodalo zaradi tega ne vem če boš več take pisal. Po drugi strani pa tudi kitchenaid ne bo več tako cenovno prijazenPa dobro no, kaj se tako vžigate zaradi carin? Saj jih Američani plačujejo.
Če američan ne bo kupu, tud carine ne bo plačal.Pa dobro no, kaj se tako vžigate zaradi carin? Saj jih Američani plačujejo.
Pravilno. Domače naj kupi.Če američan ne bo kupu, tud carine ne bo plačal.
In zakaj bi moralo to mene skrbeti? Saj pravite, da v EU nič več ne izdelujemo. Vse samo še Kitajci delajo.ko se bo manj eu avtov, tehnike, hrane prodalo zaradi tega ne vem če boš več take pisal. Po drugi strani pa tudi kitchenaid ne bo več tako cenovno prijazen
Kaj pa sploh delajo ?Pravilno. Domače naj kupi.
Potem pa pač ne bodo nič kupovali. Zakaj ti to ni prav? Ali pa bodo plačevali carine. In kaj potem? In spet sprašujem, kje točno te eno ali drugo boli?Kaj pa sploh delajo ?
Od geđetov sam orožje, tega pa imajo že sedaj preveč.
npr.:Potem pa pač ne bodo nič kupovali. Zakaj ti to ni prav? Ali pa bodo plačevali carine. In kaj potem? In spet sprašujem, kje točno te eno ali drugo boli?
in kako naj beremo plačjiv NYT?Tole se splača poslušati. Američani, ki so volili Trumpa, mu zaupajo do konca. Tudi, če bodo izgubili službo ali plačevali konkretno višje cene, je Trump car. Ker baje vsaj nekaj dela. Ker recimo pri demokratih še tega ne bi bilo. Dobro to.
![]()
Do Trump Voters Like His Tariffs? We Went to Michigan to Find Out.
How have the levies, which have become President Trump’s signature economic policy, gone down in a battleground state?www.nytimes.com
Lahko samo nekaj razjasniš. Kdo je zdaj v tej zgodbi bolj bad guy? Trump ali Kitajc?npr.:
zato ker so kljub vsemu ZDA 1 izmed ali trenutno največje gospodarstvo na svetu....in se pozna vsem .......
Ekonomija ni danes kot pred 100 leti, vse je bolj ali manj povezano.Vsaka velika spremeba v ZDA se pozna po svetu in sedaj si je Trump zamsilil, da bo MAGA ne glede na cel svet in ne glede na turbulence pri njih, v bistvu sedaj izsiljuje svet ker vsi ZDA(po njegovo) goljufajoin okol prinašajo. Američanom je že povedal da en čas bo kar kriza.
Sedaj ko so se še s kitajci zapeli na polnozna bit sploh veselica.Kitajci so npr. ustavili do nadaljnega izvoz določenih redkih zemelj za CEL SVET(!!), dokler ne dodelajo predpisaov kako in kaj , pod kakšnimi pogoji (to recomo zna trajati več tednov) .....sevda vse za to da v prvi vrsti TRumpu pokažejo sredinca, ..ostali so kolateralna škoda. Veliko industrije je JUST in TIME ....in se tako začenjo domine podirat....malu tu malo tam.....propade ene firma, 2, 3,.....
In to zarad Trumpovega "art of the deal"....in njegovega kavbojskega načina vladanja.
In tega ne odobrava večina sveta!
Lahko samo nekaj razjasniš. Kdo je zdaj v tej zgodbi bolj bad guy? Trump ali Kitajc?
Sicer me pa to kar si napisal ne moti. Manj industrije, manj potrošništva = bolj ekološko. Zeleni prehod pa te fore.
Torej, kot praviš, drek so že prej dobro nasrali. Nekdo ga zdaj začel mešat in je vse narobe. Kdo je torej zares kriv?Kriv je kdor je začel mešat drek da smrdi.
Tud ti imaš šibke točke in te lahko začne motit, tud veš ne kje te lahko speče...npr ko ti bodo zaradi redukcij luči na tvoji ulici ugasnil , al pa ne zamenjal ker LED dela KITAJC .![]()