Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.015
16.152
113
Kaj pa, če damo prednost vsem, ki verujejo v Boga, ki je po prepričanju predstavnikov posameznih verskih skupnosti itak samo eden?

Between 1979 and May 2021, we counted 48,035 Islamist terrorist attacks around the world, which have resulted in the deaths of at least 210,138 people.

Iz vidika enakopravnosti bi res bilo fer, da se vse vere obravnava enako ja. Takoj, ko bodo ekstremisti drugih verovanj prišli s svojimi terorističnimi napadi vsaj do polovice tem zgoraj navedenim številkam s čimer si bodo takšno enakovredno obravnavo tudi zaslužili. :D

mistique

Guru
16. jun 2009
13.959
1.764
113
Emona / Carnium
Jaz sem rad temeljit, nisem pa ravno natančen. :evil:

Ne vem kdo je štel, ampak nekam malo se mi zdi teh 210,138...bi rekel, da gre bolj v smeri 500,000, pa še to samo v zadnjih 25 letih...
Če pa še upoštevamo čas izpred komunizma, pa mislim, da so številke skoraj v egalu...v več deset milijonih. Skratka, from far enough (timespace), things do not seem so very different at all.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.015
16.152
113
Jaz sem rad temeljit, nisem pa ravno natančen. :evil:
Tudi to je nekaj :p

Ne vem kdo je štel, ampak nekam malo se mi zdi teh 210,138...bi rekel, da gre bolj v smeri 500,000, pa še to samo v zadnjih 25 letih...
Številke so take kot so bile ugotovljene v študiji s svojimi viri kjer pa zadnja 3 leta in pol res niso zajeta. Preverjanja virov študije se nisem šel.

Če pa še upoštevamo čas izpred komunizma, pa mislim, da so številke skoraj v egalu...v več deset milijonih. Skratka, from far enough (timespace), things do not seem so very different at all.
Iz vidika definiranja modernega problema terorističnih napadov osebno ne vidim nobenega smisla oz. potrebe po razširitvi časovnice in je zadnjih 40+ let povsem dovolj za izoblikovanje predstave kje nas v nadašnjih časih čevelj žuli. Ne rečem, da niso bile včasih tudi kakšne druge skupine (recimo kristjani) veliko bolj aktivne ampak očitno so nekateri svojo mentaliteto in način delovanja skozi čas spremenili saj bi v nasprotnem primeru verjetno danes brali o primerljivem številu tako islamističnih kot npr. budističnih/hinduističnioh/krščanskih terorističnih napadih, tako pa je dandanes žal tako, da ko pride do terorističnega napada kjerkoli na svetu je morebitno dejstvo, da napadalec ni primadnik islama, žal zgolj "izjema, ki potrjuje splošno pravilo".

#NiSkorajVsakMuslimanTeroristJePaSkorajVsakTeroristMusliman

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.642
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Sem ti ime pripopal v temi o lepoti multikulti Tako da sem ti goflo zaprl
Takole piše v tvojem linku:
"The 38-year-old German man stole an excavator from a construction company in the town of Grünsfeld, south of Frankfurt, where he reportedly destroyed the entire inventory."
"The man previously worked for the construction company on whose premises he went on the rampage, according to the police. Investigators are currently not assuming there was a political background. A spokeswoman was initially unable to say whether a mental illness was behind the incident. The man is a 38-year-old German."

Boš po kolenih okoli cerkve šel večkrat?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.923
6.202
113
blizu močvirne prestolnice
Takole piše v tvojem linku:
"The 38-year-old German man stole an excavator from a construction company in the town of Grünsfeld, south of Frankfurt, where he reportedly destroyed the entire inventory."
"The man previously worked for the construction company on whose premises he went on the rampage, according to the police. Investigators are currently not assuming there was a political background. A spokeswoman was initially unable to say whether a mental illness was behind the incident. The man is a 38-year-old German."

Boš po kolenih okoli cerkve šel večkrat?
Kasneje pa sem napisal da je Afganistanec in to je dokazano v imenu in priimku.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.959
1.764
113
Emona / Carnium
Tudi to je nekaj :p

Številke so take kot so bile ugotovljene v študiji s svojimi viri kjer pa zadnja 3 leta in pol res niso zajeta. Preverjanja virov študije se nisem šel.

Iz vidika definiranja modernega problema terorističnih napadov osebno ne vidim nobenega smisla oz. potrebe po razširitvi časovnice in je zadnjih 40+ let povsem dovolj za izoblikovanje predstave kje nas v nadašnjih časih čevelj žuli. Ne rečem, da niso bile včasih tudi kakšne druge skupine (recimo kristjani) veliko bolj aktivne ampak očitno so nekateri svojo mentaliteto in način delovanja skozi čas spremenili saj bi v nasprotnem primeru verjetno danes brali o primerljivem številu tako islamističnih kot npr. budističnih/hinduističnioh/krščanskih terorističnih napadih, tako pa je dandanes žal tako, da ko pride do terorističnega napada kjerkoli na svetu je morebitno dejstvo, da napadalec ni primadnik islama, žal zgolj "izjema, ki potrjuje splošno pravilo".

#NiSkorajVsakMuslimanTeroristJePaSkorajVsakTeroristMusliman
Overthinking 2025 :evil:

Let me blaze them all...
1735832637801.png

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.015
16.152
113
Po moje je butl šlatal sprožilec pa je kaj zajebal :valjamse:
Taki pač so registrirani republikanci in Trump voterji :fredi:
Hja...
Matthew Livelsberger died from a gunshot wound to the head before the blast, which is being investigated as possible terrorism
The FBI was also investigating any possible connection between him and the apparent terror attack in New Orleans, where an allegedly radicalized Army veteran drove into New Year’s revelers, killing 14. Both suspects were military servicemembers that had served in Afghanistan.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.015
16.152
113
Jup. Desert Eagle. Tak kaliber, da težko preživiš strel v glavo. Je šel na zihr.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.642
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
He wrote: “This was not a terrorist attack, it was a wake-up call.
“Americans only pay attention to spectacles and violence. What better way to get my point across than a stunt with fireworks and explosives.”
He added: “Why did I personally do it now? I need to cleanse my mind of the brothers I’ve lost, and relieve myself of the burden of the lives I took.”
He also praised Mr Trump in a note, adding: “Our soldiers are done fighting wars without end states or clear objectives.”