Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

kajn

Guru
5. okt 2007
2.776
1.608
113
Iskajoč brata
Sem bil prejšnji teden bolan in nisem mogel spati. Sem v noči na torek gledal v živo, kako se je demokratom podiral svet čez noč.
Gledal sem kanal, ki je še zelo nagnjen na demokratsko stran in proti jutru niso mogli več obračati novic na pozitivno stran. Še posebej, ko so začele swing states postajati rdeče...
Upam da bo Trump vodil državo kot podjetje.... Da bo rezal špeh in birokracijo....

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.926
-380
113
Sem bil prejšnji teden bolan in nisem mogel spati. Sem v noči na torek gledal v živo, kako se je demokratom podiral svet čez noč.
Gledal sem kanal, ki je še zelo nagnjen na demokratsko stran in proti jutru niso mogli več obračati novic na pozitivno stran. Še posebej, ko so začele swing states postajati rdeče...
Upam da bo Trump vodil državo kot podjetje.... Da bo rezal špeh in birokracijo....

tako kot jankovic in golob pri nas... a si se vceraj rodil? drzava ni podjetje, in podjetniki niso dobri politiki. ce jo bo trump vodil dobro, jo bo zato, ker bo dober politik in ne ker je dober podjetnik.

pa sej ne vem, ce je v usa speh in birokracija sploh tako velik problem, kot pri nas?

kajn

Guru
5. okt 2007
2.776
1.608
113
Iskajoč brata
tako kot jankovic in golob pri nas... a si se vceraj rodil? drzava ni podjetje, in podjetniki niso dobri politiki. ce jo bo trump vodil dobro, jo bo zato, ker bo dober politik in ne ker je dober podjetnik.

pa sej ne vem, ce je v usa speh in birokracija sploh tako velik problem, kot pri nas?
Tole kar si zgoraj napisal je največji problem... ker so države nevzdržne, preveč požrešne, ker opletajo s tujim kurcem po koprivah....
Ker politiki gledajo samo na svojo rit, ker plača pride ne glede ali kaj naredijo ali nič... se svalkajo po pozicijah in delajo obstranske zaslužke in inside trading
Ker je 100 agencij, ki so samo same sebi namen...
Ker znajo samo eno stvar naredit: dvignit davke in dodatno zadolžiti državo....

Vem da jo ne moreš vodit v celoti kot podjetje, ker bodo vedno storitve, ki bodo delale minus, ker so za skupno dobro...

Obrni pogled, da dobri politiki niso dobri za vodit državo, ker se ne upajo nobenemu zamerit, ker ne bodo izvoljeni....

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.812
113
40
MB

večja je država, več je problemov z njo. al misliš da je obratno sorazmerno? Luka si to ti ?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Glede na to da je za glavnega tožilca države postavil kolega pedofila že ve kaj dela

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.695
113
mogoče pa ni bil pedofil? mogoče pa je bila demokratska nameštalka...

nobenmu kurcu ni za verjet...

• Haha
Reactions: jest5

B81

22. jul 2007
36.903
10.472
113

Za to je dal Muska, ki bo z onim Hamurabijem skrbel za to, da se bo delalo, ne hodilo v sluzbo :D

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.926
-380
113
Tole kar si zgoraj napisal je največji problem... ker so države nevzdržne, preveč požrešne, ker opletajo s tujim kurcem po koprivah....
Ker politiki gledajo samo na svojo rit, ker plača pride ne glede ali kaj naredijo ali nič... se svalkajo po pozicijah in delajo obstranske zaslužke in inside trading
Ker je 100 agencij, ki so samo same sebi namen...
Ker znajo samo eno stvar naredit: dvignit davke in dodatno zadolžiti državo....

Vem da jo ne moreš vodit v celoti kot podjetje, ker bodo vedno storitve, ki bodo delale minus, ker so za skupno dobro...

Obrni pogled, da dobri politiki niso dobri za vodit državo, ker se ne upajo nobenemu zamerit, ker ne bodo izvoljeni....

vsa ta delovna mesta in agencije so samo plačilo za neke usluge v ozadju...

Pa ne govorim, da bi storitve z minusom delale težave podjetniku. Podjetnik ne zna tako vodit "firme". V firmi ima pod sabo ljudi, ki dejansko kaj znajo, se trudijo, in tudi navsezadnje je on šef, in kar reče, mora tako bit. V politiki je treba pa stalno neke usluge delat/vračat. Vse gre preko podkupovanja. In lahko te zablokira vsak prdec, če ima še koga vplivnega za sabo. Na koncu te pa nek lobij zjebe, pa nimaš kej. Za politiko moreš bit precej nemoralen prasec in moraš odraščat v takem krogu. Ne moreš postat politik čez noč.

Kaj pa bo dober politik delal drugega kot bil v politiki???

• Všeč mi je
Reactions: corsol

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.812
113
40
MB

to si sploh ne znamo predstavljat kak se kida denar v prazno, no al pa mogoče si znamo :D

poglej tam od 5 min naprej, je en razdelal izdatke samo ene zvezne države za kaj je šel davkoplačevalski denar.

vsako leto grejo miljarde mrtvim ljudem, ker agencije niso updejtane, jih je pa skoraj 500 različnih.

in če so oni kao free proti nam, si sploh ne upam pomislit kaj bi našel, če greš po eu tak gledat razrez.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.771
113
awyB1dR_700bwp.webp

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.814
5.923
113
Popravek, avgusta
On August 4, 2024, it was reported that whistleblowers with the Federal Air Marshal Service came forward with information showing former representative and presidential candidate Tulsi Gabbard was enrolled in the TSA’s Quiet Skies program, which is a suspected terrorist watchlist.

yahoo malo zamuja (8 vs 13 avgust)

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.523
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Ministrica za domovinsko varnost bo Kristi Noem. Tnana tudi po tem, da je obranila dnevno sobo pred Cricetom, ki ga je "morala" ustreliti. Cricet je bil njen pes.
Robert F. Kennedy Jr naj bi prevzel zdravstveno politiko. Razen tega, da mu je črv jedel možgane, je znan tudi po negativnem mnenju do cepiv (vseh) in fluorida v vodi. Rad pa prevaža kadavre živali po ZDA.

vsakdo bo imel šanso.