pregledovanje vozil je pa pc pregledovanje vozil. Point je da ce ne gre za pregledovanje iz cistega dolgcasa ti bo znal tudi utemeljit zakaj zeli videt prtljaznik. In fora “pokazte mi obvezno opremo” je velikokrat v tem da gre clovek iz avta in vidis kako hodi in ocenis a je za pihat al ne.
Velikokrat, se strinjam. Ne pa vedno oz. lahko ti to tudi reče zgolj zato, da dejansko na lahek način vidi na hitro kaj imaš zadaj v kufru. V kolikor je pa zainteresiran še za vpogled v kakšne bolj skrite/zaprte dele avtomobila pa ti lepo reče "odpri to, pokaži ono" (ker on sam direktno tega seveda ne sme) in seveda lahko rečeš, da ne boš ampak potem te baje lahko "zaradi suma na XY" pridržijo skupaj z vozilom do prihoda kriminalistov in/ali pa do pridobitve ekspresne odredbe s strani sodnika.
To zadnje (žal) govorim iz večkratne prakse, ker sem ga svoje čase kar "dobro sral" in v kolikor to ne drži so me pa policaji "nategnili na suho"
V enem primeru sem lepo sodeloval, v drugem so dejansko uleteli kriminalisti, joj kere scene so bile to
Aja pa ne glede na "žnj" takšnih in druganih srečanj s policijo nisem nikoli imel konflikta na nivoju, da bi se vključilo fizično silo ali prisilna sredstva. Torej se da mimo tega