Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
En purist, ki ima slučajno takšen stil življenja, da lahko živi brez avtomobila, sedaj pa želi to preslikati na celotno populacijo, ker je to seveda edino pravilno... Celo delovno dobo pa je po možnosti oddelal na delovnem mestu, ki je maksimalno 3 kilometre oddaljeno od domače postelje.
Purist imam pravico biti.
In ker sem 65+, se še dobro spomnim, koliko MANJ prometa je bilo v Ljubljani 1970, 1980, 1990.
Če je današnja situacija (naprimer Ljubljana-Litija z avtom 1.15 - do 1.45) za vas normalna, potem ste samo dokazali tisto o bolezenski odvisnosti Slovenca od avta. In dokazali tudi popolno pomanjkanje zdrave pameti.
Mene bi recimo za 11-12 urno odstotnost od doma (8 ur službe, 3-4 ure fijakanja) morali danes plačati najmanj 1500 evrov neto, pa čeprav bi delal dejansko samo 8 ur...
V Litijo sicer pelje tudi vlak in to ob špicah na kakih 15-30 minut. Res pa je, da na vlak ne moreš nesti 5 litrov vina, 20 flaš piva in 20 skret papirjev.
Ampak vse našteto dobiš v Litiji v radijusu 400 metrov od železniške postaje. Manjka samo Leclerc, pa bi bil "komplet"...
Ampak ne, gremo polnit državni proračun.
Je pa res, da če bi se ljudje vozakali bistveno manj, bi gimnastičar vzel kje drugje.
Tako da se vi kar vozite najmanj toliko, kot se sedaj, dajajte 200-350 evrov mesečno za "svobodo", imenovano "moj avtoček" in še več jejte kontaminirano hrano po -35, -50%. V "akciji"...
Samo potem pričakujte pivski trebuh in NE PRIČAKUJTE, da boste dočakali 75 let (nenehna uporaba avta, nepotrebno vozakanje tudi ob vikendih - samo da se nekam gre, nekvalitetna hrana).
Slabo se vam piše!
Pa tudi umrli boste, enako, kot bom jaz. Le 20 ali 30 let pozneje. Zelo verjetno pa v ŠE SLABŠIH časih, kot so danes...