Grosuplje - LJ cca 25 minut, z avtom je to hudo vprašljivo. Pa je ta vlak med počasnejšimi na SŽ.Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ravno nasprotno - se sploh premikajo?
London, New York, Moskva, ja, Ljubljano se primerja lahko samo s temiCitat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Če bi imeli javni prevoz na nivoju podzemne v Londonu ali katerem drugem večjem mestu,
Jst iz Ivančne v Lj ne rabim več kot 25 min. Parking-Parking. Pri vlaku moraš prit najprej na postajo potem pa še od postaje v službo.Citat:
Uporabnik keber pravi:
Grosuplje - LJ cca 25 minut, z avtom je to hudo vprašljivo. Pa je ta vlak med počasnejšimi na SŽ.Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ravno nasprotno - se sploh premikajo?
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Živim v Ljubljani kilometer od obvoznice, pa rabim zjutraj na drug konec Ljubljane (dobrih 6km po najkrajši poti sicer) eno uro z javnim prevozom, poleg tega se tudi zgodi da bus zamuja. Z avtom sem načeloma v 15min, če je manj gužve tudi 10min, še največji problem je parking. Vrjamem, da nisem edini. Če bi imeli javni prevoz na nivoju podzemne v Londonu ali katerem drugem večjem mestu, o avtomobilu za vožnjo v službo/na faks vrjetno ne bi niti razmišljal.
Ampak potem ne bi rabili avtocestCitat:
Uporabnik hermann pravi:
še bolj pošteno bi bilo, da se zaračunava uničevanje cest glede na težo vozila in hitrost
bi se avtomobilisti bolj ali manj zastonj vozili
In ostane še nekaj prostora za vsaj toliko kot je tovornjakov osebnih avtomobilov vmes. Torej to, kar je napisal keber velja.Citat:
Uporabnik hermann pravi:probaj štajerko pa primorko, tam je en pas samo za kamione
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Že cel oktober na dolenjski avtocesti zjutraj stojimo že na Višnjegorskem klancu (v smeri proti LJ). Mimo Grosupljega (Grosuplja?) gre mic po mic, potem steče nekako (100km/h) do Golovca.
Na vzhodni obvoznici se vaja ponovi. Stojimo že kmalu po izvozu iz tunela. Mic po mic mimo izvoza za Letališko (mimogrede, tam je vedno kaos) in potem se je potrebno kvalificirati na severno obvoznico. Spet mic po mic do rondoja pri Stožicah.
Kaj se to dogaja? A so se vsi preselili v Grosuplje in pri uvozu na AC naredijo zamašek? Ali je toliko študentov s svojimi avti, ki so oktobra bušili na AC?
Pa to ni več normalno. Prokleta centralizacija. Vse se seli v Ljubljano.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa eden malo prepozno bremzajo in potem se zadaj poderejo domine. Možno celo tako da se zadeva zadaj ustavi. Najbrž so res študentje krivi. Koliko % se jih sploh vozi z JP.
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
še bolj pošteno bi bilo, da se zaračunava uničevanje cest glede na težo vozila in hitrost
bi se avtomobilisti bolj ali manj zastonj vozili
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Ko sem jaz imel do sluzbe 7 km, sem se vecinoma vozil s kolesom, razen ob dezju. Tako da cestitam, identificiral si se kot del problema.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa eden malo prepozno bremzajo in potem se zadaj poderejo domine. Možno celo tako da se zadeva zadaj ustavi. Najbrž so res študentje krivi. Koliko % se jih sploh vozi z JP.